Geçmiş olsun.Bende büyük bir mavi kollu yengeç çekerken buna benzer bir olay yaşamıştım.Ama ne olduğunu çözemedim.İğne deliği kadar iki üç delik vardı ve gerisi hilal şeklinde kesikti
Arkadaşım banada kofana ısırması değil gibi geldi diyeceğim ama bunu derken seni yalancılıkla suçlamak için değil kesinlikle.Reis'in dediği gibi başka bir balığın ısırmasına benziyor.Kofana ısırsa yani yanlamasına ısırsa yarım ay şekli oluşur çünkü agız ve dişlerinin şeklini alması lşazım.Bencede daha büyük bir balık ısırmış.Nedense bunlarda hep sana rastlıyor.Tabiki lüfer ve çinekop zamanı bu tür hadiseler bizimde başımıza çok geldi.Arkadaşlar bazen sorarlar kaç çinekop yakaladın diye bende 8,5 derim.
arkadaşın avına bu şekilde yorum yapmak uygun kaçmamış. yenıköy çakarında bu şekılde iki üç kere sadece kafa çektim, lüferi yiyenin ne olduğunuda gayet bariz gördüm. yıyenlerde lüferdi sürü halınde gezdıklerınden yeme hepsi birden saldırıyor. karambolden bırısı ısırılırsa vay onun halıne.. şayet sırtıkara veya kofana olsa idi yarım ay şeklınde gayet muntazam jiletle kesılmış gibi düzgün olmalıydı. ve tokmak burnunda bır aralar zokalı takımla mahmuzlu camgöz çekenler oldu.. bır ıhtımal camgözde olabılır. umarım luferi yiyen sırtıkarayı tutmak arkadaşımıza nasip olur.. "bunları nerden bılıyorsun derken küçüklüğümden beri tarabyadan boyacıköye kadar kıyıdan ve tekneyle avlandım. istinye tersanesinde hemen hemen her akşam avlanıyodum lüfer zamanı. her yerini her taşını karış karış bilirim " saygılarımla..
allah razı olsun saten bidaha yazmayacam vede resim koymıyacam saolasın arkadaşlar bizi yalancı yaptılar 32 yaşında yalancı olduk
gürol oflu bana hiç bişer raslamıyor hayatımda 2 kez siteye yazdım yalancılıkla sucladılar sizin gibiler saollasın
Evet sen daha güzel açıklamışsın ,biz kofana ısırığı değil derken arkadaşımızın yalan söylediğini kasdetmedik,daha doğrusu ben kasdetmedim.
Bak kardeşim,yukardada izah ettiğim gibi herkesin başına gelebileceğini belirtip senin doğru söylediğini anlatmaya çalıştım ve benimde başıma geldiğini yazdım ama sen o senin sorunun diyerek saygısızlık yaptın.Ben sana herhangi bir sorundan bahsetmedim,işi yumuşatmak için şaka ile yazdım ama demekki yazmasını bilmeyen insanların işine karışmakla hata yaptım.
haklısınız sizden özürdilerim benim biraz alınganlıgıma geldi böyle yazmamalıydım tekraz sizden vede arkadaşlardan özürdilerim umarım bagışlarsınız cok mahcup oldum vede özürdilerim umarım cahilligimi mazur görürsünüz hayırlı bayramlar dilerim
Tamam kardeşim,belki dalgınlığına gelmiştir,ben kabul ettim.Bundan sonraki avlarında bütün lüferler tutmanı dilerim. Sanada hayırlı bayramlar.
gercekten cok utandım yazdıklarımla ilgili sızın gibi tecrübeli insanlara daha saygılı olmalıydım ama birazda bayramda calışmanın verdigi stres var üzerimde tekrar kusura bakmayın tecrübelerinizden vede bilgilerinizden faydalanırım