herkese meraba ustalardan lüfere canlı kefal için nasıl takım yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
ustalar daha iyi bilgiler verecektir fakat benim bildiğim lüfer için en iyi canlı yemlerden biri zarganadır sahtelerde bulunan 3 lü iğnenin bir iğnesini kuyruktan geçirin iğneyi 15 cm kadar çelik misina ile bağlayın gerisi normal misina olsun canlıyı bırakın lüfer kuyruktan saldırır
kıyıdan avlanacak iseniz ki muhtemelen siz kofanaya atıcaksınız,3/0 veya 4/0 uzun pala iğneyi kefalin sidikliğinin hizasından ve mutlaka kuyruk kısmından tek iğneli olarak şeytan oltasıyla avlayabilirsiniz.Yapmanız gereken iğneyi bağlayacağınız misinanın 15-20 cm'sinin kalın olmasına dikkat etmek(0,40-0,50mm) gerisinide ufak bir fırdöndü ile tamamlarsanız takım hazır olacaktır...Lüfer geldiği zaman kefal yada canlı balığı büyük ihtimalle su üzerine çıkaracaktır ve canlı balık hoplayıp zıplamaya kaçmaya çalışacaktır...lüfer yemin etrafında bir kaç tur atıcak,bir tabirle yemi koklayacak ve ufak bir çalınma hareketinde bulunursanız balık canlı yeme asla hayır diyemeyecek ve atlayacaktır...lüfer yemi alıp sürükleyecektir,bu sırada yapmanız gereken sürüklemesine imkan verip balığa elinizdeki ya da makaranızdaki misinadan boşluk verdirmek suretiyle balığa direnmeden boşaltmanız olmalıdır,aksi takdirde lüfer balığı ısırdığı yerden biçer ve size kuyruk kısmını hediye olarak gönderir,huylandığı içinde yakalanmaz...yemi alıp götürmesine imkan tanırsanız hem canlı yemi midesine indirmesine fırsat tanırsınız hemde kaçırma şansınız azalır...bu sistem de tek dez avantaj 15-20 cmlik kalın misinanın 1-2 balıkta bir değiştirilmesidir....hatta bazen tek balıkta dahi misina kesilecektir...kuyruk kısmından hamle yaptığı için iğneyide beraberinde yuttuğundan balığın ağzında genelde misina kalacaktır...tasma atıp hızlıca kıyıya almanız gerekecektir ve balığa asla su üstü yaptırmamanız gerekmektedir,yoksa su dışında daha hızlı kafa darbeleri atabildiğinden misinayı kesmesi kuvvetle muhtemeldir...bu ayarı kendiniz yakaladıkça bulabilirsiniz....rastgele
Ömer abi merhaba ; Lüfere canlıda , temin edebiliyorsanız kayış balığı diye tabir ettiğimiz yem en verimli yemdir sonrasında tabiki kefal gelmektedir bölgemizde , sorduğunuz soru kefal için olduğundan kefala kullanılacak basit bir takımı ekliyorum .. Tabiki bu yöntem kıyıdan ve kurşunsuz , balık olabildiğince serbest yüzdürülebilmelidir , sadece kuyruk kısmından derin batırmayacak şekilde geçirip suya bırakın balığı verin misinayı gitsin ... Yanı sıra kayış balığını canlı yem olarak kullanırsanızda 2 iğneli yada 3 iğneli kullanmakta yarar vardır kuyruk başlangıcından başlayıp sırasıyla 4'er parmak aralıklarda dikmek gerekir igneleri, lüfer kuyruktan keser ilk hamle önemlidir bu yüzdende çelik tel olmazsa olmazıdır ... Bu arada bölgemizde ağız alışkanlığı sanıyorum 1 kg 5 kg aralıkta olan bütün lüfer gillere lüfer diyoruz kofana diyoruz halbuki bogazda durum farklı doğru olan kullanılmakta bu yüzden doğru bilgiye ulaşamayabilirsin abicim lüfer söylemiyle ... Uploaded with ImageShack.us Kefal için yeterli gelecek takım ... Kayış balığı diye telafuz ettiğim balık ... Uploaded with ImageShack.us [Sevgiler ...
Merhaba..Bir şey sormak istiyorum.Canlı yemi bulundugumuz kıyıya bırakıyor muyuz yoksa oltayla sallıyor muyuz?Bana bırakıyoruz gibi geliyor atarken balığa zarar verebiliriz diye ama hiç böyle bir av yapmadığım için size sordum.Kıyıya da bıraktığımızda balığı dişli o kadar sığ kıyıda bulabilecek mi?
Murat bu durum her iki söylemin içinde geçerli olabilir, tabiki ayrım hedef balığınla alakalı olacaktır ... Örneğin lüfer dibten almaz kolay kolay kurşunsuz gezdirmek canlı yemi daha verimlidir .. Levrek için ise kurşunlu vazgeçilmez bu ikisi bir örnek sadece... Tabiki bölgem için söylemlerim dışıyla bağdaştırmayınız ...
Çok teşekkürler Hüseyin abi bilgiler için.Ama bu takımı yapıp Tekirdağ'da balık alabileceğimi sanmıyorum.Umutsuzum.. Sevgı ve saygılarımla