Slm... Arkadaşlar Ben Siteye Yeni üye Oldum Ve Siteyi Oldukça Beyendim, Tekneler Hakkinda Bilgim Olmadiği Için Benim Bir Sorum Olacak Cevaplarsaniz çok Sevinirim. 5 Metre Veya 6 Metre Uzunluğunda Diştan Motorlu Bir Fiber Tekne Almak Istiyorum, Bu Ebattaki Bir Tekneyi Römorg'dan Denize Indirmek Ve Denizden Römorga çekme Işlemi Kolaymi Zormu çok Uğraştirirmi Tahmini Nekadar Sürede Yapabilirim şimdiden Teşekkür Ederim. Cevaplarinizi Bekliyorum...
ahmet kardeşim hoşgeldin. emin ol site içinde bu konuda sana yardım edecek bir çok tekneci üstadlarımız var. keyifli paylaşımlar. sevgiyle kal...
Öncelikle 5 metre ve üzeri bir teknenin romork ile taşınması öyle kolay bir iş değildir. Atıp çekmek ha keza... Genelde araba arkasından çekilen teknelerde boy 4:50 ye kadardır. Bu teklneleri denize indirmeye uygun bir yer bulmak deveye hendek atlatmak değil de, parande attırmak kadar zordur. Hele tekne 5-6 metre olunca devenin iğne deliğinden geçerken şarkı söyleyebilmesi gerekiyor Şaka bir yana, vinç düzeneği, taban lastik ve roleleri iyi bir romork ile 4-4.5 metrelik bir tekneyi atıp çekmek 3-5 dk lık iştir. Sistemde idareten role, vinç, destek varsa, insanı pişman eder.