LÜFER YAVRUSU(ÇİNEKOP) HAKKINDA BİR SORUN

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında MUHAMMED BURHAN tarafından paylaşıldı.

1. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    SELAMUN ALEYKÜM.Yeri burasımı emin değilim ama çinekop limiti 20 olması yetersiz.ÇÜNKÜ BİR ÇİNEKOP 24-26 CM ULAŞTIĞINDA YUMURTA DÖKMEYE BAŞLAR.BİZ 20 CM OLDUĞUNU GÖRÜNCE KOVAMIZA SALLIYORUZ.BUNUN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN LİMİTİ ARTIRMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ.BÖYLE DEVAM EDERSE LÜFERİ BIRAKIN ÇİNEKOP BİLE BULAMAYACAĞIZ DEMEKTİR.Yanlışım varsa kusura bakmayın sevgi ve saygılarla.

2. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    Sana şöyle söylüyeyim .. bundan 15 sene önce Mersinin her yerinde Lüfer çıkıyordu sonra her geçen sene azalarak kayboldu bu balık akdenize gelmez oldu neden olduğunuda sen yazmışsın... bu balık 1metreye ulaşabilen bir balık hatta daha fazla çıkanı gördüm 20cm yani ( Yavruyken ) yakalayınca bu balığın neslinin tükenmesine yol açabiliriz yinede herkesin kendi bileceği iştir herkes gelecekteki yeni nesili düşünmüyor. acaba onlarda aynı zevki yaşayabileceklermi kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp balık avı sevdasına kapılabileceklermi diye... İyi günler.

3. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    YAHU BIRAK GELECEĞİNİ ADAM 3 SENE SONRA 50-60 CM LÜFER YAKALAMAK İSTİYORSA DOKUNMASIN 24 TEN AŞAĞI BALIĞA

4. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Ah be hocam forumdaki paylaşımları daha doğrusu bu konudaki kavgaları okursan :) biz 20 cm altını almayın dediğimizde bile 17 18 cm'yide kovama yollarım diyenler var... Hadi bunlar diyenler birde dışarıda internet ortamından haberi olmayan bu kuralı bilmeyen adamlar var. Senin dediğin 25 cm de zaten sarıkanat olur. Onu kovasına atanlar lüfer tuttum diye seviniyor :)

5. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tamam işte 24 ten aşağısını en azından biz salarsak o balık bir sene daha yaşarsa kaç bin yumurta bırakıyor bilmiyorum ama bıraktıklarından 100 tanesi 24 üstüne ulaşsa olacakları bir düşünün.BIRAKTIĞIMIZ BALIK 100 TANEYLE GERİ DÖNSE BİZ SARIKANAT YAKALADIK DİYE GERİ YE KALAN 99 KİŞİ LÜFER YAKALADIM DİYE SEVİNİR :)

6. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    ben gelmesini geçtim gelmesin zaten yakalarsam 24ten aşşağı deil 30dan aşşağı geri salarım geçenlerde 650 gram civrı bir levrek yakaladım yanımdaki katliamcı topluluk atma atma diye yalvardı resmen :) atıncada bir ter boşaldı bunlardan . ben gelmiyor derken şikayetçilik değil daha çok azaldığını belirtmek amacıyla söyledim ..

7. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    EVET EN İYİSİ 30 CM DEN AŞAĞISINI BIRAKMAK.İNŞALLAH HERKEZ BU DAVRANIŞI SERGİLER HERKEZ BİLİNÇLERİN.Tek umudumuz bu yoksa 10 sene sonra raporlarda 60-70çnekop tuttum değil SABAHTAN AKŞAMA UĞRAŞTIM 2 DEFNE YAPRAĞI TUTTUM GİBİ RAPORLAR GELECEK.

8. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    bencede böyle giderse durum bu olacak ama sadece kıyıdakiler bitiremezki bu balığı asıl gerçek suçlular trollerde onlarada biz karışamıyoruz şimdi onlara 30cmden aşşağısını salda denmez ne gelirse topluyor onlar ... çok yanlış birşey bence o troller.. derhal el atılması mlazım bu olaya sıkı bir yasa denetim gelmezse geleceğimiz kötü gerek akdenizde karadenizde egede balıklar azalıyor..

9. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ŞİMDİ BOĞAZDA BİLE AĞ AÇIYO TROLLER VEDE BALIKÇI SANDALLARI GALATADAN 20 METRE KADAR UZAKTA BİLE AĞ AÇMAYA BAŞLADILAR BARİ BOĞAZDAKİ BALIĞI RAHAT BIRAKSALAR.Zaten sadece ordaki balığı rahat bıraksalar gene boğazda balık olur balık yapar gibime geliyor.

10. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    zaten balıkların akdenizde azalmasının nedeni balıkların boğazdan sağ salim çıkamamasıı hayvanları yamyam gibi avlıyorlar buraya gelmeden mefta oluyor balıklar :D

11. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bu konu hakkında yapılabilecek olan şeyi zaten greenpeace yapıyor. yapılacak tek şey bu kampanyaya destek vermek. ve tabi çevremizdeki insanları bilinçlendirip tezgahlarda limit altı satılan balıkları şikayet etmek ilgili yerlere.

açılan bir yığın konu yüzlerce yazılmış mesaj var. biraz forum sayfalarını kurcalarsan muhammed kardeşim daha iyi olur ;)

12. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Açtığınızve yazdığınız bütün konuların ve mesajların büyük harfle yazılması,forumda pek hoş görünmüyor size naçizane tavsiyem büyük küçük harf uyumuna dikkat etmeniz.:) :) :)

13. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim büyük harf konusuna dikkat ederim.Uyarınız i.in teşekkür ederim.

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Merhabalar, bu yazmış olduğunuz konu hakkında burada ne çetin ve sert tartışmalar yapılmış, kaç kez konular kilitlenmiş ve bir çok forumun eski üyeleri artık burada yazmaz olmuşlardır.Bu konuyu tekrar gündeme getirmek yine bu eski yaraları deşmekten başka işe yaramayacaktır.Siz ne kadar iyi niyetli olsanızda, bu sorun çözülmediği gibi dahada alevlenecektir.Bu konuda söylenmesi gerekenlerin hepsi söylenmiş ve kutuplaşmalar oluşmuştur.Eğer eski bu konudaki tartışmalara şahit olmadıysanız ne demek istediğimi anlamayabilirsiniz ama konuya vakıf olanlar çok iyi anlamışlardır...