Lütfen yardım 2 zamanlı johnson 2005 model motoruma bakım yapıcam

Konu, 'Motorlar' kısmında mehmet_34 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet_34

mehmet_34 mehmet

selamın aleyküm abilerim arkadaşlarım yeni aldıgım 2005 model 2 zamanlı uzun şaft motoruma bakım yapıcam dışarda ve servisde cok para istedikleri için ve elimden geldigi için kendim yapmayı planlıyorum en azından bi tecrübe sahibi olmuş olurum
    gerekli olarak buji kuyruk yagı ve karbüratör temizleyici spreymi kullanmam gerekiyor ve buna nasıl bakım yaparım hangi yolları izlemem gerekiyor bi yardım lütfen idk

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Pervane mili sustasını kontrol et,gerekiyorsa değiştir.Kuyruğun yağını değiştirmeden bir sök,devir daim pervanesiNİ KONTROL ET ,çürüme yaptıysa değiştir.Karbiratörü söküp güzelce temizle.Bujiyi değiştir,ateşleme bobinini ve kablosunu kontrolet.Paslanmış civata,vida vs. varsa değiştir.Kuruğu sökünce,iç kanalıda görürsün,güzelce temizliğini yap. o.k.:) :) :)

3. mehmet_34

mehmet_34 mehmet

İnsallah hallede bilirim abi çok tskrler

4. enginköp

enginköp engin köprülü

Mehmet Bey ;

Bence bu işe hiç girişmeyin.Herkes her işi yapabiliyor olsa idi kimsenin bi başkasına işi düşmez hali ile bu gibi tamircilik veya teknik servis tarzı işler olmaz idi :)
    Şİmdi desenki musluğu söküp takacam ne bilim matkapla duvara bilmem ne monte edeceğim ok ama bu işin içinde elektronik de var sonuçta...

Belki bujiyi değiştirmek çok basit veya kuyruk yağını değiştirmekte öyle...
    karbüratörü sökmek de belki basit olur youtube da bunların bi çoğunun videosu da var.
    Ama bana sorarsan iyice araştır ve uygun fiyata yapacak usta bulursun...Motor çok eski olsa hadi yap dicem en azından öğrenirsin yap boz olur sana ama motorun 2005 model bence riske etme... Ayrıca deniz bu şakası olmaz.50 bilemedin 100 tl az vermek için onca zahmete gireceksin.Denizin ortasında kaldın mı bigün anlarsın o zaman...

Bir gün motor çalışmayınca kıyıya dönmek için rüzgara karşı tam 35 dakka hiç durmadan kürek çekip eski yerimden daha da geriye gidince anlamıştım denizin şakaya gelmeyeceğini...

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Engin Bey, Parsun'dan memnun musunuz? Ben 2,5 sene önce 4 zamanlısını alacaktım, son anda fikir değiştirip 2 zamanlı Mercury almıştım..

6. mehmet_34

mehmet_34 mehmet

tamam abi haklısında yagları falan hariç bujiler hariç sadece standart kontrol 250 tl dedi bu sence cok cok fazla bi rakam degilmi ?

7. mehmet_34

mehmet_34 mehmet

abilerim peki ben bu motora remote konturol direksiyon takabilirmiyim ?

8. enginköp

enginköp engin köprülü

MEHmet bey ;

Valla haklısın yağ,bujiler hariç 250 tl dediyse gerçekten çokmuş :( Bence başka alternatifler araştır.Başka ustalar yani.MUtlaka bu işi uygun fiyatlara yapan birilerini bulursun.

9. enginköp

enginköp engin köprülü

Berkan BEy ;

Valla ben açıkçası 2.el 9.9 bi motor baktım uzun süre.şöyle 2000 modellerin üzerinde olsun diye araştırdım.Yaklaşık 1 sene boyunca ne adam gibi bir motor denk geldi.NE de bulduğum motorlar makul ( kabul edilebilir ) fiyatlarda idi.
    adamlar 90'lı modelli 9.9 motorlara 2000 , 2500 den açıyolar kapıyı ve bana çok geldi bu fiyatlar.Bİrde bakımı falan yaptıracaksın aldığın motorun:) oldu 3000 tl civarları.ha bi de ne garanti ne de başka bişey...
    Uzun süre bakmıştım vce karar verememiştim parsun alayım mı almayım mı diye.
    Sonra site de bikaç arkadaş alıp deneyimlerini yazdılar siteye.Genel olarak yorumlar memnuniyet yönünde idi.Bu da beni cesaretlendirdi.
    3000 civarı harcayıp 10-15 senelik motor alacağıma.2600 tl ye 9.8 2 zamanlı sıfır motor aldım.2 sene de garantisi var en azından.
    3 defa deneme şansım oldu ve gayet memnun kaldım açıkçası.Bende fiyatı göz önüne alındığında performansı çok iyi denebilir.
    Düşünün tohatsular ilk yurda geldiğinde kimse yüzüne bakmıyordu uzak doğu malı diye:)
    Şimdi tohatsu fiyatları yamaha ve hondalarla aynı idk

9.8 ile tek kişi 3.20 ahşap taban bot + takım taklavat : çok rahat plane moduna geçiyor.4-5 havada dahi çok rahat seyir imkanı verdi. :)
    9.8 iki kişi 3.20 ahşap taban bot + takım taklavat : 3-4 civarı havada rüzgara karşı dahi tatminkardı.Rahat bir şekilde plane'e geçti.

3 kişiyi henüz deneyemedim. :)

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Engin Bey, hayırlı olsun o halde, güzel günlerde kullanın :)

11. mehmet_34

mehmet_34 mehmet

evet engin abi bi motorcu buldum tamda dün tekneyle geymeye cıkıcaktım ordada motorcu bi motora bakım yapıyordu dedim şuna bi bak motora bi baktı komple 200 tl dedi abi kuyruk yagı bujiler birde bakım komple 200 dedi uygun geldi bana aslında ama ben şuan tekneyi degiştirmek istiyorum dün baya bi ıslandım baya kötüydü bogaz dün sırılsıklam oldum napıcam bilmiyorum .idk

12. enginköp

enginköp engin köprülü

Mehmet Bey ;

Biz çok falan diyoruz ama bu arad motor kaç HP ? :rolleyes:

13. mehmet_34

mehmet_34 mehmet

2 zamanlı 25 hp johnson abi :rolleyes: