lütfen güzel bir surf kamış tavsiye edermisiniz

Konu, 'Kamışlar' kısmında demir01 tarafından paylaşıldı.

1. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    selam arkadaşlar
    surf kullanan arkadaşlar lütfen kullandığınız makinaya göre bir değerlendirme yaparak tavsiyede bulunurmusunuz.benim istediğim mümkün olan en uzağa yemleri atıp beklemek.ben kıyıdan avlanıyorum, denizin dalgalı zamanınıda düşünerek en fazla atacağım kurşun 75 gramdır.boy konusunda uzadıkça hakimiyetin ve kullanımın zorlaşacağını düşünüyorum.yanılıyorda olabilirim kullananlar daha iyi aydınlatacaklardır.50-100 tl arası bir fiyat düşünüyorum.makina olarak surfe uygun tavsiyenizi bekliyorum.
    yada kullanırken çektiğiniz zorluklar varsa onlardan ders çıkararak doğru makinayı almak istiyorum.
    benim istediğim mümkün olan en uzağa beklemeli yem atmak, kullanacağım kurşun en fazla 100 gramdır, henüz oda gerekmedi, o derece akıntı kıyıda olmuyor.
    şimdiden çok teşekkür ediyorum arkadaşlar:)

2. T-una

T-una TUNA

Favori Kamış:
    Shimano Hyperloop AX Surf TE 420.150
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    Shimano Alivio BX TE Surf (ALBXSFTE4010) 4.0m 100gr atarlı kamışı inceleyebilirsiniz.

Internetteki fiyatlara baktım yüksek ama balık malzemeleri satan yerlerde istediğiniz aralıkta fiyat söyleyen var...

Forumda yorumlarını görebileceğiniz gibi epey kabul görmüş ve beğenilen bir kamıştır...

Son düzenleme: 13 Ekim 2009
  3. Tarık_CRC

Tarık_CRC Tarık ÇERÇİ

Favori Kamış:
    DAM Steel Power
    Favori Makine:
    DAM Quick Surf SLR 860
    En İyi Avı:
    KOFANA 65 cm
    Selamlar,
    Surf kamış için DAM Steel Pwer serisini öneririm, ben 4.20 ve 3.90 iki adet aldım ve kullanıyorum çok memnumum, 200 gr çok rahat atabilirsiniz, uzak atmada da yormaz sizi ve çok sağlam bir kamış, Kofana bile çok rahat çekebilirsiniz içiniz rahat olarak. Makine olarak da 4.20 kamış için DAM Quick surf SLR 840, 3.90 için DAM Quick surf 560 kullanıyorum ve onlarda gayet güzel performanslı. Makine konusunda daha ucuz bir çok alternatif bulabilir kanısındayım ama Kamış konusunda kesinlikle DAM Steel Power serisini tavsiye ederim. Daha önce bir çok kamış kullandık ama son DAM Steel Power bizi şimdiye kadar hiç üzmedi diyebilirim. Sonuçta diğer kullanıcı yorumlarına da kulak verip diğer marka ve modelleride değerlendirmekte yarar var, amaç daha uygun maliyetli en uygun kalitedeki ürünü bulmak.

Son düzenleme: 13 Ekim 2009
  4. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
  5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    lineaeffe extreme 4.20 bence süper bir kamış tam boğaz için. hiç yormuyor insanı tavsiye ederim :)

6. sehervakti

sehervakti muzaffer

Favori Kamış:
    şhimano aspire
    Favori Makine:
    şhimano xt 10000
    nerede kullanacağın cok önemli bence boğazda kullanacaksan yabomax panter 420 serisi 100 350 atarlı on numara bir kamış

7. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
    boğazda deyil kıyıdan kullanacağım arkadaşlar(adanada boğaz yok malum).hedef balık çupra, atacağım kurşun 75 gram en fazlası, ip 30 luk düşünüyorum

8. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    tavsiyem shimanodur .kalitesi belli ama adanada kamışının başına birsey gelse yedek parşa sıkıntısını biz istanbulda çekiyorken orada haftalarca kamışsız kalabilirsin. lineaeffe marka olarak istanbulda bogaz balıkçılarının nerede ise %80 nin kullandıgı bir marka adanadada vardır .kaldı ki ithalatçısı markanın arkasında duruyor o fiyat aralıgında sana sprint surf önerebilirim. aslında spring surf 3.90 var istanbulda aldırabilrisen 100 tl civarı alabilirsin. adanada barajda yada tatlı su avlaklarında iri sazanlar çıkar. sazan avı icinde kullanabilcegin hafif seni yormayan güzel bir kamış.

9. LapinCash

LapinCash

Tam ben diyecekken Muzaffer abi söylemiş.Bende Adanada avlanıyorum tabi fırsatım olursa.Tahmin ettiğim kadarıyla karataş ve yumurtalıkta avlanacaksınız.Bir yanlışınız var karataşta yazın dalga 3 metreyi buluyor.Çok büyük.Kışın da bir o kadar var.O dalgaya 100 gr. gelmez söyleyim size güzel bir dalga kurşununuz olsun 150 gr kadar birde adanada 3 balık çıkar Levrek Kefal Çipura.100 tane balık tutuyorsanız 60 tanesi kefal zaten , ama Çipura ile Levrekte vardır elbet.Levrek mücadeleci balık siz hangi yemi atarsanız atın genelde bu 3 balıklardan çıkyor.Ha birde sarpa felanda var.Yani ben öteki balıklar çıkmaz demiyorum onlarda çıkar ama genelde bunlar çıkıyor.Onun için mücadeleye uygun bir kamış seçerseniz sizin açınızdan iyi olur.Kamış konusunda benim bir önerim yok ama benim profilimdeki kamışı kullanıyorum çok memnunum diyenilirim.İsterseniz linkde atabilirim.Kolay gelsin..