Merhaba Arkadaşlar Avlakta herzaman başımıza gelmesede mutlaka herkesın en az 3-5 kere bu sorunu yaşar yemli beden ana bedene sarılır o şekılde beklemekte cabası dakıkalar sonra oltayı bı cekersınız beden sarılı gelıyo boşa beklemısım okadar saat dıyıp sınırlenmemek elde değil Kurşunu direk ana beden klipsine bagladığımızda fazla dolanma olmuyor ama bu seferde balık vuruşlarını net alamayabiliyoruz,bazı arkadaşlar kurşun bedenini ince tutun takılırsa takım ve ana beden sağlam kalır kurşun kopar demişler ama ince misina olduğunda dolaştımı çözmeside bı okadar zor oluyor karanlıkta bide,0,60 misinadan yaptımızda yine dolanıyor ne denediysem bir türlü sonuç vermedi 2-3 fırdöndü taktıgım oldu ama yıne yok,en sonunda şu naylon ipler var kurşunlara geçirilmiş genelde meralardaki malzemecilerde oluyo o iplerden kullandım 20 cm kadar kurşun bedeni ile dolanmalar yarı yarıya düştü en ıyı performansı bu iplerde aldım hafif dolansa bıle ip kalın olduğundan yemli bedeni gerdirdiğinizde kendıliğinden açılıyor. Arkadaşlar farklı bir fikri olan bu durumu kopmle ortadan kaldıracak bi düzenek yada deneyebileceğim alternatif varmıdır ??
Barış kardeşim öncelikle selamlar. Ben de kurşunluk için jaluzi ipi dediğimiz ipi kullanıyorum. Yemlinin kurşunluğunda ''Fırdöndü-İp-Kurşun Klipsi'', rapala atacaksam o kurşunluğu çıkartıp ''Fırdöndü-İp(Rapala bedenini bağlayacak bir fırdöndü, fırdöndüyü bir ucundan geçiriyorum ipe diğer ucu boş oluyor ve boş olan kısmına da 2-2,5 kulaçlık rapala beden misinası bağlıyorum)-Kurşun klipsi. Bu şekilde yaptığım zaman gamlanmaları, dolaşmaları epey bir azalttım. Rapala kurşunluğuna yemli mantar takımınıda bağlayabiliriz aslında ama bu seferde vuruş hissiyatı düşer diye tahmin ediyorum. Gerçi denemedim, denemek lazım.
Erdinç abi güzel bir taktik ilk fırsatta deneyeceğim yemlide belki vuruş hassasıyetı kaybolabilir, ama rapalada kesin işe yarayacak gibi bir his var içimde :thumb: teşekkür ederim yardıcı olduğum için..
http://www.avdeposu.com.tr/?urun-14448-REMIXON-YM-1028-UCLU-FIRDONDU.html bu firdonduyu kullanin. 3 senedir hem yemli hem rapala icin kullaniyorum. Dolanma sorunum kalmadi artij
Rica ederim kardeşim. Bahri abi, numara olarak ne önerirsin? Bunları biliyorumda hangi numara olacağını bilemediğim için uygulama safhasında kaldım hep...
Sıyırtma kurşun takmayı denedinizmi? http://www.google.com.tr/imgres?img...a=X&ei=gf1DUpXNNoPm7Ab5zIG4Bg&ved=0CDAQ9QEwAg
Buna benzer fırdöndüm var çantamda ama bu daha arası açık yem bedenini ana bedenden uzak tutar daha ıyı denerim..teşekür ederim
Sıyırtma kurşunda kullanıyorum ama ağır gramaj sıyırtma hiç almadım en yükseği 100 gr oda bogazda yetersız kalıyor hiçde denk gelmedım 150-200 gr sıyırtma varmı varsa onuda deneyeceğim malzemeci yolları görünüyo bana ufak ufak
6x7 olan yeterli. Baska bisey kullanmana gerek yok. Kullandiktan sonra anlarsin. siyirtma kursun rapalada cok dolanir.
Barış, istersen 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' bölümündeki 'Lüfer için hırsız takımda Kurşun nasıl takılır' konusuna bir göz at... Sanırım orada senin sorununa çare bulabilirsin.