Yer : Marmaranın Doğusu Takım : İki İğneli Gagalıklı Uzun Olta Yem : Yaprak Zargana Sabah 5,30 da kalkıp bir gün önceden hazırlayıp dolaba koyduğum zarganalarıda alıp yola koyuldum. Yoldan bir arkadaşımı daha alıp tekneye kadar bulent ersoydan turnalar Uzun havası ve mahsun kırmızı gülden merdivana dayandım uzun havasını dinleyerek gittik. Uzun oltayla lüfer tutacağımız için uzun hava iyi gelir diye düşündük saat 7 gibi İskeleden ayrılır ayrılmaz oltayı suya indirdik. Daha 1 km gitmeden ilk kuzuyu kovaya koydum. tekrar zarganayı takıp oltayı suya attım. Yaklaşık 45 dk dolaştık ama kimsenin balık aldığı yoktu. Sonra arka arkaya giden üç tekne birden balık aldık. Bu balık derinden yukarı doğru fırlayııp suyun ustune zıplayınca öyle bir görüntü oluştuki gerçekten yaşaması çok mutluluk vericiydi. Sonraki 1,5 saatte ise sadece iki balık alan oldu başka görmedik. Sonra avı bitirip 9 gibi tekrar iskeleye döndük. Resimlerde görüldüğü gibi bizi baya mutlu ettiler.
Hocam bu av konusunda en büyük teşekkürü sana etmek lazım. Zira senden aldığımız tüyolar sayesinde tuttum ben bunları.