Lütfen Yardım (Şamandıra)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Aydin45 tarafından paylaşıldı.

1. Aydin45

Aydin45 Aydın Taşkın

Bu şamandırayı oltanın neresine takmalıyım yardım ederseniz sevinirim resimler altta;

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Hoşgeldin Aydın oltana gelen ilk balık ben olayım bari:) mantarın ortasındaki beyaz plastik çubuğu çıkar,mantarın ortasındaki delikten kamıştan gelen misinayı geçir,tekrar beyaz plastik çubuğu içinden misina geçirdiğin mantara geçir işlem tamam olur daha sonra mantardan aşağıya sarkan misinaya da iğneni bağla ayrıca mantarla iğne arasına da kıstırma kurşun denilen yuvarlak kurşunlardan alabilirsin 3-4 tane misinaya onlardan sıkıştır rastgele

3. Aydin45

Aydin45 Aydın Taşkın

Çok mutlu ettin beni çok teşekkür ederim :)

4. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    bu sistemlerde neresine takarsın bilmem ama şamandıra alırke en cok dikkat etmen gereken olay rengidir şamandıra rengini mutlaka canlı renklerden yana kullan kırmızı ve turuncu renkleri tercih et şamandıra resimdeki şamandıra gösterdigin kursunları kaldırmaz samandıra suya gomulur dip oltasında kulanacaksan onu bilemem söyledigim gibi bu şamandıra seni sıkıntıya sokar bir an dikkatini şamandıradan başka yere verdin mesella su icmek icin tekrar şamandıranın nerde oldugunu anında göremessin kırmızı yada turuncu olursa şamandıra hemen ben buradayım der avlanacagın yer nasıl onuda bilmiyorum sazlık falansa bu şamandırayı hic kullanma derim.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9750/Lineaeffe-samandira-5-gram
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9753/Lineaeffe-samandira-20-gram
    http://www.avmarketi.com/asp/product/10198/FLADEN-SAMANDIRA-RUNNING-SEA-PIKE-21-CM
    şamandıranın kırmızı rengi herzaman suyun uzerinde kalacak sekilde olanlarını tercih et. senin şamandıra misinada sabit durmaz atarke yada cekerke surekli asagı yukarı sıyrılma yapar buda seni sıkıntıya sokar linklerini verdigim şamandıraları renk olarak anlatmak icindi kullanacagın sistemi cözemedigim icin şamandırayı nerede kullanabilirsin bu konuda fikrim yok

Son düzenleme: 13 Temmuz 2011
  5. Aydin45

Aydin45 Aydın Taşkın

Malesef şamandırayı takmak için herhangibir yol yok yardım ederseniz sevinirim...

Peki şamandıra kullanmadan yakalayabilir miyim hiç şamandırasız denemedim.

Kamışın ucu şu şekilde;

Son düzenleme: 14 Temmuz 2011
  6. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Abicim çıkarsana o kocaman fırdöndüyü sadece misina gelsin oltanın ucundan gerisini nasıl yapacağını tarif ettik ya

7. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    kamışın ucu bu sekildeyse takımdaki fırdöndüyede gerek yok üsteki delikli kursun olan takımda şamandıra kullanabilirsin şamandıra kursunu kaldırabilecek buyuklukte olması gerek dibe inmez havada kalır kancalar alttaki takımda gene fırdöndüye gerek yok cıkar saglam bir dügümle kamıştaki fırdonduye tak at kamısa zil takarak anlaya bilirsin balıgın vurusunu bukadar anlatabiliyorum.bence makinadaki fırdöndüyü cıkarma takımdaki fırdöndüyü cıkar en güzeli şamandırasız dip olarak avlan alltaki armut kursunlu takımla dip en mantıklısı genede kendin bilirsin

Son düzenleme: 13 Temmuz 2011
  8. Aydin45

Aydin45 Aydın Taşkın

Tamam @macir_ertan sağol bunu düşünecem,
    @sazan_kolik dediğini deneyecem dipli atacam zaten iki takım var
    Teşekkür ederim hepinize yardımlarınız için...

9. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Zaten görüntü itibarıyla iki seçeneğin vardı:) şamandıra,o şamandıraya olmayacak kocaman bir kurşun ve iğneler ya şamandıralı takım yapacaktın daha hafif kıstırma kurşunlarla yada o kurşunla dip oltası;) seçim senin karar senin Aydin,hade rastgele bakalım

10. Aydin45

Aydin45 Aydın Taşkın

Teşekkür ederim Ertan abi sazan yemi için ne uygun sizce bide küspe takmalı mıyım dip için şimdiden teşekkür ederim :)