öncelikle herkese selamlar bu foruma yeni üye oldum ve gördüğüm kadarıyla cok aktif bi forum benim bir sorum olacak sizin gibi değerli insamların tavsiyelerine ihtiyacım var balıkcılığa yeni başlayan biriyim avlanacağım alanda keban baraj göleti bu gölette bizim köylüler 5-50 kilo arası balıkllar avlıyorlar hatta rekor 65 kg hit sazanı ancak köylülerin av tekniği çarpma ile yakalıyorlar yazın su kenarına gelen balıkların ilerisine oltayı atıp yakınına gtirip balığa birden saplıyorlar ne var ki ben bunu yapabilecek kadar yetenekli değilim sizdem ricam bu gölde 10-15 kiloluk balıkları yakalayabilmek için ne tür kamış misina lazım ve nasıl avlanmalıyım cevap verelerin şimdiden ağızlarına sağlık teşekkür ediyorum Saygılarımla...
yukarıda söz ettiğin teknik veya taktik legal midir bilemeyeceğim. ama legal olarak sazan avlamak istiyorsan forumda bilgiler mevcut. sezonun açık olduğu zamanlarda avlanabilirsin. birde göl etrafında legal olarak oltalarla avlanan avcılardan tüyo alabilrsin. forumu biraz araştır. nasıl takımlar,nasıl yemler kullanacağını öğrenebilirsin.
ayni yontemi adanada barajda yaparlarken gormustum oltayi atip capariyi cekiyorlardi. ben onlari yapamiyorum bir ustadan destek alman lazim burada yazsa bile gorerek ve deneyerek yapman gerektigini saniyorum.
Mehmet kardesim merhaba. 10 -15 kg. Dersen, o balıgınilk drag gucu en azından 30- 35 kg. olur. Bu agırlıga karsı dayanabilecek kamıs, makina, misina ve igneye ihtiyac duyarsın. Tabiiki bu buyuklukteki bir balıgı zaptedip almakta sizin kalamayı kullanma ustalıgınıza baglı. Araba iyi, sofor acemiyse, mutlaka bir sakatlık olur. Araba kotu sofor ustaysa, usta soforum ne yapsın. Tabii isin esprisi bu. Ekipmanını bu av sekline gore hazırlarsan en iyi avları yapabilecegine, canı gonulden inanıyorum. Kal saglıcakla. Tevfik.
bilmiyorum ama çarpma ile avlanmak pek insani değil uygun sertlikte bir kamış ve kuvvetli bir makine sanırım avcı olur ...göl oltacı arkadaşlar size yardımcı olur yem ve teknik hususunda...selamlar
teşekkürler suat abi, bende ilk gördüğümde inamamıştım o şekilde avlanıldığında balıkların nasıl telef olduğunu. iyiki o yöntemi öğrenmemişim. size katılıyorum, doğru söylüyorsunuz, biz amatörleri aydınlatmış oldunuz. iyi bir makine ile at çek yaparak daha güzel avlar yapılabilir.