LÜTFEN SPORTMEN BALIKÇILIK

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında puck06 tarafından paylaşıldı.

1. puck06

puck06 atilla

Arkadaşlar geçenlerde bir video izledim ve bu katliamı kınıyorum üç kişi botla sabaha karşı kurtbogazı barajına iniyorlar kısmetleri iyi ama büyük katliam 40 a yakın levrek 12 adet turna yakalıyorlar ve hepsini eve götürüyorlar bu şimdi insanlıkmı senin çoçukların torunların bu zevkı tadamıyacak senin caniliğin yüzünden, lütfen biraz örnek olalım yiyecegimizden fazlaya ne lüzum var ayıptır günahtır yakaladıgınız 3.5 kiloluk turna zaten 3 kişiyi hayli doyurur fazladan 40 a yakın levrek ve 11 turna neymiş görgüsüzlük yabanilik ego tatmini başka ne söylenebilirki...

2. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    geçen bende bu konuya değindim. ne yazıkki insanlarımızın gözü doymuyor. yakaladıkça yakalıyorlar,tamam yakalıyorsunda bari ihtiyacın olanı al gerisini fotoğrafla suya geri sal, resmen kıyım yapılıyor göllerde ,özellikle hafta sonları.

3. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Keşke bohçacıları bu sessiz çığlığınla Kurtboğazına çekmeseydin...

4. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Ya sayende o video tıklanma rekoru kırarsa nolucak ?

5. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Söylediğinize her türlü katılıyorum, kesinlikle katliam ve ihtiyaç fazlası, hatta bana göre ihtiyaç bile değil.

Lakin şöylede bir durum var bana göre, malum tebliğde yazdığı üzere kişi başı günde 10 adet turna ve kg değerinde levrek yakalamak serbest (boy limitide dikkate alınarak tabii) e böyle bir durumda 3 kişinin yaptığı av sonucu 12 turna çok abesmi acaba. eğer abes ise buna benzer şekilde turna avı yapan bir sürü site üyemiz var. boy boy 10 tane 20 taneyi sergiliyorlar. alıkoyuyorlar. o halde bana göre sorun tebliğde, turna avına bu kadar fazla limit verilmemeli, alabalık gibi 3 adet yada en kötü 5 adet olmalı. aksi halde bence hepimiz katliam yapıyoruz.

Levreklere gelince kişi başı günlük 2 kg serbest. buda nerden baksan 3 kişilik bir avda ortalama 50-60 balık demek. e yine adamlar kurallara uygun, yada kurallar uygun mu? dolayısı ile bana göre hali hazırda olan tebliğimiz katliam yapmamız için müsait.

Ayrıca belirtmek isterimki geçtiğimiz yıllarda bende Kurtboğazına gidiyordum, bir keresinde avlak sahasında (raporlarımda bu olay var link: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26628 ) yaklasık 20 adet levreğin yakalanıp kenara atıldıını buldum. bunu burada sitem ederek dile getirirken katliam derken, bazı arkadaşlar bunun iyi olduğunu, zira barajı levreklerin istila ettiğini ve tükenmesi gerektiğinide dile getirmişti. yani levrekler baraj için zararmış gibi bir durum aksedildi. e hal böyle olunca insan çıkamıyor işin içinden, şimdi bu barajdan bu levrekler kurutulmalı mı? yoksa katilam yapılmamalımı?
    bana göre hiç bir canlı kurutulmamalı, ve katliam yapılmamalı.
    Sözü fazla uzattıysam kusura bakılmaya, bu yazdıklarım sizlere bir tepki yada av yapan arkadaşlar her kimse onları desteklemek için değildir. bilakis kınıyrorum, zaten turnanın iyice tükendiği Kurtboğazında bunun yapılması hiç hoş değil...
    benim sitemim hepimize...
    önceliklede tebliğimize. sağlıcakla kalın, rastgele... :)