merhaba arkadaşlar. pazar günü nasipse gene sazan avına gidicez. yalnız aklımızda bir soru işareti var. raporları okuyanlar bilir, bol sazan aldığımız halde, hayallerimizdeki trofeleri çekemiyoruz bir türlü. avlağın hafif kenarında kalan boğaz benzeri bir yerine atıyoruz oltaları. fakat avlağın çok daha derin yerleri de var. acaba, hayalimizdeki trofeleri o derin kısımdan alma şansımız daha yüksek olabilirmi? yoksa biz aynı yerde takılalım mı? lütfen bizi aydınlatırmısınız? şimdiden teşekkür ederim.
Sevgili Arkadaşim Sazan Baliği Esasinda Her Isiya Dayanabilen Bir Baliktir çoğunlukla 3 30 Derece Arasindaki Sicakliktaki Sularda Yaşarlar Bu Isiyida Kendileri Ayarlarlar Tabiki Suyun Derinyerlerine Kaçarak Aşiri Soğuklarda Toplu Halde çamura Gömülerek Kiş Uykusuna Yatarlar Yani Kisacasi Pek Verim Alamayiz Zaten Odönemlerde Yasakli Dönemleridir . Belli Bir Yerde Kalmazlar çoğunlukla Suyun üzerine Yakin Bölgelerde Gezerler Sular Soğumaya Başlayinca Derin Yerlere Kaçarlar Eğimli Yerleri Sevmezler Gölete Su Taşiyan Kanal Ağizlarinda Avlanmak Daha Verimli Olur Ve özellikle Geceleri Verimli Avlar Yapabilirsiniz Selamlar.
Avlandığınız bölgedeki diğer balıkçılar limit üzeri olsa bile ufak olanları geri bırakmıyorlarsa trofe de hayal olur, bu son derece normal bir durum.
Sevgili kardeşim. Biliyorsunki sazan dipte gezen bir balıktır. Yemini sürekli dipte arar. Kullandığınız takımlar netürdür bilmiyorum. Size yardım edebeliceğim tek konu, takımınızı attığınızda yem suyun tabanına değsin. Mutlaktırki iri balık diptedir özellikle bu aylarda, havalar ve sular ısındığında kenara ve sığ bölgelere havyar için uğrarlar, fakat ozamanlarda yasak dönemler. Şimdi avlanmak istiyorsan. Yem olarak mısırdan şaşma, ikincisi ise yem tabana değecek. Sağlıcakla kal. Biz öyle yapıyoruz.
Selam Ahmet kardeşım durduğun yer le alakalı olabılır. Bu zamanlar da sazan aşırı ıştahlıdır ve tam trofe zamanı. Sığ bölgelere gırmesen daha ıyı olur. Genelde sığ olan yere havyar bıtımınden sonra gırer yemlenmeye. Bu zamanlar da ortalama 9 ıla 13 metre arasın da olurlar. Sazanlar kış günü bır araya toplanır ama batağa gömülmez. Suyun en derın yerınde de olmaz.suyun basıncı sazanı çok etkıler ve aşırı derın yerlerde bulunmaz. Derın sularda gezer ama bellı bır derınlıkte durur.Senın yemledığın bölge 30 mt derın olabılır.Yem kokusu sazanı çekmesı gerekır.30 metrede de yer,bellı bır derınlıkte olduğun dan sazan bu yemın kokusunu alır ve yemledığın 30 metreye dalıp dalıp yemlenır ve tekrar basıncın az olduğu rahat ettığı dırınlıkte durur. Kullandığın takımları da bır görsem daha da aydınlatırım senı. Sevgıyle kal.
yaylı dip oltası kullanıyorum abi. yayın etrafına sarılmış aşşağı yukarı bir yumurta büyüklüğünde hamur, ve hamura saplanmış kancalar. makaralı kamışla bunu açığa doğru atıyoruz. kullandığımız takım ve yöntem bu.
Selam Bu yaylı oltalara çok nadır alırsın büyük sazanı,Ahmet kardeşım. Zanedersem senın derınlıkle alakalı bır durum değıl. Al 5 kg mısır yemle ve mısırla at! Sazan avında kullanılan yemlerı sıte de bır bakarsan ve nasıl kullanıldıklarını bır ınceler ve uygularsan,ufak sazan çapaklarıyla hıç uğraşmasın...... Sevgıyle kal rastgelsın.....
çok güzel söylemişsin değerli abiciğim. ama biz bu sitede, o sitede, şu sitede her ne yöntem varsa, mısır, renkli mısır, ayçiçeği, soya, ekmek, solucan, boili..vs.... ne varsa denedik. bu kullandığımız yöntem en verimli yöntem(en azından bizim en verimli yöntemimiz). kaldı ki, bu yöntemle bizim avlakta 10 kg üstü çeken avcılar mevcut. velhasıl, bizim yöntem kaygımız yok. sadece derinlikle ilgili çelişkilerimiz vardı. onu da fazlasıyla giderdiniz. çok teşekkür ederim ilginizden dolayı.