Yaz sezonun bitmesiyle beraber teknemi kışlamaya aldım.Artık silivrideki balıkavı sezonum bitmişti....Ama icimdeki deniz ve balık sevdası,bana kış sezonunda vakit buldukça yenikapıdaki balıkçı dostum Aponun yanında tayfalığa terfi etti..Gündoğmadan Boğazın sularına verdik kendimizi hedef tabiki LÜFER...Avlak yerimize geldiğimizde ne göreyim gün ağırmasını bekliyen belki 100 tekne herkez ekmek parası peşinde tabi...Bismillah dedik saldık uzun oltamızı daha 10 saniye olmadan Apo oltasını hızlı bi şekılde cekmesı bir oldu hemen kendini göstermişti lüfer daha sonra ise çok enteresan bir vuruş bile alamadık Demek ki lüfer için kısmetimiz bu kadarmış dedik..dikkatimi ceken o kadar cok teknenin muntazam bi şekilde sıraya girermiş gibi uzun olta dolaştırmasıydı..Daha sonra Apo birde palamuta bakalım dedi ve hemen palamut çaparisini acıp rolanti üstü hızla gezmeye başladık,birden hooop elim gitti sanki kayaya takılmıştı olta yavaş yavaş çekmeye başladım oltayı kalbim güm güm atıyordu çapari yaklaştıkça palamutlar suyun içinde ışıldıyordu ilk seferde 12 tane geldi palamut öğlen olmadan avımzı bitirdik toplamda 48 parça palamut tuttuk...Çok keyifli ve bereketli bu avdan bir kaç kare sunuyorum değerli balık sevdalısı dostlarıma...Herkese rast gelsin
çok güzel bir av inşallah bizim gibi acemilerde bu zevke ortak olabilir tebrikler. bide bence palamutları o şekilde değilde kafasını koparıp tam ortadan bölme şeklinde pişirirseniz kılcıksız ve yarım porsiyon seklinde güzel yiyebilirsiniz
Tuncay tebrikler ama olmadı böyle akşam akşam karnımız acıkmışken böle güzel resimler koyup azımızı sulandırma daha bereketli avlar dilerim
Tuncay kardeş tebrikler balıklar ayrı güzel, manzara ayrı güzel ama o balıkları tutmanın zevki anlatılamaz
Emeğinize sağlık..! Manzara ve anlatım gerçekten çok hoş, av da gayet başarılı.. Daha ne olsun! Buarada afiyet olsun.. Selamlar
Teşşekkür ederim Aret daha iyileri sana rast gelsin..capari 25li ama agırlık kullanmadık balık cok oynak yapıodu...buarada aklıma geldi arasıra 500gr ağrlığı klipse takarak oltamıza yolluyoduk malum aşırı bi deniz otobüsü trafiği var takımın üsütünden cok sefer gecti Teşşekürler rast gelsin... Bi dahakine öle denicem teşşekür ederim..daha iyileri size rast gelsin ben bu mesajı yazarken sen çoktan akşam yemeğini yemiş olacaksın, zaman hızlı geçiyor tabi!! boğazda balık tutmanın keyfi bir başka, her yerde mimar sinanın eserleri, karşında kız kulesi, saatler sürer kitap olur tarifi teşekkürler saolun
teşekkürler inşallah, teşekkürler teşekkürler, selamlar gerçekten öyle, silivriye yıllardır girmeyen balık bu sene silivri sularına giriş yaptı! bizde yıllardır tükenmiş sularda bulunduğumuzun hüznüyle oltamızı atarken bu sene palamutun giriş yapmasıyla sularımızın yavaş yavaş tekrar canlanmaya başlamasının bir habercisi olduğunu düşündük, inşallah böyle olur umuduyla bir dahaki sene oltamı palamut yakalamak için atmayı dört gözle bekliyorum reeling Evet palamutlar gerçekten denizlarin er parlak balıklarından birisi, gece lüfer için halden zargana almaya gittiğimde bir tane 10 kiloluk mercan gördüm, aklıma direk siz geldiniz teşekkür ederim vedat abi saygılar..
Teşekkür ederim Emre sana daha iyileri rast gelsin...gerçekten büyük huzur ve keyif bence en güzel terapi...mrsparkle