LÜFERCİLER gece avında kurşun üzerine sualtı ışık işe yarar mı? (yorumlarınız)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında kuscuilyas tarafından paylaşıldı.

1. kuscuilyas

kuscuilyas ilyas

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm 10-40gr Fury Caster Kamış 420cm 220gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler S 3000 Daiwa Windcast X 5000 Makine 5BB
    En İyi Avı:
    14 kg aynalı sazan zıpkın avı
    normal lufer oltasının altına kursun uzerine su altı ısıldak taksak is yaparmı yada bole bi taktik deniyen varmı gece avında reeling

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Boğazda denedik fakat - yada + sı olduğunu söyleyemem. Herkes ile neredeyse aynı adet balık tuttuk.

3. kuscuilyas

kuscuilyas ilyas

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kısmet olursa tekirdag civarlarında bi deniyecem kucuk balıgı toplarsa buyuk balıkta yeme gelir diye dusunuyorum

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yanıp sönen bir ışık takarsan faydası oluyor. 60 - 150 ms yanık, 300 - 1500 ms arasında sönük olması en iyi neticeyi veriyor. Böyle bir kaç çaktıktan sonra 20 - 60 sn arası sönük kalması İyi olur.

5. Angelus

Angelus Yıldıray Yıldırım

şaka mı yoksa hakikaten bu şekilde zamanlamaya sahip, yanıp sönen bir ışık mevcut mu :confused:

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yapınca oluyor. Herşeyi devletten yada malzemeciden beklememek lazım. Püf noktası, bu zamanlama yakamozun taklidi. Çeşitli kombinasyonlar denenmiş, en iyi netice bu değerlerle alınmıştır, kendi testlerimde

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    skoylu diyorsa olur :D muhtemelen öyle bir isik yoktur. ama yapilir. onu da Serdar abi yapar. ve emin ol is yapar :)

hosgeldin Serdar abi. gözükmüyorsun epeyidir. forumda ne heyecan ne nese kaliyor elini ayagini kesince :)

8. Angelus

haklısınız onu anladım fakat kafama takılan şu,
    sonuç itibarıyla zamanlama vb. ışık askiyonları çeşitli cihazlar ile yapılıyor. ufacık bir ışığa üstelik su geçirmeyen bir zamanlama cihazı montajı, ve bu cihazın da oltayla uzun mesafelere ulaştırıp su altına sorunsuz indirilmesi konusu kafamı karıştırdı :rolleyes:

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    PIC10F210 cpu, sot-23 kılıflı. Bir tanedir led. Kamış ucuna ışık olarak takılan lityum pil ki r435 olarak bilinir. Birde ufak bir baskı devre, istenirse. Hepsi 0.85 gr. Üstüne sıcak silikon. Bu tarife on saat emek ekle sadece. Telefonun yeterince interneti y ok, olunca resmini yollarım. Merak eden varsa, assembler kodları, şeması vs var.

10. Angelus

üstad, şayet böyle bir şema ve resimli örnek gönderirsen süper olur.
    öyle anlaşılıyor ki arkadaşların da belirttiği gibi bunu yapsa yapsa Serdar Koylu yapar ;)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Alet edavat 1 gr bile değil, toplam 0.85 gr. İnce iş.:eek: Başta itiraz sonra bir anda Üstad olduysa boşuna değil tabi.:D

Bu arada Serdar Soylu değil, Serdar Köylü veya Koylu'dur.

12. Angelus

Aynen dediğin gibi Nuri abi. İnce iş doğrusu. Onu da Serdar Bey'den başkası yapamaz gibi geliyor :)

13. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Valla yıllardır şu forumda yazılarını ilgiyle okuduğum insanlardan birisi Serdar Abi. Kimse bu kadar uğraşmaz ama uğraşanı da takdir etmek lazım.

14. kuscuilyas

kuscuilyas ilyas

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    zaman aralıkları elektronik devrelerle ayarlanır potans la ayarlanırda ona gore su gecirmeyen bi kutu ayarlamak benim fikrim duz yanmasıydı

15. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Bir alternatif öneri, çok fazla detayla uğraşmak istemeyen olursa TLC555C timer entegresi ile de yapılabilir ama şu kadar yan şu kadar sön, şu kadar bekle diyemezsiniz sadece yanma ve sönme frekansını ayarlarsınız o kadar.
    http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tlc555.pdf sayfa 9 da şeması var. 3V ile çalışabiliyor, akım sarfiyatı da oldukça iyi.
    PIC-Microchip ailesi bırakalı çok oldu ama Serdar üstad kodları gönderirse belki yeniden başlayabiliriz ;)

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Elbette bu da (TLC555) bir çözüm ama, malum dirençler, kondansatörler vs. gerekiyor ve kendisi de çok kocaman bir entegre ki, bilhassa yer açısından çok zorluk çıkarıyor. Diğer yandan, bir kaç kez yanıp söndükten sonra bir süre beklemesi çok faydalı oluyor. Sanırım, balık uzaktan görüp gelince, ışık yanmaya devam ederse, işkilleniyor, bilemiyorum tam olarak.

PIC ile yapılan, istendiği gibi zamanlaması ayarlanabiliyor, kodunu değiştirip. Kibrit çöpünün başı kadar bir entegre ve bir tane led olup olan hepsi. 13 x 6 mm alana rahat sığıyor.

Forumun dosya ekleme mevzusu yok yada ben bulamadım, olsaydı, şeması, pcb'si vs. eagle formatında burada var.

17. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Ben yemli takımda Oliypus marka boru şeklindeki bu ürünü kullanıyorum, en büyük özelliği ışık ile temas ettiğinde saatlerce yanması:) aynı zamanda hırsızlının arasına koymam sebebi ile dişlinin misinayı kesmesininde önüne geçiyorum yem arasında kaldığı içinde balığın dahada ilgisini çektiğini düşünüyorum, bu güne kadar olumsuz bir yanını görmedim bilhakis faydalarını daha çok gördüğümü söyleyebilirim.

18. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkeze selamlar ,

Ana soruyla ilgili hic bir deneyimim yok ama, malzemeyle ilgili olarak,,,
    Ister Google girip ayri ayri asagidaki satirlari kopyalayip bakin,

Bilder zu led deep drop underwater fishing light
    Bilder zu Mini LED Deep Drop Underwater Fishing

ister direk olarak linklere girin ,, Imalâta degermi bilmiyorum ama, kücük meblaglara cok sasirtici örnekleri var !

https://www.google.de/search?q=Mini...VA83Hsgbgx4GADw&ved=0CEUQsAQ&biw=1280&bih=868

http://www.dhgate.com/wholesale/led+underwater+fishing+light.html

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    5 senedir yemli cinekop takimlarimi boyle yapiyorum ben de. Fark attigini soyleyebilirim. Ozellikle balik seyrekken cok fark ediyor. Ayni takimla 35 balik alip son gelen luferin kucagima dustugunu, anca o kadar baliktan sonra koptugunu da tecrube ettigim gunler oldu.

20. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Kimden öğrendim acaba:)
    Bu vesile ile teşekkürlerimi borç bilirim, saygılar.