2 beygir yamaha motorum var pistona su alıyordu keçeleri degiştirdim platin degiştirdim şu anda motor su dışında çalışıyor su içine girdigi anda duruyor silindir içine su almıyor ateşleme var su pompası çalışıyor şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşşekkürler tamirciye götürmek istedim bu çevrede tamirci yok en yakın antalyada yada mersinde yani bana çok uzaktalar lütfen yardım teşşekkürler
Açıkçası yamaha hiç bilmem. Ve japon motorlar biraz detaylıdır. Yine de yarın senin için ustama bir sorarım şimdi akşam oldu arayamam. Ama şu klasik motor kullanma kısmını anlayamadım. 1. Motor pistona su alıyor, 2. su dışında çalışması. bu ikisini biraz daha açıklarsan tam anlayamadım. Demek istediğim keçeleri ya da orıng değiştirtmişsiniz (üst kapağı açınca dişlinin altındaki olmalı) birde motor su dışında çalıştırılmamalı. herzaman suyun içinde çalıştırın ya da bir aparatı var ununla hortumdan su çekin.
demek istedigin silindir olmalı piston değil...Soğutma sisteminde çatlak vardır ..devri daim esnasında silindire su giriyorsa tamamen motoru açtırıp bakılacak ana blok sökülüp incelenecek..bir yerde mm den daha ufakta olsa bir açılma olabilir..eger suyun dışında çalıştırdıysan ısınan motor blogu bir tarafından çatlama yapmış olabilir..orasıda sogutma kanallarına denk gelmiş olabilir.. vs
motor su alıyordu silindire bloklarara kadar dagıttım keçe ve jontaları degiştirdim artı platin ve meksefesinide yeniledim topladıktan sonra çalıştırmak için suya soktum çalıştı 30 sn sonra durdu dışarı çıkarıp bujileri kontrol ettikten sonra dışarda çalıştırdım yarım kolla çalıştı çalışırken suya soktum durdu su pompası görevini yapıyor suyu ilk pompaladıgında motor duruyor bu arada diyaframıda degiştirdik ..
Motor su alıyordu diyorsunuz ! , nereden aldığını bulamadınız mı ? veya teşhisiniz ne oldu ? dışarıda çalışıp , su içinde durduğuna göre , yine su alıyor , sebepleri ise gözle tespit edemiyeceğiniz bir çatlak var ,ısınınca genleşmeden ötürü açılıyor ve su alıyor , en iyisi bir servisine gösterseniz. (kapakçılar pudra ile anlıyorlar )
Ustamın telefonunu özelden gönderdim. Ayrıca keçeyi değiştirdiğin halde su alıyorsa akla alpargun35 in dedikleri geliyor. Motoru komple sökmüşsünüz. önce Ben biraz iyimser düşünecem, motor yamaha olduğu için tekrar keçeden süpheleniyorum. bana göre keçe keçedir, keçe sızdırmaz (keçe kaç mm.). ama japon motor olduğu için keçenin olduğu yerdeki oyuk farklı olur, japonlar o kısmı deneyerek şekillendirirler (en uygun performans için), biraz detaylı yaparlar. orjinal keçesi herzaman daha iyi iş görür. daha önce keçe sorunu yaşamıştım. Başka bir bir durum, soğuk havada dahi motoru dışarıda çalıştırmayın. başka sorunlar çıkmasın. Motor küçük, en azından bir bidona güneş enerjisinin suyunu doldurun, öyle çalıştırın. hem bu şekilde tuzda gitmiş olur. Yinede bir gelişme olursa haber verin tekrar ustaya sorarım.
herkeze teşekür ederim arızayı bulduk su pom pasının keçesindeyay fazlasıkıyormuş odamotora baskı yaptından suya girdinde istop ediyormuş ilginize teşekür ederim