lüferle ilgili bilgi sahibi olmak istiyorum...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında emre17 tarafından paylaşıldı.

1. emre17

emre17 emre

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    ecusıma
    karadeniz ve istanbul kıyılarında lüfer başladımı acaba akın balığı ????

2. cambaz_35

cambaz_35 ÖZKAN

istanbulda mutlaka vardır da esas benim merak ettiğim, ben izmirde yaşıyorum ve bu balığı izmirde nerede tutabilirim yada varmıdır buralarda.?? yoksa sırf bu balık için istanbula gideceğim :(banghead

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Yer yer yapıyor. Tenkeden uzun olta veya gece kıyıdan rapalayla falan tek tük alınıyor. Gece köründe kalkıp hazırlanıp gidip boş dönmek daha yüksek ihtimal ama, aklında olsun. :)

4. Tiro

Tiro Özgür

Anladigim kadariyla akin baslamadi su an tutulanlar yerlesik lufer ailesi bireyleri ... tahmininizce tam olarak hangi tarihlerde ciddi anlamda bu baligi avlamya baslaya biliriz..

5. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Daha geçen hafta TRabzondan geldim. 20 gün boyunca hemen hemen hergün tekneyle Palamut, Çinekop, İstavrit avına çıktık ama sadece 4 defa hatrı sayılır balık tuttuk ( 13,10-8-4.5 kg ). Malesef palamut geçen yıla nazaran TRabzon yöresine gelememiş diyebilirim, Çinekop ise tek tük oda ufaktı, ki kıyıdan hiç gelmiyor.

6. emre83

emre83 mustafa emre kara

lüfer balığının karakteristik özelliği ve avcılığı üzerinde forumlardada birçok bilgi var ,lüfer avı oldukça sabır ve hırs gerektiriyor av yaptıgı zamanlar genelde 12 den sonra ve sabah ezanı zamanları daha çok av veriyor, genel olarak parlayan cisimlere ilgisi var bu balığın kaşık ,rapala, canlı yem olarak uzun oltada zargana istavrit, kıyıdan bilhassa canlı istavrit olarak yada fileto kesilmiş hamsi yada istavrit hırsızlı iğne ile avlanıyor denizlerimizin en kabadayı balığı ve efsanesi bana gore

7. emre83

emre83 mustafa emre kara

karadenizde kuvvetli poyraz ve fırtınanın balık sürülerini rusya kıyılarına sürüklediğini duydum belkide havaların daha çok soğuması gerekiyor

8. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    Sahte ile avlamak istersen Strike Pronun 6,5 cm lik sarı ve yeşil çizgili apaçi modelini önerebilirim.