Selam forum üyeleri. M.Ereğlisi tarafında yakında avlanan arkadaşlar var mı? Durum ne alemde? Bu arada geçenlerde kırlangıç tutulduğuna dair bir mesaj okumuştum. Bu vesile ile herkese iyi bayramlar...
marmara ereğlisi merhabalar , bizimde ufak bir teknemiz var marmara ereğlisinde şu anda motor bakımda motorun bakımı bitince güzel bir hava yakalarsak beraber balığa çıkabiliriz. Limandaki fenerin oradan birisi 750 gramlık bir kırlangıç çekti. Biz bu ara çıkamıyoruz ama bozuk bir hava yakalarsak kalkana gitmeyi planlıyoruz sahilden avlanmak suretiyle. 2 hafta önce tekneyle açıldığımızda bol miktarda izmarit vardı ve bir anda 4 adet palamut aynı anda çapariye geldi. Ama çapariye başka bir şey çıkmadı tesadüfen geçen sürü atladı. İzmaritleride canlı midye ve karidesle yakaladık. Umarım görüşürüz.. iyi bayramlar
ben bugün sabahtan fenerin oradaydım. fakat kelimenin tam anlamıyla deniz kurumuştu, karides midye kurt gibi denemediğim yem kalmadı ama nafile. görüşmek üzere...
Okay; Eğer fenerin oradan omuyorsa diğer tarafa geç kayalıkların olduğu yere şansın varsa iri ispariler alırsın .Sinek oltaya karides yada kurt ile çalışabilirsin.Yalnız orası çok kayalık taktırmaman için 20 gr dan fazla kurşun takma.Sonra üzülürsün
Selam Bedirhan. geçen gün Tekirdağ'daki mırmırlarla ilgili rapordaki resimlerden hatırladım. 3 hafta önce fenerin orada beraberdik, şu kırlangıçların olduğu gün. hatırlamışssındır herhalde. bahsettiğin kayalıklar bence sadece yazın çaparide ideal. dip oltasına uygun değil. 20 gram kurşundan ziyade, 20 tane takım götürmen gerekiyor diye düşünüyorum. Fenerin orada görüşmek üzere....