Arkadaşlar sizinle bir konuyu paylaşmak istiyorum. Dün Tarım ve Köyişleri Bakanlığına AMATÖR BALIKÇI BELGESİ'nin son kullanma tarihi bittiğinden yenisini çıkarmak için gitmiştim.Ordaki çalışan arkadaşla belgeyi hazırlayanakadar kısa bir muhabbetimiz geçti ve bana bütün iç sularda 01/07/2008'ze kadar (sazan,yayın,turna,tatlısu levreği vs.) gibi bütün tatlı su balıklarının yaklalanması yasaktır dedi.Sadece denizlerde avlanmak serbesmiş.Çok yakında jandarma ve ordaki çalışan yetkililerle birlikte denetime başlayacaklarmış.Eğer bu tarihe kadar (01/07/2008) iç sularda avlananı yakalarsak,balık yakalamak için attığı oltaları,yakaladığı balıkları,600 YTL para cezası ve belkide doruma göre tutuklama olabaileceğini söyledi.
Bende bununla ilgili yazmak istemiştim ama sonra haber yanlış kaynaklı diye düşündüm.Geçenler Kiliste yerel gazetede İl Tarım Müdürünün açıklaması vardı 15.07.2008 tarihine kadar kiliste balık avlamak yasak açıklaması vardı. Kafam karıştı biraz benimde,durduk yerde 600 ytl ödemek de kötü olur.
arkadaşlar 08/05/2008 de benim çalıştığım işyerine sazan ve yayın satıyormusunuz diye kontrole geldiler aynı konuyu bende sordum sazan ve yaın kayseri deki göletlerde ve akarsularda temmuz 15 e kadar yasakmış hatta efkere selkapanı paşalı tekir tüm sezonlara kapalı kesinlikle gitmeyin dediler hatta önüzdeki hafta teknelerle göletlere gidip jandarma nezaretinde ağları toplayacaklarını söylediler herkese selamlar
Siz hangi ilde olduğunuzu belirtirseniz, gerekli açıklamayı yapabilirim. Sevgili arkadaşım, Kilis'te 15 Haziran tarihine kadar sazan avı yasak. 16 Haziran'dan itibaren sazan avlayabilirsiniz. Şimdi, aşağıda verilen tarihlerde, belirtilen illerde sazan, kadife, şiraz ve yayın avlanması yasaktır. İLLER YASAK DÖNEM 15 Mart –15 Haziran Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak 1 Nisan–30 Haziran Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 15 Mayıs – 15 Ağustos Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli,Yozgat 15 Nisan–15 Temmuz Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van Bunların dışında tüm yurtta ; 01 Ekim-31 Mart tarihleri arasında Doğal alabalık (Bütün türler) 15 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında Sudak, tatlısu levreği 15 Aralık-31 Mart tarihleri arasında Turna avlanması yasaktır. Gökkuşağı alabalığını, orman içi sularda, yukarıdaki doğal türler için verilmiş yasak zamanda avlayamamakla birlikte, diğer iç sularda her sezon avlayabilirsiniz. Tatlısu kefalini ise akarsularda her zaman avlayabilirsiniz. Ancak bunun dışında kalan iç sularda, yukarıda iller bazında verilen yasak dönemlerde tutamazsınız. Ayrıyeten şunu belirtmek isterim ki, böyle bir uygulama yasal olarak yapılamaz. Ancak bazı durumlarda, valilikler, tebliğin yayınlanmasını beklemeden, olumsuz şartlar nedeni ile bölgesel yasak koyabiliyorlar. Bununla ilgili olarak, avlağın bulunduğu il valiliği ile görüşebilirsiniz. Şayet yasak var ise, gerekli açıklamayı yapacaklardır. Ancak yasak yok ise, tebliğ ile ilgili hatırlatmayı yapabilir ve hakkınızı arayabilirsiniz. Çünkü tebliğ açıktır ve yapılan uygulama yasal değildir. Sormak istedikleriniz varsa, yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar.
slm.arkadaşlar 1. amatör balıkçılık belgesini nerden çıkartabiliriz 2.çıkartmak için gerekli belgeler nelerdir. 3.çıkartdığımız zaman bizlere ne gibi faydası olur 4.çıkartmazsak ne gibi zararı olur lütfen bizleri aydınlatırmısınız sevgiyle kalın
Şu anda belge alma zorunluluğu yok Kurtuluş. Ben zorunlu olmasa da belge alınması gerektiğini düşünüyorum ama şu dönemde bana kalırsa yeni kanunu ve yeni tebliği beklemek daha doğru gibi geliyor. Kanun ve tebliğ yayınlandıktan sonra, almak gerekirse ya da almak istersen, ben sana gerektiği şekilde yardımcı olurum. Zaten sitede bununla ilgili bir konu da var, orada da yazıyor. Tebliğler kategorisinde, amatör balıkçı belgesi başlığı altında okuyabilirsin.
Sennur hanım açıklamış ama bende ilave olarak; Avcılık belgeni bulunduğun bölgedeki Tarım İl müdürlüklerine, 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanınızla müracaat ederek alabileceğinizi söyleyim.
Eğer yazdığınız gibi bir değişiklik var ise bunu bir genelge ile duyurmaları gerekir..Aksi durumda kimse sürpriz yapar gibi biz av yasağı tarihini değiştirdik sanada 600 ytl ceza kesiyorum diyemez..Yasal düzenlemeler ve düzenlemelerdeki değişiklikler mutlaka usule uygun ilan edilmelidir..Edilmezse Hükmü olamaz..Hiçkimsede bundan sorumlu tutulamaz
Yukarıdaki il yasaklarına bakarsanız, İstanbul'un sazan avı için şu an yasak bölge olduğunu görebilirsiniz. Size verdikleri bilgi doğrudur. Ancak "tüm iç sularımızda" derken orada bir hata var. Sazan avı, tebliğe de bakarsanız, tabloda gösterildiği üzere (iki yıldız ile işaretlenmiştir) il bazında yasak kapsamına giren türlerdendir. İlk mesajımda, vermiş olduğum tarihler ve o tarihlerde yasaklanan illeri görebilirsiniz. Şu anda İstanbul il sınırları içerisinde sazan, kadife, şiraz ve yayın avlayamazsınız. Ancak ola ki bilmiyorsunuz ve gittiniz. Size 600 lira ceza kesemezler, ben böyle bir ceza bilmiyorum, bilen varsa söylesin. Ancak, olta takımlarınıza ve bilimum malzemenize el koyabilirler, bu, yasada belirtilmiştir. Sadece tırıvırı satan, kullanan ve bulunduranlara kesilen bir ceza vardır, onun meblağı da 633 YTL'dir. Hoş ondan da bihaber oldukları için 633 değil, kabahatler kanununa göre 40 YTL gibi bir ceza keserler. Güleriz ağlanacak halimize. Kısacası, şu anda sazan avlamaya gitmeyin. İlle de tatlı su avı yapmak istiyorum diyorsanız, turna sezonu şu anda açıktır. Turna avlayabileceğiniz göllere gidebilirsiniz.
sennur abla meraba istanbulda turna avlayabileceğimiz avlak yerleri varmıdır acaba varsa bilgilendirebilirmisiniz... sevgiyle kalın teşekkür ederim
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekürler.Bende sadece turma avlanabileceğini biliyordum ama o arkadaş öyle deyince,yeni bir yasa çıkmıştır deyerekten sizlerle paylaşmak istedim.
hertürlü kurala uyarım olduki yanlış bi balık tuttum hayvancıkta oracıkta ruhunu teslim etti sonrada jandarma abilerimiz geldi ne olacak şimdi kaç yıl yerim????????
Arkadaşlar iç sularda ülke genelinde yasak var.Yasağın hangi illerde hangi tarihler arası olduğunu www.kkgm.gov.tr adresinden bulabilirsiniz...
Değerli Tayfur kardeşim, Aramıza hoş geldiniz. İmza ayarımda vermiş olduğum link içeriğinde, bahsettiğiniz yasaklamalara ilişkin detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Kkgm sitesini ince ince kurcalamaya lüzum yoktur. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının bu konuda yayınlamış olduğı 1/2 no.lu Tebliğ tüm amatör balıkçılar için esas teşkil etmektedir.
B.Çekmece gölü av yasağı Arkadaşlar Ben bugün saat 7:30 dan 17:30 a kadar B.çekmece gölünde idim turna bahanesiyle gittim maksat bakımı yapılmış makinelerimi test etmekti. Neyse bu zaman zarfında balığın "B" si yok. Bi tarafta önceden atılmış kıyıya vurmuş ve terkedilmiş, dolaşmış hali 3,00 mt olan bir ağ vardı. Tarafımdan yakıldı. Ama tam sazların dibine kendini bilmezlerce ve olta mesafesine ağ gerilmişti. Arama yapmış olmama rağmen gelen eden de olmadı. ağ atan afedersiniz ama "it" sürüsü de kalabalık olduğu için ben bulaşmadım. yasak ise önce bunlarla igilensinler.
öncelikle oltaya gönlünü kaptırmış bütün arkadaşlara selam.amatör balıkçı belgesi alınmasının tek faydası yanında verdikleri kitapcıkla, insanların biraz olsun bilinçlenmesini sağlıyorlar.alınması zorunlu bir belge değildir! belgeyi alacaksınız diyorlar,yanında verdikleri kitapcığın içerisindeki tebliğlerdede alınması zorunlu değildir yazıyorlar.balık tutmaya gittiğimiz yerlerde verdiğimiz olta başına paranın haricinde,bu belgeyi alarak birde tarım ilçede çalışan arkadaşların döner sermayesine para kazandırıyoruz.olmadı,dere kenarlarına (inanın abartmıyorum) her 30mt ye kasnak kuranlar,tırıvırı atanlar,germe ağla balık tutanlarla uğraşmak yerine,jandarmamız oltacılarla uğraşıyor.onlarca oltacıya ceza kestiklerini duydum.o yada bu sebepten ama her nedense hiç serpmeyle fileyle balık tutanı yakalamışlar diye duymadım.biz zor adam oluruz.ha birde canımı sıkan bi olayıda sizlerle paylaşayım dedim.göllere balığa giden arkadaşlar,sözüm size;yöre halkı perşembeden ve cumadan balıkları güzelce yemliyorlarmış.haftasonu yabancılar gelip balık tutamasınlar diye.artık ne yorum yaparsanız...