Av tarihi: 19.10.2013 Av yeri: Marmara Denizi Av zamanı: 7 saat Kullanılan takım: El oltası uzunolta Yem: Yaprak zargana Beden: 0,56 Kurşun ayağı: 0,40 Kol: 0,33 FC Okuma Shotai İğneler: 1/0 Wmc Yakalanan balıklar: 17 adet Lüfer, 1 Kabalüfer Uzun bayram tatilinin son günlerinde, cumartesi sabahı forumdan Emre arkadaşımızın daveti ile yine bir uzunolta avına katıldım. Avımız gece saat 2de yine forumdan Serkan (Çaço) ve Ayhan arkadaşlarımızla balık halinde buluşmamızla başladı. Zargana pahalı olduğu için zaman zaman arkadaşlarla haberleşerek bu şekilde bir kasa zarganayı paylaşıyoruz. Ben gittiğimde arkadaşlar 1 kasa çok taze zarganayı seçmişlerdi. Güzelce pay yapıp her birimize düşen 50 kadar zarganayla birlikte teknelerin olduğu tarafa hareket ettik. Son avlarda kullandığımız leş zarganalardan sonra bu güzel zarganalarla av yapacak olmak çok büyük keyif. Bazen hale gidemeyip mecburiyetten kullandığımız o kokmuş zarganalarla uğraşmanın ne büyük eziyet olduğunu yaşamayan bilemez. Elbette, balık da bu yemlere çok daha az rağbet gösteriyor. Güneş doğmadan Emre ve arkadaşıyla buluşup umutlu olduğumuz Sarayburnu merasına doğru yola çıktık. Güneş doğarken takımlarımız suda ancak balıklar pek ortalıkta gözükmüyor. Derken 35 cm'lik güzel bir kaba lüfer oltama takıldı ve onu çekip kovaya attım. Sonrasında dolaşmaya devam ediyoruz ancak balık çok seyrek. Deniz oldukça çalkantılı, tekneler ise gittikçe artıyor. Belki 100'den fazla sandal daracık alanda dönüp duruyorlar. Bazısı sırayı takip ediyor, bazısı tersten geliyor, bazısı kendini akışa bırakıyor. Sonunda bir tanesine taktık oltayı, karşı taraf çözmek için çekti ama aradan geçen tekneleri durdurmak imkansız. Bağırdık ama fayda etmedi, bir sürü tekne gerilmiş misinenin üzerinden geçti. Mecburen misineyi salmaya başladım. Kısa süre sonra elimde sadece boş mantar kaldı. Öyle bir kalabalık ki, takımı istemek için oltayı taktığımız sandalı bile bulamadık. Belki o da çözüp suya atmıştı zaten. Bugün burası bize göre değil dedik, çevirdik rotayı klasik meraya. Burada dönen birkaç tekne görünce biz de deneme yapmaya karar verdik. Oltayı indirdim ve kısa süre sonra balık üzerinde. Bir saat kadar zamanda 5 tane 30 cm'lik lüferi kovaya attık. Keşke sabahtan burada kalsaydık diyerek bir çay molası için limana girdik. Burada bir arkadaşımız bizden ayrıldı ve tekrar açılıp ava 2 kişi devam ettik. Bu sefer balık iyice kuvvetlenmişti. İndirir indirmez yemlere saldırıyorlardı. Bu merada sabah sularında bile böyle balık görmemiştim diyebilirim. Balıkların hepsi tornadan çıkmış gibi aynı boy, 30 cm'lik balıklardı. Belli ki altımızda bir sürü vardı. 1,5 saat kadar devam eden bu akında çok keyifli bir av yaptık. 12 tane daha balığı tekneye aldık. 2 tanesi su üstü gitti. Yem kesenler cabası. Balıklar çok kaba olmamalarına rağmen çok güzel su üstü mücadeleleri verdiler, yeme iştahla saldıran kalabalık bir göç sürüsüydü. Balık azalınca biz de nasibimizi almış olmanın verdiği mutlulukla limana doğru döndük.
Tebrikler, çok keyifli bir rapor. Gayet güzel boyda lüferler. Lüferin henüz lezzetsiz olduğunu duydum, sizlerin görüşleri nedir? Nice güzel avlar dilerim.
Onca sıkıntı ve meşakkatten sonra mutlu sona ulaşılmış. Yüzünde 7 saatin yorgunluğu ile birlikte amaca ulaşmanın gururu da okunuyor, daim olsun Aretcim.
Merhabalar. Karadeniz ve Boğaz lüferi,Eylül başından beri lezzetinin zirvesinde.Mangalda,yağı ateşi söndürüyor Tebrik ederim Aret ağabey,yine kendine yakışanı yaptın.Daim olsun
Tebrik ederim abi bize ne zaman sürpriz yapacak bunlarbanghead dün gece yemlideydim ancak 3 tane sarıkanat alabildim.Daha da iyileri rastgelsin.
Çok teşekkürler Sağol İsa abi, sizlere de rastgelsin. Selam Volkan, senin raporunda da bu konu hakkında yazıştık. Sizin Ege taraflarında lüfer oldukça lezzetsizdir, Karadeniz veya İstanbul çevrelerinde ise son derece lezzetlidir. Haliyle bizim balıklar da çok lezzetli. Denizin tuzluluk oranından kaynaklanan bir durum. Çok teşekkürler Teşekkürler Nuri abi, bizler de senin avlarını merakla bekliyoruz. Rastgelsin. Teşekkürler Sefa'cım daha iyileri sana olsun. Çok teşekkürler arkadaşlar Saol Can usta, senden aldığım takımlar harika iş yaptı. İlk fırsatta birlikte kaldığımız yerden devam Teşekkürler Seçkincim Çok teşekkürler Bu mevsimde lüfer bol, umarım uzun sürer Saol Samet kardeşim. Doğusunu söylemek gerekirse bu boy balık kıyıdan zor. Mesela ben, şu avda yakaladığım kadar lüferi şimdiye kadar yaptığım kıyı avlarının toplamında yakalamış değilim. Ama kıyıdan da verimli av yapmak mümkün, kıyıdan av verenler 25-26 cm'e kadar olan sarıkanatlardır. Bu sene iri balık bol olduğu için şu yemli mevsiminde çok verimli kıyı avları yapılamıyor, sarıkanat az. 1 aya kadar lüferler gider, sarıkanatlar Boğaz'a akın eder. O zaman rapala ile bolca yakalayacağız kıyıdan inşallah Saol Asım abi, size de rastgelsin.