Lüfer yemli takımın bedene dolanması :(

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında barisgirgin tarafından paylaşıldı.

1. barisgirgin

barisgirgin BARIŞ GİRGİN

Favori Kamış:
    major craft kg evo 902lsj, major craft solpara aji ,tica scirocco
    Favori Makine:
    shimano surf leader cı+35, shimano stella 2500fı, shimano stella 4000xgfı, daiwa morehtan 3012h
    En İyi Avı:
    torik 3.6kg
    Merhaba Arkadaşlar
    Avlakta herzaman başımıza gelmesede mutlaka herkesın en az 3-5 kere bu sorunu yaşar yemli beden ana bedene sarılır o şekılde beklemekte cabası dakıkalar sonra oltayı bı cekersınız beden sarılı gelıyo boşa beklemısım okadar saat dıyıp sınırlenmemek elde değil:mad:

Kurşunu direk ana beden klipsine bagladığımızda fazla dolanma olmuyor ama bu seferde balık vuruşlarını net alamayabiliyoruz,bazı arkadaşlar kurşun bedenini ince tutun takılırsa takım ve ana beden sağlam kalır kurşun kopar demişler ama ince misina olduğunda dolaştımı çözmeside bı okadar zor oluyor karanlıkta bide,0,60 misinadan yaptımızda yine dolanıyor ne denediysem bir türlü sonuç vermedi 2-3 fırdöndü taktıgım oldu ama yıne yok,en sonunda şu naylon ipler var kurşunlara geçirilmiş genelde meralardaki malzemecilerde oluyo o iplerden kullandım 20 cm kadar kurşun bedeni ile dolanmalar yarı yarıya düştü en ıyı performansı bu iplerde aldım hafif dolansa bıle ip kalın olduğundan yemli bedeni gerdirdiğinizde kendıliğinden açılıyor.
    Arkadaşlar farklı bir fikri olan bu durumu kopmle ortadan kaldıracak bi düzenek yada deneyebileceğim alternatif varmıdır ??

2. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Barış kardeşim öncelikle selamlar. Ben de kurşunluk için jaluzi ipi dediğimiz ipi kullanıyorum. Yemlinin kurşunluğunda ''Fırdöndü-İp-Kurşun Klipsi'', rapala atacaksam o kurşunluğu çıkartıp ''Fırdöndü-İp(Rapala bedenini bağlayacak bir fırdöndü, fırdöndüyü bir ucundan geçiriyorum ipe diğer ucu boş oluyor ve boş olan kısmına da 2-2,5 kulaçlık rapala beden misinası bağlıyorum)-Kurşun klipsi.

Bu şekilde yaptığım zaman gamlanmaları, dolaşmaları epey bir azalttım. Rapala kurşunluğuna yemli mantar takımınıda bağlayabiliriz aslında ama bu seferde vuruş hissiyatı düşer diye tahmin ediyorum. Gerçi denemedim, denemek lazım. :)

3. barisgirgin

barisgirgin BARIŞ GİRGİN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano surf leader cı+35, shimano stella 2500fı, shimano stella 4000xgfı, daiwa morehtan 3012h
    En İyi Avı:
    torik 3.6kg
    Erdinç abi güzel bir taktik ilk fırsatta deneyeceğim yemlide belki vuruş hassasıyetı kaybolabilir, ama rapalada kesin işe yarayacak gibi bir his var içimde :thumb: teşekkür ederim yardıcı olduğum için..

4. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
  5. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Rica ederim kardeşim.

Bahri abi, numara olarak ne önerirsin? Bunları biliyorumda hangi numara olacağını bilemediğim için uygulama safhasında kaldım hep...

6. iskorpitsever

iskorpitsever sinan

Favori Kamış:
    lineaffe sea master 4,20 & dega nova surf 4,00
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000 vi & shimano hyperloop 4000 fb
    En İyi Avı:
    yolunu şaşırıpta oltama gelen 600 gramlık bir karagöz
  7. barisgirgin

barisgirgin BARIŞ GİRGİN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    torik 3.6kg
  8. barisgirgin

barisgirgin BARIŞ GİRGİN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    torik 3.6kg
    Sıyırtma kurşunda kullanıyorum ama ağır gramaj sıyırtma hiç almadım en yükseği 100 gr oda bogazda yetersız kalıyor hiçde denk gelmedım 150-200 gr sıyırtma varmı varsa onuda deneyeceğim malzemeci yolları görünüyo bana ufak ufak :D

9. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    6x7 olan yeterli. Baska bisey kullanmana gerek yok. Kullandiktan sonra anlarsin.
    siyirtma kursun rapalada cok dolanir.

10. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Barış, istersen 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' bölümündeki 'Lüfer için hırsız takımda Kurşun nasıl takılır' konusuna bir göz at... Sanırım orada senin sorununa çare bulabilirsin.