Lüfer mevsimi geldi çattı dostlar, bu mevsimde her İstanbullunun bir gözü balıkçılardadır, lüfer başladı mı, bollaştı mı, boyları nasıl , fiyatı kaç para vs. her evde konuşulan muhabbetlerdir. Hatta balık bollaşıp ucuzladığında balık halinden yada limanlardan kasa ile alınır ve 2-3 ay boyunca afiyetle yenilir. Kısacası istanbulun takvim döngüsünde lüferin yeri her zaman apayrıdır. Mevsim gelip çattığında her amatör balıkçı gibi benim aklıma da lüfer düşer, her fırsatta en yakın sahilde alırım soluğu, dün akşam olduğu gibi.. İş çıkışı bir arkadaşımla yine lüfer aşkıyla sahile indim, çevremizde yakalaşık 10 balıkçı arkadaş var, kimisi bizim gibi spin yapıyor, kimisi yemliye yatmış. Yeni yeni kullanmaya başladığım fakat çok ümitli olduğum gözde sahtemi klipsime takarak başladım çalışmaya, aklımda 2 gün önce kandırdığım levrek de var doğrusu Yaklaşık yarım saat sonunda beklenen av sahtemin üstündeydi, su üstü yapmak istedi izin vermedim, takla atayım dedi yemezler dedim arkadaşım kepçeyle bana doğru koşarken orta ve arka iğnelerin sağlam oturduğunu görmeme güvenerek kaldırıverdim kuzuyu ve sonunda ellerimdeydi. Yaklaşık 1 saat daha denemelere devam ettik fakat ne biz ne de başka avcılardan balık çıkmadı. Avlandığım merada bütün akşamsuyu boyunca 1 balık çıktı, o da benim kısmetimdi, Av saati: 18:30-20:00 Sahte: Duo Tide Minnow Slim 140 Makina: Shimano Catana 40 Kamış: Okuma Sea spin 2.40 Misina: Olympus 0.25 Daha güzelleri sizlere rastgelsin..
Tebrik ederim, dun gece bende Avcılar da idim, benim kısmetim yoktu ama yandaki balıkçı arkadaş aynı boylarda 2 adet çekti birini taşların arasına düşürdü, yemli avlanıyordu saat 23 sıraları idi.avlarınız bereketli olsun.
Tebrikler, '1 olsun bizim olsun' avda genelde kullandığım bir cümledir. Balık ilk fotoğraftaki şaşkınlığını 2. ve 3. fotoğrafta atmış görünüyor Daha bereketlilerine rastgele.
maşallah ellerine sağlık çok yakışıklı bir balık almışsın kısa ve öz olmuş avların daim olsun inşallah
Çok keyifli bir rapor, keşke daha uzun olaydı diye düşündüm. Ellerine, emeğine sağlık. Ayrıca çok güzel balıklar çıkıyor, bu balıkları değil tutmak, görmek bile beni mutlu ediyor. Devamını dilerim.
Abim senden ogrenceklerim listesine rapor yazmayida eklemem lazim Tebrik ederim murat abi cok yakisikli bir balik.
Göksel teşekkür ederim, balık Marmara da seyrek ama iri, aramak bulmak lazım, selamlar. Teşekkür ederim Mehmet, kıyı lüfercisi için tek olsa da varlığından mutlu edecek güzellikte, daha güzelleri sana nasip olsun.. Teşekkür ederim faruk.. Teşekkür ederim volkan, balık bahane, ama nadiren de olsa böyle güzel bir av yapınca yazası geliyor insanın selamlar.. Teşekkür ederim horcan.. Umarım daha güzelleri rastgelir engin, teşekkürler.. ee hadi o zaman bayram ertesi bi akşam buluşalım artık.. Teşekkür ederim Ahmet.. Teşekkür ederim kamuran, daha güzelleri sizlere rastgelsin.. Senin avlarının güzelliği gözümüze uykuyu haram edip, bizi yollara revan eden Teşekkür ederim ağabey, selamlar.. Teşekkür ederim orhan ağabey, selamlar..
İpucuna gerek yoktu yahu, hatırladım tabi ki Sevindim seni gördüğüme birkaç yık öncesine kadar umur la bir şekilde karşılaşıyorduk, uzun zamandır onunla da görüşmedik. Madem hobimiz ortak, bir gün bir yerde mutlaka karşılaşacağız demektir, selamlar..