lüfere başladık uzun olta paylaşımı

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında ZEYNEL_59 tarafından paylaşıldı.

1. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Merhaba arkadaşlar. ben balık avı ailesinin deniz sevdalısı yeni bir üyesiyim. kötü geçen bir yaz sezonundan sonra sabırsızlıkla beklediğim uzun oltacılık günleri nihayet gelmişti.24/08 cuma akşamı ertesi günü için tekne ve takımlar la ilgili tüm hazırlıkları yaparak cumartesi sabahını beklemeye başladım. bir taraf tanda acaba daha erken mi lüfer tutabilirmiyim diye düşünüyordum. iki kez gittiğimiz pişkovadan eli boş dönmüştük. birde yem olarak kullanacağımız zargananın olmadığını söyleyenler de vardı. bu düşünceler içinde nihayet sabah oldu ve sabah ezanından sonra denize açıldım. zargana da gerçekten sıkıntı var. bir saatte dört tane zargana tutabildim. ilk günden bunlarla idare edelim diyerek lüfer avladığımız yere geçtim. İlk vuran balığı uzun süredir lüfer tutamamanın ve balığın ağırlığının verdiği telaş yüzünden kaçırdım. Sandalın içine almam gereken lastik le sandalın arasına kurşun sıkışınca onunla uğraşırken tahmini 50 cm. civarında ki kofana sandala bir metre ye kadar getirmişken kaçmış oldu. Ama ikinci vuran lüferin şansı olmadı. Onu sandala almayı başardım. diğer zargana larda lüferlere yem olunca ilk gün bu kadar yeter diyerek geri döndüm resimde görülen zarganalar lüfer saldırısından sonra kalan halleri canavar hiç affetmiyo. Aynı hevesle Pazar günü sabah erkenden tekrar denize açıldım bu sefer yedi tane zargana tutabilmiştim bunlarında dördünü lüferle kaptırdım ama önceki güne göre bu kez en azından üç tane lüfer tutabilmiştim. şimdi 30 ağustos sabahını iple çekiyorum. çok fazla balık kaçırdığımdan iğne seçimimin yanlış olduğunu düşünerek takımlarımı da değiştirdim. Yeni avlar yapabilirsek onları da sizlerle paylaşmaya çalışıcam. böyle bi sitenin üyesi olmadığım için çok fazla resim çekmemiştim. bu kez tutabilirsem daha fazla resimli bi paylaşım düşünüyorum. anlatımımda bi hata varsa kusura kalmayın herkeze iyi günler.rasgele.[​IMG]

Son düzenleme: 29 Ağustos 2007
  2. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    tebrikler zeynel 30 ağustosda dahi iyisine inşallah...

3. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    tebrikler zeynel güzel av olmuş

4. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    eline sağlık güzel balıklar tebrikler;)

5. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    Tebrik Ederim
    Ben Bu Baliğa Resmen Aşiğim Rüyalarima Giriyor Walla çok Ciddiyim

6. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Zeynel seni tebrik eder rast gelsin derim :)Önümüzdeki hafta bende bende kısmetse başlıyacağım :)Boğazdan Lüfer geçişleri başlamış :)

7. szd

szd irşat Demir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    :)
    Öncelikle avınız hayırlı olsun zeynel abi,

hocam ben avcılarda oturuyorum bizim buralarda lüfer almaya başlamışlar fakat yakalayan ustalarla görüşme fırsatım olmadı size iki sorum olcak cevaplarsanız çok sevnirim

kıyıdan mantarlı dip oltasıyla iynelere yarım zarganatakarak sansımı birkaç kez denedim fakat yakalayamadım :) acaba kıyıdan nasılbi yöntem önerirsiniz?

Diğer sorum ise acaba Bogazda galata köprüsünden lüfer yakalama imkanım varmı.

8. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Merhaba İrşad arkadaşım :)estağfurullah sadece kendi bilgilerimi aktarmaya çalışayım
    1-)Mantarlı takım hırsızlı olmak kaydıyla çok iyi iş yapar sorun şu senin olta attığın yer lüferin yemlenme yapmasına müsaitmi
    2-)Kıyıdan olta attığı alanda lüfer tutanlara sor zarganamı istavritmi izmaritmi yem olarak kullanılıyor.Çünkü Lüfer o gün hangi balık ile sebeplendi ise o yemi yer diğer yemlere dönüp bakmaz bile
    3-)Lüfer boğazdan geçiş yaptığı için henüz guruplar halinde yani henüz kıyılara yatmadı dolayısı ile kıyıdan balık tutarken sabırlı olmak gerekiyor akşam gün batımına yakın saatlerden gecenin ilerleyen saatlerine kadar ve sabaha karşı en uygun zamanlar bence :)
    Selam ve sevgiler :)

9. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    irşad kardeşim ben genelde sandaldan avlanıyorum tuncay abi bu konuda ki paylaşımları tamamen doğru lüfer in yemlendiği yeri bilmek ve o gün hangi yeme atladığı çok önemli bide galata köprüsü hakkından bi bilgim yok bana çok uzak çünkü. sana bol şanslar rasgele

10. szd

szd irşat Demir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    :)
    ilginiz için teşekkür ederim bu gün aksam bidaha deneyim bakim :) hepimize rast gele

11. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok guzel anilara goturdun beni. Hele livar kapagina yaydigin o luferler var ya. Tek kelimeyle muhtesem. Dahasina rastgele dostum.
    Uzun oltayi Yenikoy cakarinin orda mi yaptiniz?

12. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    teşekkürler abi.bu gün dört tane daha yakaladım onlar daha büyük yarın fotoları ile paylaşımda bulunucam.dediğin yeri anlamadım.tekirdağda avlanıyorum ben.

13. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    balıklar çok güzell ellerine sağlık hemşerim

14. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    zeynel hangi mahalledensin tekirdağın ,100 .yıl mı ertuğrul mu aydoğdumu

15. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    ben çınarlı mahallesindenim arkadaşım sen tekirdağ da yaşadın mı?ben edirne ye geliyorum.çalıştığın yer tam neresiydi.bi yerde yazmıştın sanırım.

16. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    edirne koleji buyur gel beklerim ,girişte cıtroen in karşısında tasiş in yanında beklerim

17. zafer10

zafer10

lüfer bu sene bol olacak..

zeynel önce tebrik ederim..bizde dün mudanyada üç tane kaçırdık 4 tanede aldık..zargana buralarda bir hayli bol..birde yapma zarganayla lüfer alanlarda var..selamlar..

18. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Istanbul'da bir zamanlar uzun olta denildimi ilk akla Istinyenin hemen ardindan gelen Yenikoy semti onlerinde bulunan cakar(fenerin)in etrafinda yapilan uzun oltacilik gelir. Burasi nisbeten sigdir. Sular yem baligini yaslar. Kofana ve luferde
    bu baliklarin pesinde burda cok guzel av verirdi. Inanin uzun oltacilar yuzlercesi nerdeyse kupeste kupeste denilebilecek mesafede balik tutardi. Yem genelde
    canli zargana, yaprak zargana, canli izmarit, yada sak sak izmarit olurdu. 5-6 numara igneleri ocakta kozler, boylece agizlarini acar, daha genis kavisle agiz vererek kapatirdik. Cunku o zamanki igne designlari yeme ilistirince pala uzun kalir, baligin yuzusunu bozar, agiz dar, yeme ilistirince atlayan agiz haznesi yemle doldugundan tasma atildiginda ignenin baliga girme rasyosu duserdi. Bir baska konuda yemi yedirebilmesini bilmekti. Oyle her atlayan baliga anin da calinilmazdi. Ancak tabii luferde bu cok buyuk incelik isteyen bir konudur.Yedirecegim derken, takiminizida kestirtebilirsiniz. Ancak kafam kadar kafasi olan kofanalari hatirlarim ve inanin bu abarti degildir. Hic bir baligi yakalamayi lufer kadar ozlemedim. Benim en sevdigim lufercilik luks isiginda gece yemlisidir.

Sezonunuz hayirli olsun.Dahasina rastgelsin.

19. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    zeynel gezmeyemi geleceksin yoksa iş dolayısıyla mı

20. themad2

themad2 Serdar

abi bence yarım gün ugraşıp iice bi zargana tutda ii bi yemin olsun yarı olda kalma av iyi olur yarı yolda kalırsın üzülürsün.ben deli gibi mezgit varen istarvit tutmaya ugraştım 1 saate 6 istarvit geldi millet 1 saatte 1 kilo istarvit çekti ben baktım tam denize atarkende mezgit tek tük gelmeye beşladı sana da öyle olmasın dikkat et:d