ustalar,arkadaslar oncelıkle selamlar herkeze... foruma yenı katıldım... yardımlarınızı beklıyorum... 6 mt bır tekne alıcam ıcerısıne 12 beyg.lik ankor makıne var. bu makıne hakkında bılgısı olan arkadaslar lutfen yardım edermısınız ...teskkurler
mehmetbeyi arıyorum adres istanbul gibi birşey bu dedğin. Motor kaç model benzinlimi dizelmi şanzıman nasıl pervanesi nasıl tekne ahşap mı fibermi ağırlığı modeli nedir 2 zamanlımı 4 zamanlımı hava soğutmalımı su soğutmalımı Neyse bildiğim kadarıyla antor motor dizel ve hava soğutmalı motorlardır. Orta kalite bir motordur. tek silindir olabilir bu da tokunu düşürür. yüksek bir hız asla hayal edemezsin. biraz sesli çalışır Sonuçta sölyleyebilirmki önemli antor motor balıkçıların kullandığı içten takma motorlardan birisi ve tercih edilen bir motor ama sen herşeyden önce teknenin ÖTB si yani özel tekne belgesi varmı onu bir araştır bence. Ondan sonra motorun kaç saat yada sene çalıştığını bir araştır. saygılar
pardon abı kusura bakma ankortekne ahsap 6 mt boyunda otb sı var 2005 yapımı makıne 14 saat calısmıs teknenın yapıldıgında vurulan boyası duruyor daha...ben makıneyı tanımadıgım ıcın bıraz tereddut ettım ılfgınıze tesekkurler
hava patlamadıkça götürür ama saatte 5.5 - 6 mili geçmez yani pata pata denilen balıkçı hızıdır bu lakin 14 saat demek 3 gün demek bu tekne neden satılıyor ahşap tekneler çok risklidir. Bilmem kullandınmı, çok basit bir üretim hatası vardır ordan devamlı su alır sonra başın ağrır. Ağacı nedirbilmen gerekir yıllık bakımları biraz pahalıdır. bu konulda yeteri bilgin varsa sorun yok. ama bilgin yoksa sırf ucuz ucuz diye bir tekneyi alma derim kesinlikle aldığın fiyata satamazsın. Unutma insan bir teknesini alırken sevinir birde satarken hayırlısı olsun.
abı bu konuda bılgım var tekne kestane kurucasıle yapımı fatuaları var...buyuk teknemız var buyuk agcılık ıcın ..ahsap tekne konusunda sorunum yok yanı bu kucuk tekneyı amatör caparıcılık ıcın ıstıyoum beykoz ve rıva arasında sadece makıneyi bılmedıgım ıcın sordum etrafımda bu makıneyı kullanan yoktabıde makıne kendını kılıtlemıs usta gelıp acmıs adam soledı .. 6 aydır calısmıyomus ondan olabılırmı???
Antor dizellerin bir kaç çeşidi var pahalı motorlar garanti belgeleri var faturası varsa mutlaka garantisi devam ediyordur. ne derlerse desinler faturadan itbaren 3 sene garantisi var ancak kullanım hataları ve motorun yetkili olmayan kişilerce açılmış olması kapsam dışı. bence açılmadıysa mutlaka söktürüp yetkili servisine bir baktır. Bence 10 senede çalışmasa kitlemez kendini Mutlaka bir darbe almıştır. ya pervaneye bir şey takıldı dolandı yada motor darbe aldığı için kasnakları sıkıştırmştır. Bu motoru bile yakabilir. ama bunlar en kötü ihtimaller basit bişi de olabilir inş öledir. sen 100 lira veripte söktürmekten çekinme Götür baktır servisine Oraya adam getirsen tam anlayamaz söküp bakmadan anlaşılmaz sen daha ii bilirsin. Bişi varsa garantiden yaparlar. Hayırlısı olsun hafta sonları arada balığa eşlikte ederim.. Levrek sırtısı yaparız boğazda istersen hayırlı olsun
abı cok teskkur ederım bılgılerınız ıcın ... umarım teknede bı puruz cıkmaz alırım beklerım herzamanıstersen ekım kasım palamut zamanı gece balıgınada cıkarız gorusmek dılegıyle tekrar tesekkurler
10 üzerinden 9 ama pazarlık yapmadan alma 5.750 en çok 6.000 teklif et sonuçta alır almaz yaza girmeden bakıma sokman lazım 750 ylt boya masafın var kendin yaparsan az olur tabiki. Ama renkli çok güzel bir tekne aksesuarlarıda var. ötb yi kendi adına al bazen haciz falan olabiliyor kayıtlarda aynı araba gibi. Motoru garantiden baktıramadınmı?
abi yarın usta getırıcek teknenın sahıbı makıneyı calıstırıcak oyle pazarlık edıcez ..makınenın servıdsını aradım sorunsuz makıneler oldugunu kılıtlenmenın sebebınıde yag fazlalıgı yada yatak sarma olabılecegını soledı ???zaten yatak sardıysa yarın usta calıstıramaz teknede servıse gelmesı lazım dedı yanı yarın usta gelıp calıstırırsa sorun yok gıbı teknenın boyasını yaparım ben zaten beykozda cekek yerımde var yaza kadar hazırlarım konustum tekne sahıbıyle hemen alım satımını yapıcaz bı sorun yok o konuda ...yarın ola hayrola yanı abı ılgın ve yardımın ıcın tesekkur ederım umarım teknemde balık tutmak nasıp olur beraberce saglıcakla kal .....