arkadaşlar, 1/2 numaralı tebliği baştan sona okudum bir kaç kez, fakat yasaklı dönemlerle ilgili kafam allak bullak olmuş durumda. çizelge-5 ' e göre, samsun ilinde 1 nisan - 30 haziran arası içsularda av yasak görünüyor. fakat çizelge-4 deki "kapalı sezon" sütunundaki tarihler çizelge-5 ile çelişiyor. ya da ben anlayamıyorum. lütfen birisi bana anlatabilir mi? ben bu haftasonu balık avlayabilecekmiyim samsunda..
Elbette balık avlayabilirsiniz Ahmet bey yanlız şu şekilde; Doğal alabalık avlayabilirsiniz Gökkuşağı alabalığı avlayabilirsiniz tatlısu kefalini sadece akarsularda avlayabilirsiniz turna avlayabilirsiniz Tabiki çizelge 4 teki limitler dahilinde
teşekkür ederim.. çok teşekkür ederim efendim.. zaten bizim avlakta da tatlısu kefali dışında pek bişey çıkmaz.. peki sazan avlamak yasakmı şu anda samsunda? illere özel balık avı yasakları çizelgesi bulabileceğimiz bir yer varmıdır acaba? illegal birşey yapmak istemiyorum, fakat tbliğler 1/2 den de zaman yasakları konusunda pek bişey anlayabilmiş değilim haala. tekrar çok teşekkür ederim efendim.. zahmet verdik..
Değerli Ahmet kardeş aynı konuda bende kontrpiyede kalmıştım fakat daha sonra forum arkadaşlarımız ve değerli murat kardeşim sağ olsun açıklamışlardı aşağıdaki örnek yardımcı olur sanıyorum . , Çizelge-5'deki içsulardaki zaman yasakları aklınızı bulandırmasın. Sadece Çizelge-4'de "Kapalı Sezon" kolonunda ** çift yıldız olarak işaretlenen balıklarda, çizelge-5'de verilen yasak dönemler uygulanır. Onun haricinde tarih ile belirlenen kolonlardaki balıkların avları, ilgili tarih süresince geçerli olmaktadır. Örnek vermek gerekirse; 01 Nisan 2008 tarihi itibariyle tüm bölgelerimizde turna avı sezonu açılıyorken, Yayın balığında tebliğlerdeki çizelge-4'de "Kapalı Sezon" kolonunda ** çift yıldız olarak belirtilmiştir.. bu durumda çift yıldız olarak işaretlenen balık için çizelge-5'deki zaman yasakları geçerli olacağından, Yayın balığının avı Tekirdağ ve çevresinde 01 Nisan - 30 Haziran 2008 tarihleri arasında kapalı sezon olacaktır.
Ahmet bey Tuncay abimizde çok güzel anlattı ayrıca ben size Samsun da avlayabileceğiniz türleri söyledim geri kalan türler yasak kapsamındadır. Tatlısu kefalide akarsularda yasak değildir.
teşekkürler şimdi herşey yerli yerine oturdu.. yardımlarınız için teşekkür ederim.. tablo okumakta biraz eksikliğim var sanırım.. siz anlattıktan sonra olayı kaptım... tekrar teşekkür eder, bol avlı günler dilerim...