merhaba arkadaşlar yıllardır galata koprusunde avlanıyorum oturdugum yeride değiştirince artık bogazdan kıyıda balık tutmaya başladım alışmam çok zor oluyor kopan fırlayan takılan takımların hatti hesabı yok kamışımda çok kaliteli değil bendan sebep ve artık bende kıdem atlamak ve daha iyi avlar yapmak kendimi daha çok geliştirmek için yeni kamış ve makine almaya kararverdim almaya karar verdiğim kamış ve makineler aşagıdadır GOL KAMISI KIYIDAN UFAK AVLAR İİÇİN 9 mt olanı tercih edicektim ancak bu amaç için oldukça pahalı 9 mt olanı bende buna karar kıldım SURF KAMIŞ ALBASTAR artık kıyıdan balık tutacağım için kaliteli dayanıklı uzun ve uzak atışlar için başarılı olabilecek bir kamış seçmem gerekiyordu onuda bu olarak karar kıldım 4.50 mt boyunda OKUMA MAGDA PRO MA 45DX ÇIKRIK MAKİNE uzak atışlara uygun uzun ömürlü her alanda kullanılabilinicek kendimce oldukça güzel bulduğum bir makine sorularım şunlar sevgili arkadaşlar kamış ile ilgili bir sorum yok kamış çokta özel ve kalite gerektirmeyen bir kullanım alanında olduğu için bir şey sorma veya merak etme gibi bir durumum yok yinede bilgi aktarmak ve tecrübelerini paylaşmak isteyen arkadaşlardan her türlü bilgiyi almak isterim olta için sizece benim amacıma ve avlanacagım bolgelere uygunmudur hem kıyı hem koptu ve uzak atışlar için ideal midir değil ise sizin tavsiyeleriniz neler lütfen bilgilerinizi aktarın makine için bu makine alacagım surf kamış için uygunmudur agırlık gibi bazı özelliklerini bulamadım sizece kullanım amacım için bu surf kamış ve makine bir birlerine uyumlu ve iadealmidir tüm yorumlarınızı ve tecrübelerinizi lütfen paylaşınız
kemal merhaba...linkini vermiş olduğun okuma surf atışları için uygun bir makina değil...belki bir miktar kanal balıkçılığında kullanılabilir...surf atışlar için ROUNDER PROFILE makineleri tercih etmek çok daha iyi olacaktır...ülkemizde DAM shimano daiwa markalarına ait güzel ve uygun fiyatlı modeller mevcut...
9 metre göl kamışı boğaz için çok uzun 7 metre yeterli. kamış hakkında bilgim yok ama atarı iyi boğazda en az 150 gr atarlı bir kamış gerekli. makina da turgay abinin dediği gibi surf atışlar için özellikle boğaz için uygun değil. misina seçimi de çok önemli bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır...
kamış 9 mt değil bu 8 mt olan 9 mt si oldukça pahalı sınıfına gore o para etmez bu benim işimi fazlası ile gorur dğer surf kamısta idealse sizlerden ricam bana buna uygun güzel bir makine uzun ömürlü sarımı çok olan en az 300 mt .45 sarımlı dayanıklı bir makine tavsiyesinde bulunmanızdır ilginiz ve önerileriniz için teşekkürler
fiyat konusunda artık kendimi kasmıyorum yıllarca 3-5 kuruşluk malzemlerle oyalandım durudum artık kaliteli uzun ömürlü olmasını ve iyi avlar yapmayı hedefliyorum bana lütfen tavsiyelerde bulununuz makine konusunda pek anlamıyorum makinelerden işin gerçeği
Sadece göl kamışında şunu söyleyebilirim, seçtiğin kamış çok ağar, kullanırken çok sıkıntısını çekersin, ben çektiğim için biliyorum ve halende hafif kamış arayışındayım, Mesela RODER VAN 7.20 ağırlığı 340 veya 360 gr civarlarında olması lazım, ama bulursan eski imalatını, al yenisi çabuk patlıyormuş, bir satıcı firmanın söylemesi, yenileri iade edeceğini söylemişti, 350 gr üzerine çıkma derim, bu ölçülerde marka önerenlerinde önerilerini beklerim...
Ben bunu atlamışım dikkatiniz ve uyarınız için teşekkürler burda 500 gr dan daha hafif bir kamış bulamadım sanırım bu kamış işini gözle görerek elle tutarak yapmak gerekli makine içinde aynı şeyi düşünüyorum ancak halen nasıl bir makine alacagıma ilişkin kafamda net bir fikir oluşmuş değiş şuan
sizce hangisi daha kaliteli ve dayanıklı SURF KAMIŞ ALBASTAR mı LINEAEFFE BAIA GRANDE mi GOL KAMISI mi LINEAEFFE CARBON RAPID mi artık kamış konusunda bir karar vermek istiyorum uzak atış yapanlar 100 150 mt civarı tecrübelerinizi lütfen paylaşın halen hangi makineyi almam gerektiğinede karar veremedim
sanırım karar verdim bunları alıcam MAKINA KAMIS GOL KAMISI bunlar iyi değil uygun değil saglam değil kullanımı zor fiyatları iadeal değil (fiyat artık önemli değil ) diyen varmı kararım bunlar c.tesi veya pazar almaya gidicem
Benim istavritte kullandığım göl kamışı 7.20- 505 gr. civarlarında bir kamış ve beni yoruyor, sizin beğendiğiniz kamışı gördüm, güzel fakat ağar bir kamış, 566gr. sizi yoracağından eminim, karar verdiğiniz kamış ve makinanında ağır olduğunu söyleyebilirim, değişik markalarda daha hafiflerini bulacağınıza eminim, internetten satış yapan firmalardan geniş bir tarama yapabilirsiniz, istanbul gibi yerdede, istoç, üsküdar, karaköy, eminönündeki satış yerlerinden istediğiniz ürünü alabilirsiniz, benim demem sonradan keşke dememek ve sıkıntı yaşamamanız için, ben kendimden bildiğim için söyleyebiliyorum, dilerim isteğinize göre bir karar verirsiniz, hayırlı olması temennisiyle, sağlıkla kalın...
teşekkürler bunlar alırken gözümle görmeden elimle tutmadan almıcam internet ten alıp bir süprizle karşılaşmak ve sonradan da uğraşmak istemiyorum pazar çok geniz biraz uğraşır ve arasam bulucağımdan eminim
GOL KAMISI mi LINEAEFFE CARBON RAPID mi 566g ağırlığıyla süper hafif ve hassas kamış, Hafifi anladımda, süper hafif nasıl oluyor, anlamak zor...