lüferin kafası geldi sadece

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında alper.bjk tarafından paylaşıldı.

1. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    herkese selamlar 28 eylül pazar gönü yine herzamanki avlak yerimdeydim ama sabah kalktıgımda dışarıya baktıgımda yagmuru görünce birde ramazan olması sebebiyle canım yataktan kalmak hic istemedi saat 12.30 birazda hanımın zorlamasıyla balıga gitmeye kararverdim gercim hanım beni evden kovmak icin yer arıyorduya bayram temızlıgı için neyse.saat 14 gibi avlak yerşme verdım ama sanırım biraz gec kalmıştım saat 12 gibi cok güzel lüfer almış arkadaşlar neyse yakısmet deyip yemlik tutmaya başladım saat 15.30 gibi oltamı denize bırakmış oldum bu arada ikili mantarlı takım kullanıyorum lüferde ben yaklaşık yarım saat sonra oltayı cekip yemı bır tazeleyım dedim bu arada dün cok akıntı vardı 130gr kurşun bile yerinde durmuyordu ben oltamı cekerken bi ara bir agırlık oldu sonra tekrar boşaldı bende sanırım dalganın etkisiyle pek önemsemedim ama oltayı cıkardıgımızda birde ne görelim sadece bendegil ordaki bütün avcılar şaşırmıştık oltanın ucunda bir lüfer ama sadece kafası vardı gerisi sanırım kofananın midesinde kalmıştı.hayatımda ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyordum lüferin kafasını evde resmını cektim inşallah bu akşam siteye ekleyecem ama gercekten benim icin bir şoktu koskoca lüferin sadece kafası oltada sallanıyordu üstelik kafa daha canlıydı sanırım ben cekerken atlamış kofana kofana diyorum çünki yanımda ki abiler benden daha tecrübeli olduklarını kanat getürdigim büyüklerim bunu sadece lüfere kofananın yapabilecegini söylediler ..saten osaatten sonrada birdaha vuruş yapmadı balık akşam saat 8 kadar kaldım ama malasef. neyse dün kısmetimiz yokmuş deyip eve dogru yola koyuldum ama allah kıs met ederse bayramın 3 günü niyetim tekrar gitmek .vede burdan herkesin bayramını teker teker kutlu olsun diliyorum .. vede oltalarınız balıksız kalmasın.herkese rast gele

Son düzenleme: 29 Eylül 2008
  2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Çok karışık balık var demek ki, Çinekoptan iri kofanalara kadar her şey, var görünüyor da...
    oltalar niye boş.:(

Kesik yeri ay gibi ise ve diş izleri de fark ediliyorsa kesin kofanadır.
    Hele resmi bir görelim.
    RAstgele.

3. Olay sizinde ifade ettiğiniz gibi daha büyük bir lüferin (kofana)oltanızdakini yemesinden kaynaklanıyor..Lüfer çoğu balık gibi kendi türünede saldırabilmekte..Özellikle oltadaki balığın panik hali ve çırpınışları cezbedici olmakta..Benzer bir durum geçen yıl lüfer için canlı izmarit avlamaya çalışırken başıma gelmişti..En az 20 izmariti çekerken sadece iğnedeki kafasını çektim..Belki inanmayacaksın ama o gün 1 tane bile yemlik izmariti bütün çıkartamadım..Sahtelerle yaptığım denemelerdede pek verim alamadım

4. Mahir amca gerçekten benimde düşündüğüm bir konuyu dile getirmişsin..Bundan önceki yıllarda en azından Bandırmadaki avlaklarda lüfer Çinekop ile başlar ve lüferin ve sonunda kofanaların geçişiyle sezon kapanırdı..Bu sene tam bir hengame var..çinekopla beraber lüfer ve hatta hatırı sayılacak kofanalar yakalanmakta ve tezgahlarda görünmekte..Sanki topyekün bir göç sözkonusu

5. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Biraz da bizim oltalara göç etseler de paslarımız silinse.:)

6. RainboW

RainboW Sertan

Anlattığınız olayın aynısını dün saat 18:00 civarı bir arkadaşım aktardı. O siz olmayasınız :)

7. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    arkadaınız gültepede oturuyorsa obenımdır vede lüferin kesik olan yeri yarım aygibi kesikti

8. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    haklısınız bende gözlerime inanamamıştım ama demekki böyle şeylerde oluyormuş.

9. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Çok güzel anlattın Erdal abi söyle hele nerede oluyormuş o kofanalar bende bir ziyaret edeyim:D

10. RainboW

RainboW Sertan

Evet dediği kişi sizsiniz o zaman :)

11. Aslıhan bu dediğim olay mayıs lüferinde oludu;) ..bilirsin işte..

12. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Bu gün sahilde bende bu olayı duydum :) Belki aynı olaydır , belki hep yanyana avlanıp birbirimizden haberimiz yoktur :p

13. poga.T

poga.T Hasan YILMAZ

En İyi Avı:
    3.250 kg levrek
    Hangi yemi kullandınız? canlı-cansız

14. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    En İyi Avı: