Maalesef kazıklanıyoruz

Konu, 'Genel Konular' kısmında gönen başer tarafından paylaşıldı.

1. gönen başer

gönen başer gönen başer

Almanyadan bir online alışveriş sitesi
    Shimano Jigwrex speed kamış 129 Avro Türkiye'de 582 TL
    Shimano Beastmaster kamış 84,5-89,5 Avro Türkiye'de 215-424 TL
    Penn Waveblaster Evo kamış 239 Avro Türkiye'de 726 TL

Shimano Stella PG 8000 749 Avro (indirimli 589 Avro) Türkiye'de 2333 TL indirimli (!) :confused:
    Shimano Nexave 10000 69 Avro, Türkiye'de 189,27 TL
    Shimano Twin Power 6000 FC 276 Avro, Türkiye'de 897 TL

Almanyadaki sigorta primleri, kira bedelleri, vergi kaçırma olanaksızlıkları gibi satıcının gider kalemlerini ekleyelim, hesabı ona göre yapalım....

Ayıp buluyorum. Kar etmenin de bir ölçüsü olmalı.

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Serbest piyasa,jigging nicli caner arkadasimiz yurt disi alisverislerde yardimci oluyor,siz isterseniz yurt disindanda getirtebilirsiniz...

3. gönen başer

gönen başer gönen başer

Ben bunu kendi adıma yazmadım. Benim bu oyuncakları alabilecek gücüm -çok şükür- var. Ama az önce belirttiğim gibi "kar etmenin mantıklı bir oranı olmalı". Birçok insan bu yolu bulur da yurtdışı alışverişi seçer ise yurdum esnafı da üzülmemeli...

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sonuna kadar dediklerinize katılıyorum.
    Pahalı satanların da savundukları şu; Türkiye' deki vergiler, gümrük oranları vs. Ben bir iktisatçı olarak; fiyatları bu seviyelere çıkartacak kadar abartılı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Selim bey, serbest piyasa pahalılık yaratmak için değil aksine, kaliteyi arttırıp adil bir rekabet ortamı yaratarak insanların tasarrufuna yönelik ticareti teşvik etmek içindir. Sizin dediğiniz azıcık karaborsacılığa birazcık da tekele giriyor :) Denetimin eksik kaldığı, vicdanın da gözardı edildiği yerlerde normaldir bu fiyatlar. :(

Sağlıcakla kalın

6. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    gümrük vergisi fazla oluyor, 150tl kırtasiye masrafı alındığını bile duydum , bence normal...

7. zz7222

zz7222 Fuat Özdemir

En İyi Avı:
    56cm zargana
    sayın iktisatçı arkadaşım böyle bir başlıkta iktisatçı yazına karşılık bu yazıyı yazma geregi duyudum.malesef her şey kitap değil bende işletme mezunu olarak(Başka Sektördeyim) 749€ luk kamıştan tüm Türkiye'mde yılda kaç tane satılacağını sormak isterim. peki sence az satılan ürünlerde kar marjı sürümü yüksek ürünlerdeki gibi az mı olmalı?
    Neticede oltayla balıkçılık özel zevke girmektedir. sektörün sürdürebilirliği ve yatırım yapılabilirliği açısından kar oranını çok görmüyorum.Shimano Stella PG 8000 2000tl değilde 589€ dan tr de satılsa bugünkü ekonomik şartlarda yılda en fazla 200 bilemedin 400 adet satsın. neticede serbest piyasa ve İnternet ortamının avantajlarından ötürü her kez yararlanabilir ve örneği gösterilen sitelerden ürün satın alınabilir.
    Ayrıca, her hangi bir firmanın bir ürünü ucuz satması diğerlerinin pahalı satmasını kazıkçılık olarak nitelendirmemiz yanlış olur. çünkü bir ürünün ucuz fiyatta olmasının belli başlı sebepleri vardır. her firma bunları zaman zaman ortaya çıkartılabilir. örneğin;
    *ürünün hesaplı ve yüksek miktarda alınması
    *stok fazlası olmasından ötürü stok maliyetinin artması
    *vitrin ürünü veya test ürünü olması
    *defolu olması
    gibi

bana kazıkçılık tezini savunan arkadaşlara sormak isterim ticarethanesiz yani kira, vergi, eleman ücretleri, telefon, elektirik, reklamasıyon ....vs giderlerinin olmadığını düşünerek evinde oturup pc başında bahsi geçen siteden Shimano Stella PG 8000 kamışı satın alıp bana ve başkalarına kaç paraya satmayı düşünür?

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Kazıklanmak şöyle olur, TR'de malın satıldığı iki yer vardır... siz birinden almışsınızdır ve bir kaç gün sonra felan diğer yerde aynı malın yarı fiyatına satıldığını görürsünüz ve kazıklandığınızı anlarsınız.

Yurtdışındaki fiyatla, TR'deki fiyatı kıyaslayıp, satın almadan daha kazıklanıyoruz derseniz bu yanlış olur çünkü bir çok firma ülkelere göre farklı fiyatlandırma yapmaktadır. Henüz satın almadığınız bir ürün hakkında kazıklanıyoruz demek yanlış bir ifadedir bence.

Fiyatların uçuk olduğunun bende farkındayım ve yıllardır çevreme gerek elektronik gerek diğer kategorilerde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. (sadece arkadaş çevreme)

Forumdada yurtdışından nasıl alışveriş yapabileceğiniz ile ilgili yönlendirmeler yapıyorum.

Devletimiz sağolsun bize vergisiz, belirli bir limite kadar alışveriş yapabilmemize olanak sağlıyor.

Her türk vatandaşı gibi bu haktan yararlanmak hakkınızdır.

Konumuz itibariyle balıkçılık malzemeleri, limit aşılsa bile en az gümrük riski olan kategoridir.

Dolayısı ile her zaman dediğim gibi 100TL ve üzeri fiyat farkı olan her türlü ürünü yurtdışından araştırabilirsiniz.

9. gönen başer

gönen başer gönen başer

www.angelcenter-karlsruhe.de
    Burası bir dükkan. Oturduğu yerden satmıyor malı. Almanyanın Karlsruhe şehrindeki balık malzemesi satan mağazası. Adam çalıştırıyor, gümrük ödüyor, vergi veriyor...

Kar marjları mantıklı seviyelerde olsa daha çok satılır. En azından yurtdışındaki fiyatlarla aynı olabilir. Almanlar japon veya amerikan ithal mallarına Türkiyedekinden daha az gümrük ödemiyor.

10. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Tükler Böyleyiz bir mazemeden %150 kaar etmediğimiz zaman Zarar ettik deriz Ayakkabıcıya gittim bir ayakkabı hoşuma gitti sordum nekadar fiyatı dedi 60 tl dedim olmaz düşe düşe inanırmısınız bilmem 35 tl indirdi Birde Valla Kar etmedim demesi varya beni deli ediyor bu adam bana o ayakkabıdan kar etmese satarmı soruyorum ? Et fiyatları türkiye gibi Bol yaylası olan bir yerde etin kilosu 30 tl yi olmuştu çorumda O et ler kilosu birince elden alımı belkide 3 tl ye geliyor toptancı kasap hepsi %100 kar etmek isteyince ne oluyor 30 tl ye de çıkar 50 yede Nasıl düştü Yerli et 20 tl ithal et gelecek diye yine pahalı ama napacaz ebesini boyayıp dedesine kız diye yine satıyorlar eski fiyata düştüler yine onlar karlı rekabet olmadıkca bizim ülkemizde millet kazıklanmaya mahkum

11. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    bu tip maliyetler bizlerde olduğu gibi onu ithal eden her ülkede hatta bizden fazlasıyla var, kazık yeme hususunda ise biz zaten ezelden beri dünyada ilk 3 değil 2 ye gireriz.

12. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Gümrükten bahsetmişsiniz. Birde OKUMA markasının ürünlerine bakınız. Dünyadaki en ucuz ürünler Türkiye'de... Demekki gümrük vergisi bi yere kadar üzerine konulan '' KAZIKÇI ESNAF VERGİSİ '' gerçekten yazık.

13. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Şu yüksek fiyat çekme konusu maalesef her alan var ayrıca.... hemen örnek vereyim..

Geçenlerde nişanlımla bir mağazaya gittik.. bu mağaza dünyada tanınmış, neredeyse her ülkenin bir şehrinde mağazası olan büyük bir markanın mağazası..

Neyse, nişanlım bir ayakkabı beyendi... tabi fiyat çoktu azdı diye değerlendirilir mi aldık geçtik, ayakkabının marka ve modelini aklımda tuttum.

Eve geldiğimde akşam, ayakkabının marka ve modelini nette biraz araştırdım.

Bakın Türkiye fiyatı ayakkabının (ödediğimiz tutar): 187TL + KDV

Bakın bu İngiltere satış fiyatı (tüm vergiler dahil): 29£

ABD'de ki fiyatı ise: 49$

Moral bozukluğundan diğer ülkelere bakamadım....

Kısaca arkadaşlar sadece balık malzemelerinde değil, diğer tüm kategorilerde bu yüksek fiyat çekme olayı var..... ve vatandaşlarımız alıyor... yapacak bir şey yok... bende aldım napıyım nişanlım bişey beyenmiş kırk yılın başı hayır, netten alırım mı deseydim? yarın yine beyendim dese yine alırım, bazı durumlar var ki ne kadar uyanık olup parayı bir yerden kurtarsakta, diğer yerden kaçırıyoruz :D

14. zz7222

zz7222 Fuat Özdemir

En İyi Avı:
    56cm zargana

Arkadaşım yaklaşık 4-5 yıldır bende başta abd ve çin olmak üzere kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda çeşitli sitelerden alışveriş yapıyorum yani bu konuda tr de tek değilsin ayrıca formdaki konunuda takip ediyorum güzel açıklamalar yapıp insanları bilinçlendiriyorsun bu konuda seni tebrik ederim.
    Ülkemiz insanı e ticareti yeni yeni ögreniyor ve alışveriş yapmaya başlıyor. benimde e ticaret sitem var 5 yıldır faliyette her geçen gün satışlardaki farklılıkları görebiliyorum. ayrıca kendi imkan ve çevremin avantajları ile öyle fiyatlarla ürünler satabiliyorum ki çogu zaman tr de benden başka kimsenin o fiyatlara ürün satması imkansız oluyor dediğim gibi bu digerlerinin kazıkçı olmasını göstermez. çok iyi bilirim ki kampanyalarım yüzünden sektörümdeki çok firmalarda kıyametler kopmuştur. bunların çogu ticari ilişkilerle sağlanır buda zamanla kazanılan bişeydir.
    Dünyadaki internet çağının ve e ticaretin gelişmesiyle avantajıları değerlendirebilirsin. unutmaki bunlarda tecrübe ister. her zaman şanslı olmayabilirsin.
    açıkçası benim sektörümdeki bir ürün alibabada 7,5$ a fiyat var tr de ise3 ithalatçısı var bu ürünün ve türkiyedeki satış fiyatı 30tl kar marjını görüyormusun?
    paran varsa getir istersen bakalım 25 sat yada 20tl ye görelkim bakalım kar edebilecekmisin? :) en fazla 2 konteyner getirsin sonra kaçarsın.
    bu ürünü kullanan tr deki üreticeler bile tr deki ithalatçılardan satın alır.
    her işin tecrübesi ayrıdır.
    neticede bende iş sitresinden ötürü yaklasık 1 senedir balıga sardım. Ama böyle bir başlığı doğru bulmuyorum.

15. zz7222

zz7222 Fuat Özdemir

En İyi Avı:
    56cm zargana
    ben senden linki değil ürünü getirip bana satman için fiyat istiyorum arkadaşım

16. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Bahsettiğiniz sitede almayı düşündüğüm biriki malzemeye baktım. Buradaki fiyatlarla pek fark olmuyor. Şöyle diyeyim 170 euroluk bir kamış üstüne 30 euro kargo masrafıyla 400 tl ye geliyor. Burada aynı kamış 450 lira pazarlıksız. Buradan 370 liraya aldığım makine kargosuz 320 lira. Bazı ürünlerde fiyat farkedecektir elbet. BUnlar genelde üst seviye ürünler. Ama orta ve alt seviye ürünlerde çok bir fark göremedim.

17. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Fuat bey olaya farklı açıdan yaklaşmışsınız sanırım. Birincisi yurtdışı sitelerden alışveriş yapanların amacı (ticari amaç güden istisnaları saymazsam şayet), benim gibi istediği ürünün, Türkiye' de değerinin çok üzerinde fahiş fiyatlarda satılmasıdır. Türkiye' de 1500 tl gibi satılan bir makinayı, gümrüğünü, kargosunu vs. ödeyip normal sayılan bir fiyatla 800 tl ye getirdim.(Avrupa satışı 600 tl.) Herkes de bu fiyata getirebilir. Orada da 2000 tl.ye satılan makinalar var ama gerçek değeriyle abartılmış rakamlarla değil! Demek ki bu ürünü Japonya' dan ithal edip Avrupa' da satan herhangi bir satıcı da vergisini, gümrüğünü, elemanını, kirasını ödeyip bu fiyata satabiliyor ve yatırımını yapıp sektörünü de geliştirebiliyor. Olay çok farklı. Ben 7 senedir Kayseri' de yaşıyorum. Burada pazarlık etmezseniz herhangi bir ürünü rahatlıkla 2 katı fiyata size satarlar. Zihniyet tamamen şu: ne tutturursam. Maalesef aynı kazıkçı zihniyet ile senelerdir aslında kendi kendimize bazı sektörlerimizi baltalıyoruz da yeni yeni farkına varıyoruz.
    Sağlıcakla kalın.

18. zz7222

zz7222 Fuat Özdemir

En İyi Avı:
    56cm zargana
    unutma ki nişanlın bu ürünü deneyerek aldı. bu en büyük bir avantaj artık aynı marka bir ürünü deneyerek almanıza gerek kalmaz abd den alırsın. ayrıca 49$ lık ayakkabıyı hızlı kargo ile en az 40 dolar nakliye ödersin. bunu caner arkadasım sana açıklasın istersen.

19. zz7222

zz7222 Fuat Özdemir

En İyi Avı:
    56cm zargana
    güzel kardeşlerim siz kendi işletmenizi bugunkü türkiye şartlarında açın ve 5 sene çalıştırın sonra yorumlarınızı yazdıgınızda ki farklılıkları kendiniz görürsünüz zaten.

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fuat bey 40 dolar kargo diye bir şey yok... ingiltereden royalmail registered airmail ile alınan kargo ücreti 13 doları geçmiyor olup, kargo 5'nci gün kapınıza PTT görevlisi tarafından getirilmekte.

ABD bende her zaman en son plandadır.........

Ayrıca konumuz alım, satım değil... bu sitede alım satım yasaktır.

Balıkçılık malzemesinin denemesi vs. yoktur, makine makine, kamış kamıştır... özelliklere bakılır ve ihtiyaca göre satın alma yapılır, kamış elime büyük geldi, kamışın kolu avcuma sığmıyor gibi şeyler yoktur.. nihayetinde değil
    mi...