Lütfen Herkes Okusun çok önemli

Konu, 'Genel Konular' kısmında cetinmeyrili tarafından paylaşıldı.

1. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Sizlerden çok önemli bir ricam olacak.Pazartesi günü ve bugün Hürriyet’in internet sayfasında çok önemli bir haber okudum.Hepimiz mutfaklarda kullandığımız kızartma yağlarını işimiz bittikten sonra lavoboya döküyoruz.Oysa dökülen her 1 lt.atık yağ 1 milyon metreküp suyun kirlenmesine yol açıyor.

Bir girişimci bidonlarda 5 lt.olarak biriktirdiğimiz yağları ücretsiz olarak evimizden teslim alıyor ve bunu çevreye zarar vermeden elektrik enerjisine dönüştürüyor.Üstelik biriktirme bidonlarını da ararsak getiriyorlar.Tek yapmamız gereken

444 28 45

No’lu telefonu aramak.Konunun ayrıntılarına göz gezdirmek isteyenler Hürriyet’in internet sitesine bakabilirler.Umarım herkesin atacağı ufak bir adım yarınlarımızın bir kısmını kurtarmaya yardımcı olur.

Sanırım no İstanbul için şehir dışından arayanlar başına 0212 koymalı.Yurt genelinde toplama birimleri var.

2. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Çok faydalı bir girişim. Paylaşım için Teşekkürler.

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    teşekkürler çok faydalı gerçekten evdekilere ve tanıdığım herkeze bunu anlatıcam..

4. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Bilgilendirme için teşekkürler Çetin abi.

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Bilinçli toplum olursak , yaşam kalitemiz de yükselir. Temiz çevre , temiz soluk alma, az hastalık gibi....

6. ekaragul

ekaragul ercan

helal olsun çok doğru tebrikler

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bir noktayı anlayamadım.
    Toplanan yağları ne yapıyorlarmış, herhalde vatan millet aşkına toplamıyorlar.
    Ne yaptıklarından sana ne demeyin, daha tehlikeli bir şekilde kullanılma ihtimali var da onun için soruyorum, bilmeden alet olmayalım.

Pardon, elektrik enerjisine dönüştürüyorlarmış, görmemişim.

Bir duyuma göre, tavuklara yem yapıyoırlarmış ve tavuklar bununla hızla büyüyor ve yağlanıyorlarmış, bazı bilim adamları da yanık yağların kanserojen madde ihtiva ettiğini belirtiyorlarmış.

Yani mış mış da mışmış.

Son düzenleme: 23 Aralık 2009
  8. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Biodizel yakıt imalatında kullanıldığı duyurulmuştu.Ancak bu yakıtı kullanan arabaların arkasında kesinlikle cam açmamak gerekiyor.;)

9. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Yağ atıklarının geri kazanımı birkaç yolla oluyor. Biodizel, sabun, hayvan yemlerinde kullanılan yağ gibi.
    Bir kısmı da yakılarak elektrik enerjisi üretiminde kullanılıyor.
    Tüm bunlar için Tarım Bakanlığının onay verdiği tesisler olması gerekiyor.

Benim endişem ise, bu konuda çok ileri gidip, atık yağların geri kazanılmasında sofralık yağa dönüşümü uygulamak. Umarım böyle değildir..

10. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Onu yapanlar da varmış.:cool: :mad:

11. uckunmetin

uckunmetin METİN UÇKUN

paylaşım için teşekkürler şimdi buradan öğreniyorum ve tedbirini alıyorum

12. yuvacıklı

yuvacıklı Hasan ÇAĞLAYAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE ALL AROUND CARBON KAMIŞ 150-300G 3.80
    Favori Makine:
    wiking 5000
    En İyi Avı:
    Daha en büyüğünü tutamadık.(En son 14 kilo aynalı)
    bence bu konu aslında çok önemli. Büyüklerimizden aldığımız mirası çocuklarımıza daha güzel ve üzerine birşeyler koyup zenginleştirerek bırakabilmeliyiz.

Böyle konuya ilgisiz ve önyargıyla bakmamalıyız. Söz konusu bizim su havzalarımız ise ve gerçeklik payı yüksek ise mirasımızın bırakın üzerine koymayı mirasımızdan yiyoruz demektir. 20 sene sonra avlanacak bir su kenarı bulamayacağız göl manzarası önünde piknikler hayal olacak. Kocaman balıklardan bahsederken ancak balığı akvaryumda görebileceğiz. Su kenarındaki hayvanlar ağaçlar yok olmaya başlayacak.

Dile kolay 3 tarafı su ile kaplı güzelim ülkemizde suya hasret kalacağız.

Ne olur bilinçli tüketici, bilinçli avcı, bilinçlı sürdürülebilir balık hayatı için elimizden geleni yapalım ki çocuklarımızdan ödünç aldığımız mirasımıza sahip çıkalım.

Aynı hürriyette 2070 yılından mehtup geldi isimli videosunda ileride olabilecekleri çok güzel anlatmış.

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=2616&bid=1

Videoyu izlediğimde aslından tehlikenin ne kadar büyük bir boyutta olacağı geldi aklıma. İleride ne benzin ne altın ne para.En önemli ve değerli SUdan başka bir şey olmayacak gibi geliyor bana.

Tuz gölü gün geçtikçe küçülüyor. Van gölü su seviyesi eskiye göre daha düşük. Aynı şekilde sapanca gölüde aynı durumda. Akşehirdeki nasrettin hocanın maya çaldığı göl bile kurudu. Bunlar belkide bir uyarı anlamak isteyene.

Son düzenleme: 25 Aralık 2009
  13. LapinCash

LapinCash

Bencede çok faydalı bir girişim babam gil gelsinler ileteyim hemen.Peki benim aklımda çok kötü bir endişe var hadi bu adam bedavaya alıyor bu yağları tekrar soframıza yollarsa ne olacak ? Yani yağdan ne gibi elektrik üretilebilir ?

14. fish founder

fish founder Özgür

TEMA Vakfı, Ulusal Bitkisel Yağ ve Ambalaj Atıkları Toplama Ayrıştırma Geri kazanım Şirketi ile Ezici Biodizel, kurdukları 444 28 45 numaralı “Alo Atık Hattı”ndan arayan vatandaşların biriktireceği 5 litre ve üzeri bitkisel atık yağları, özel araçla adreslerden topluyor. Toplanan bu atık yağların biodizele dönüştürülerek hem çevrenin korunması hem de ekonomiye katkı yapılması hedefleniyor

alıntıdır

15. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Herkesin uyması gereken ve çevresine yayması gereken çok önemli bir uygulama, biz eski yağları evde biriktiriyoruz bir süredir, 5lt kadar yağ birikti, yakında arayacağım bu numarayı..