takımdan bağımsız bi karıştan biraz daha uzun misinaya kurşun bağla onu da fırdöndüye tak hepsi bu kadr
kurşun için kısa bir ayrı beden yapın. Bunu nispeten 040 gibi kalın bir ölçüde yaparsanız daha sağlıklı olur. Atış yaptığınz kurşun ağır ise atarken kopma yapmasın diye. Ben şahsen örgü misinadan yapıyorum. Çünkü bu beden uzun süre kullanıldığında kurşunu taşıdığı için ve devamlı dibe sürtünme yaptığı için zedelenip kopmaktadır. Örgü kullanmamın sebebi dayanıklı olmasıdır. Tabi bu durumda da takılma olduğu zaman bu beden değil klipsin ordan kopma yapıp komple tüm takım dipte kalmaktadır. Bunu göze alarak örgü kullanıyorum. Daha sağlam oluyor tabi.. Kısacası; Bendeden gelen misinaya bağladığını iri klpisli fırdöndüye - hem uygun mesafede 0.25 yada 0.30 gibi uygun bir mesafe bedene bağladığınız mantarlı takımı - hemde bir karış kadar kalın misinaya bağladığınız kurşunu , bedenlerin diğer ucuna birer kasa düğüm atmak sureti ile geçirip kullanınız. Fırdöndüyü kapatmayı unutmayınız zaman zaman bu hata yapılabiliyor heyecanla ve aceleyle ..
Kaliteli titiz is yapayim diyorsaniz 3lü firdöndü kullanin. 3lünün dikey ucunun birine 20-40cm ( meranin dip yapisina göre degisir) misina ucuna kursun. diger dikey uca makinadan geln klips. Paralel uca mantarli takimi baglayin. Kursunu klipse takmak pratiktir fakat baligin dokunmasini koklamasini yeme degmesini 3lü firdöndüye nazaran daha az hissettirir.