ya bu av yasağı kalktı balıkbol diyorlar nedir bu gırgırlar 100 metreye kadar gelip ağ atıyorlar bu terbiyesizlik ahlaksızlık olurmu bugün ettiğim küfürün hattı hesabı yok bu kadar şerefsizlik olurmu bunları denetleyen bunların peşine hiç düşen yokmu nedir bu rezillik ve ağ bırakıp gitmişler ne yapmak lazım yardımcı olun yoksa kıyıdan balık ta yakında yalan olucak bu adilerin yüzünden ağzımı bozuyorum lütfen kusura bakamayın.sagılar ve selamlar herkeze
çok haklısın Aynı üzüntü ve sıkıntıyı bende yaşıyorum arkadaşım. Çalıştığım otelin iskelesinde kefal sürüleri dolaşır normalde.Turistler olsun çalışanlar olsun ekmek felan atarak onları beslerler mutlu olurlardı. Bir sabah bir geldim balıkçının biri ağ atmış ne var ne yok almış götürmüş.Herkes çok üzülmüştü. Koskoca denizde balık yokmuş gibi iskele dibine kadar girmek çok alçakça gelmişti bana. Bir keresinde de olimposda gözlükle balık peşinde dolaşırken kayaların olduğu tarafda bir baktım denizin dibi ölü balık kaynıyor. Köpekbalığından tutta ismini cismini bilmediğim ve ekonomik değeri olmayan bir sürü yavru balık... Böylesine bilinçsiz avcılık olurmu arkadaşım. Olmamalı.... Adam denizde ne var neyok yakalayıp öldürüyor.İşine yarayanı alıp işine yaramayanı ise ölü olarak denize atıyor. Yazık ki ne yazık. Bizde uğraşıyoruz ki tek tük yakaladığımız balıkları geri salalım. Yapılacak şey ise kanunlara ve yönetmeliklere aksi bir durum söz konusu olduğunu düşündüğünüz durumlar gerçekleştiğin de bulunduğunuz bölgedeki sahil güvenliği aramak ve ihbar etmektir. Eğer buda çözüm olmazsa güvendiğiniz birilerini arayarak olaya bizzat kendinizin müdahale etmenizdir. Zira eğer yalnız başınıza bir şey yapmaya kalkarsanız başınıza istenmeyen şeyler gelebilir. Bir keresinde burhaniyede trol atan bir tekne tespit etmiş ve hemen sahil güvenliği aramıştık. Sağolsunlar 10 dakika içinde gelmişler ve gereğini yapmışlardı. İkinci olarak da site yöneticilerinin sabit bir başlık açmalarının ve orada balıkçı dostlarımızın balık raporlarını sundukları gibi istenmeyen durumları rapor edecekleri bir paylaşım alanının varlığını meydana getirmelerinin faydalı olacağını düşünüyorum.
Bende Cumartesi günü Boğazda ailemle dolaşmaya çıkmıştım. Kefeliköy Kireçburnunda adam kıyıya 50 m ya var ya yok Gırgır ağ atmış. Nerdeyse sıfır atacaklar utanmasalar 200m. dibindede köşede Sahil Güvenlik var. Ağ attığı yerin derinliği 15 m. ya var ya yok. Bunlar asla uslanmazlar, Çünkü adamlar eğitimsiz karadüzen sistemle balık avlıyorlar. Yarını düşünen yok. Yapılması gereken tek şey KARADENİZİN GİRİŞİNDEN 2 MİL AÇIĞINDAN, MARMARANINDA 2 MİL ÇIKIŞINDAN İÇERİDE GIRGIRLARIN AĞ ATMASINI YASAKLAYACAKSIN.. Japonya üretmiş olduğu en son sistem Sonar cihazlarıyla kendi ülke av sınırlarında avlanılmasını yasaklamış. Kocaman Okyanusu bitirme noktasına gelmiş adamlar. Bizde Okyanusun yanında Göl gibi kalan Denizlerimizde o Sonar Cihazlarını kullanarak Balık Nesillerinin sonunu getiriyoruz. YARINI DÜŞÜNMEDEN AV YAPAN GIRGIRLAR , YARIN BALIK KALMAYINCA NE TUTACAKLAR DÜŞÜNSÜNLER BENCE. Devletin bu işe el atıp çok ciddi yaptırımlar uygulaması gerektiğini düşünüyorum.. Saygılarımla.
Arkadaşlar son 1-2 yıldır gırgırlar ile ilgili bu kadar şikayet gündeme gelmesine rağmen hala hiçbir önlem alınmaması oldukça düşündürücü.Malum gırgır tekneleri trilyonluk tekneler.Yani basit ekmek parası peşinde koşan balıkçı işi değil.İnsan ister istemez bu teknelerin sahiplerinin kim olduklarını ve kime güvendiklerini düşünüyor.İnşallah bu işin arkasında siyasi rant yoktur.Yoksa birkaç seneye kadar bu balıklar sadece anılarda kalır.
Vardır, vardır, sen ben ne anlarız siyasetten-politikadan.. Güzel işler inşallah maşallahla olsaydı , islam alemi dünyaya hakim olurdu şimdi..
cankurtaran fenerin dibinden gırgırla bu hafta 7.5 ton istarvit(kıraça) ,ertesindede 4 ton istarvit almışlar.bende oraya gidecektim sabah,duyunca vaz geçtim
Güzel kardeşim bu siyaset değil,, apaçık bir eylem.. burada aglamak sızlamak işe yaramıyor..derdini ankaraya ileteceksin..bu kadar basit..iki denizi birleştirmeye kalkan süper zeka.. 2/2 nin yeni adı Tebliğ No: 2008/49 yaptı, 3 kalem cizik atıldı .. aynı terane aynı kafalar.. Bir sürü yasak var tamam.. ama hangi kriterelr alındı? kimlerin görşü ile? üreme boyları hakkında , verimli yumurta atma boyları hakkında hangi kriterler araştırıldı? Denetimciler ne vasıftadır? köy muhtarından - belediye zabıtasından denetimci nasıl olur? zabıta memuru pazar günü ıgrıp çekerse. ben neler yaparımki?? tırıvırıyı satanlara ne yapılıyor ? iç sular ne alemde ? üretim istihsal alanları ne alemde ? dogaya zarar veriyormu? vs..vs.. Bu soruları sen ve digerleri korkmadan soracaksınız..yazacaksınız süper proje üreticilerine bakalım ne cavap alacaksınız.. bu mesajıma siyaset içeriği var olarak bakma.. nedenmi??.. ülke o hale gelmişki . içi dışı tezat dolu bir ülke , eski bankacılar bilir 10 senelik arşivler vardır .bodrumlarda .. bir evrak arasın farelerin arasında ..ona benziyor halimiz.. aşagıdaki linkte Tarık ersalin araştırmasını çok iyi dinleyin http://www.yabantv.com/yabanTV/Videolar.aspx?p=1&cat=55 balıkçılık kurultayı istanbul tamamını izleyin - özzellikle 4 numaralı gündemi .. geçmişte neler vardı ülkemizde şimdi ne oldu...
Aziz dostum; Bursı siyaset yapma yeri değil orası bellide sonuçta herşey bizi yönetenlerde bitiyor. bizi yönetsin diye seçtiklerimizden bizlerin hak ve hukukunu korumasını istiyoruz. Bunun kadar doğal bişey olmaz. İyi o zaman bi dahaki seçime kadar hiçbiryerde ağzımızı açmayalım istediğiniz bumudur? Yapmayın. En ufak bir serzenişe de burası siyaset yeri değil hadi başka kapıya denmez. Ben abimizin avukatı değilim hatta tanımam bile ama işine gelmeyeni burası siyaset yapma yeri değil demek biraz bana "ananıda al git" zihniyetini anımsattı.
evet Ahlanmaya vahlanmaya gerek yok trol gördüğünüz yerde bulunduğunuz bölgenin sahil korumasını arayın adamlar anında geliyor. Bulun numarasını cebinize kaydedin. Yapın bunu...
Hastayım bu lafa: "Burası siyaset yapma yeri değil." Hayatımızın her yanı siyaset olmuş ama burada olmaz! Siyaset: Arapça Seyis (At Bakıcısı) kelimesinden türeyen Siyaset, devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış. Eh eğer size ait bir adada yalnız başına yaşamıyorsanız, nefes alışınız bile siyasi olmak zorunda. Siz istesenizde istemesenizde. Hah şöyle derseniz; "Burası siyasi ideolojileri çarpıştırma yeri değil," tamam. Ama yönetimi eleştirmek siyasi bir eylemden ziyade, bizim ülkemizde çok iyi gözle bakılmayan ama modern ve medeni ülkelerin vatandaşlarının nefes almak kadar doğal yaptıkları bir vatandaşın en büyük görevlerinden biridir. Sürüden bireye geçmenin yegane yoludur.
Bir kanunu çıkarmakla iş bitmiyor doğru, Denetim olmayınca, yaptırım uygulanmayınca çıkan kanun sadece kağıt parçasından ibaret kalıyor biz de burda sinir olup duruyoruz.. Yukardaki yazıları okudum.. Eleştiri konusunda hak veriyorum herkes eleştiri yapabilir ancak kanunu çıkaran meclis komisyon üyesinin bir sahil güvenlik botuna binip trolcüye ya da usülüne aykırı biçimde avlanan gırgırcıya müdahale etme şansı yoktur.. Keza aynı şekilde yasa dışı avlananları yargılama yetkisi de olamaz.. Sahil Güvenlik gibi denetimi sağlayacak en önemli kurumların başında gelen birimleri yönetenler, geçmişten bu zamana kadar gelen belli imtiyazları ve hukuk devleti olmanın dışında kalan yapılarını koruyabilmek için ''darbe planı yapmak'' , ''adam fişlemek'' , ''irtica ile mücade etmek (!)'' gibi yapay misyonları yüklenmeyip asli görevleriyle ilgilenirlerse sahillerimizde yasa dışı avcılıkla daha iyi mücadele edileceğini düşünüyorum.. O zaman sürü, koyun, çoban v.s. olmaktan çıkıp da belki birey olup insan gibi yönetilme şansımız olur..
Burda bir çok konu hakkında yazan insanlar, belli bir birikim görüş sahibi kişiler.Yorum yazarken başkalarının görüşlerini ti ye alacak iğneleyici yazılar gerçektende hoş olmuyor.Ben şahşi görüşüm bir sürü balık avı sitesini takip ediyorum ancak bu sitede yorum yazmaya değer görüyorum.Bu konuda en güzel ahatapot nicli arkadaş yorum yazmış.Buda benim görüşüm.
Deniz feneri davasınıda da zırt pırt savcı değiştirme işini bırakıpta,bir yandan israile şunu bunu yapacağız derken irana karşı füze kalkanı projelerinin altına imza atanlarda aynı şekilde yapay misyonlarını bırakırlar umarım...
Gırgır veya Trol denetiminin dışına çıkacaksak yeri bu platform değil.. Konuyla ilgili bir dünya yazı yazarım ama ne balıkçılıkla ne de doğayla alakası olur..