Maç skoru=Levrekler-2-1-Ben

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. Plankton

Plankton Salih

Merhaba..

Tüm Soma halkının ve Türkiye nin başı sağolsun. :(

Bugün lodos denizi güzelce karıştırınca yerimi aldım.Güneşin batmasına yaklaşık 3 saat falan var.Yıldız oyuncum Rover 98 G15r yi 10 dakiika denedim.Hiç bir hareket yoktu.

Sonrasında hiç kullanmadığım bir kaç silikonu denedim yine sonuç yok.Zaten silikon olayını beceremiyorum.Tekrardan G15r yi dalgaların arasına gönderdim.Dalagalardan WTD yapılmıyor doğal olarak zıplayıp duruyor.Maksat sahteyi titretip ses çıkartmak.

Altan muhteşem bir vuruş geldi takılmadı.Aynı balık saniyeler sonra tekrar bir hamle yaptı ve kamış kırılacak diye korktum.Felaket bir şey dalgaların içinde köpek balıkları gözükür ya aynen öyle balığı gördüm, bir önceki tuttuğum 50 cm likten daha büyük.Derken 30 saniye gibi süren kısa mücadele sonrasında kurtuldu. :(

Aynı noktaya bir kaç atış daha yaptım gelen giden yoktu.5 dakika sonra yeni transferim Rover 98 G12r sahaya girdi.Kıyıya paralel 2-3 atış boş geçti.Dümdüz ileriye doğru attım ve beklenen an geldi balık bu sefer sahtede hooked Kısa süre sonra çekerek kenara aldım.Gözüme çok ufak geldi.Alsam mı almasam mı derken biraz hırpalanınca balığı aldım.Pek içime sinmedi doğrusu.

Sonrasında misinam biraz hasar almıştı o bölgeyi kesip klipsi yeniledim.10 dak falan sonra tekrar kıyıya paralel bir kaç atıştan sonra balık yine sahtede.Yine ufak olduğu belli oda ilk balık gibi biraz mücadeleden sonra sahteden kurtuldu.Sonrasında hiç bir saldırı olmadı ve avı sonlandırdım.

Eve geldiğimde balığı ölçtüm 38 cm 540 gr geldi.30 cm falan bekliyordum.

Dalgasız havalarda güneş battıktan sonra genelde saldırı alıyordum önceki günler.Güneşin batmasına daha yarım saat varken dalgalarda durulmuş ve hiç bir hareket yoktu.Demek ki dalga olduğu zaman saatin pek bi önemi yok.

Ayriyetten avlakta bulunan en yüksek kayada ve ayakta olarak at-çek yaptım.Taaa midilliden bile görülmüşümdür.Balıklar pek bu durumla ilgilenmedi sanırım.

Rapor uzadıkça uzadı daha martılarla olan mücadelem var neyse artık...

Kamış: Shakespeare omni 240 cm 10-30 gr
    Makine: Daiwa triforce e 3000 s
    Misina: Okuma bluefish 0.28 (halen değiştirmedim :S )
    Sahte:Rover 98 G12r
    Deniz: Dalgalı az biraz bulanık, Hava:Güneşli Rüzgar: Güney batı
    Balık:38 cm 540 gr

Rast gele....

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Salih, gayet standart şekilde gidiyorsun. Su üstünde bayağı uzmanlaştın. :)

Dediğin gibi dalgalı havada zor wtd yapılır ama levrek kafaya koymuş sana yakalanmayı. :)

Birde o tür dalga ve bulanıklık varsa görülmeme olayları kifayetsiz kalıyor.
    Devamını dilerim.

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerine sağlık çok iri ve bereketlisine rasgele.

4. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler Volkan abi.Su üstünde sahteyi sürekli takip edebildiğim için genelde onlara şans tanıyorum.Yada daha çok güveniyorum diyeyim.Yaptığım pek bir şey de yok, su üstüne düşmüş bir şey gibi çırpındırıp duruyorum.Balık varsa illaki hamle yapıyor.

Balığın geldiği, kıyıladığı belli noktalar var oraları iyi gözlemledim.Su da çalkantılı olunca balık kesin geliyor o noktalara , dalga olamasa bile takip veya hamle oluyor.Yaz için dip yapısı ona benzer, sessiz sakin bir kaç yer bulmam lazım, şimdiden kalabalık olmaya başladı.

Görülme olayı da dediğin gibi, o duruma güvenerek çıktım :)

Rastgelsin

Teşekkürler Ali abi.Kofanalar oltanı boş bırakmasın , rastgelsin. :)

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrik ederim, su üstü ile yakalamanın keyfi de bi ayrı olsa gerek :) devamını dilerim

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler. Harika bir av daha gerçekleştirmişsin. Keşke ilki olaydı. Su üstünde iyice uzman oldun. Önemli olanın aksiyon değil avlak noktaları olduğunu hepimize gösterdin. Bu saatten sonra pek öyle trofe balık yakalayabileceğini sanmıyorum ama inşallah beni yanıltan güzel bir av yaparsın.

7. Dubara33

Dubara33 Mustafa

Levrek kadar acaip balık yok. Sesten korkar, yazın arazi olur dersiniz temmuz ayında silah patlayan bir ortamda bir karış suyun içine girip kefalleri zıplatır. Köpük sever, bulanık su sever dersiniz cam gibi suda öğle vakti hem de palamuta tüy çekerken oltanıza atlar. İstisnasız herşeyin aynı olduğu ve arka arkaya iki gün yaptığınız iki avdan birinde 15 tane alırsınız diğerinde takip bile olmaz. Bu balığı çözen varsa bana da anlatsın.

Abi yine yapmışsın yapacağını helal olsun. Son olarak hepimizin başı sağ olsun. Kalbimiz Soma'da.

8. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Balık olmasa bile gözüm sürekli sahtede oluyor.Ayrı bir heyecan.Rast gelsin. :)

Teşekkürler.Kaçan büyük olması lazım , o yüzden kaçtı sanırım. :)
    Yolunu şaşırmış biri denk gelirse havalarda ısındığı için atlar yakalarım.Rast gelsin :)

Teşekkürler.Levreğin dengesizliklerini güzel anlatmışsın.Çözülmemesi daha iyi bence. :) Rast gelsin.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Su üstü sahtelere daha çok güvenmen normal, en güzel balıklarını onlarla yakaladın muhtemelen. Bölgende de işe yarıyor, başarılı da oluyorsun. Bildiğin gibi devam et. :)

Sen başarılı oldukça kalabalık artacaktır. Hele avlak bölgeni malzemecilerde ağzından kaçırdıysan, bölgenin hiç şansı yok. :D
    En azından bundan sonra onca emek vererek bulduğun noktaları pek anlatma.
    Sahilden tuttum de, geç. :D:D:D

Hatta bazı deneyimli avcılar balık tutsa da yanında insan varken balığı denizden çıkarmıyorlar bile, göstermemek adına. :D

Gösterince ne oluyor: Gittikçe kalabalıklaşan bir avlak, çöp poşetleri, bira şişeleri, cam parçaları, ağ atanlar, ne başkasına ne balığa saygısı olmayanlar, senin avını da bozanlar, balığı kaçıranlar, bebekleri toplayıp asabını bozanlar vs.vs.vs...

He, yardım edilir mi, edilir. Avlak ta söylenir icabında, beraber de avlanılır, taktik te verilir ama adamına göre... :)

Zevkli avların olsun. :)

10. Plankton

Plankton Salih

Aslında dalarlı sahtem yok diyebilirim. :) Gece için olanlar hariç.O yüzden su üstüler kendi sahtelerim içinde favorim.Sonradan aklıma geldi hatta balıklar hamle yapmaya başlayınca diğerlerini tak dene dimi. :eek:

Şu ana kadar olta atan bir kaç kişi gördüm onlarda 10-15 dakkada dibe takıp kopartarak gittiler.Genelde içmeye gelen , gün batımına gelen , insanlar kalabalıklaştı.Levrekle uğraşan yok yani.Balık çıkartırken kimse görmedi daha. :) Geçen gün yine yerlilerden bir kaç abi oturuyorlar.Levrek olmaz buralarda dediler , bende zaman geçiriyorum diyorum :D

Bugün yine dalgalı deniz , akşama durulmazsa sonuç alırım diye düşünmekteyim :rolleyes:

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İyi aman, böyle devam et. Onlar yok bilsinler daha iyi. :)

Su üstü sahtelerde balığa taktırmak daha zor, bir kaç defa palazlar benim su üstüme de hamle yaptılar. Hatta çok zaman önce 1-2 orta boy balık ta hamle yaptı ama sahteyi yakalayamamıştı. :D Bilmem ben hızlı çekiyorum, bilmem su üstü sahtelerde balığın ıskalaması çok oluyor.
    Dalarlı sahtelerde balık vurmaya niyetlenince pek ıskalama olmuyor ama su üstüyle yakalamak ayrı bir zevk. Ben hiç su üstüyle yakalamadım daha ama hamle yapmaları bile insanı çok heyecanlandırıyor.

Hızlı aksiyonu deneyecektin, ne oldu sonuç?

12. Plankton

Plankton Salih

Genelde o yüzden kaçırıyorum , arkadan dönüp 3. kez hamle yaptığını gördüm.Sürekli aniden sağ sol yapıldığından ıska geçiyor aynen söylediğin gibi. :) Sahteyi kapana refleks gereği tasmalamaya çalışınca da takılmıyor.Dursan ayrı dert balık vazgeçiyor. İma cobra pu.... diye ismi olan su üstü sahtesinin açıklamasında bu durumdan bahsetmiş ,su üstülerde tasmalama yapılmadığı için , o işi kendisi bitiriyormuş :D Denemek lazım önce almak lazım.İma skimmer ile ikisi aklımda :)

Hızlı aksiyonu dalgasız havada deneyemedim, dalgalı havada ise aksiyon olmasa da hızlı sarınca, balık sahteyi yakalayamıyor :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İma Cobra P...... bende var. Açıklamasını ilk defa senden duyuyorum.
    Muhtemelen satış stratejisidir. Farklı olan ne ki, diğer su üstülerden farklı olarak kendi bişeyler yapsın :p İma cobranın yapısına benzer su üstü sahteler sende vardır sanıyorum. (rover pumble pen benzeri) Bence alacaksan, skimmer almak daha mantıklı. Bende, sanki su üstü çok çalışıyormuşum gibi bi dolu su üstü sahte almışım zamanında, paşa paşa yatıyorlar evde, çizik yok. :)

14. Plankton

Plankton Salih

Biraz yanlış bilgi oldu , satıcı firma o şekilde bir açıklama yapmış.(Açıklama bire bir aynı değil tabiki) :)

Su üstü sahtelerle balık var mı yok mu anlamak daha kolay olduğu için, o şekilde kullanabilirsin abi :) biraz çizilsinler :)

Mesela raporda bahsetmediğim hamleler , takipler de var.Sadece sahteye takılan 3 ü idi.

Su üstü sahtelerine Rastgelsin :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek sezonunu kapatmıştım ama...:rolleyes:
    Senin yüzünden çizilecekler sanırım. :) Böyle yazıp, yazıp özendiriyorsun beni... :rolleyes:
    Yok sağdan geldi, döndü. Yok hamle yaptı, takılmadı... :rolleyes: :p
    Biraz kafa dağıtmam lazım, Soma olayı çok üzdü. cyrr

Nice güzel avların olsun, hafta sonu tatilinde bi yerlere atacam kendimi, belki karşılaşırız. :p

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    İma skimmer mutlaka edinmelisin. Fişek gibi gidiyor. 60 -70 m gönderebildiğim tek sahte. Öyle ki aksiyon verip veremediğimi takip edemiyorum. O kadar uzak yani :D Ayrıca çok iyi aksiyon alıyor. Ben, İma skimmer ve Lucky Craft Sammy i ikinci el olarak ikisini 50 tl ye almıştım. Uygun denk geldi. Piyasada bulunmuyor. Yurt dışı tek çözüm.

17. Plankton

Plankton Salih

Sezondaki buz gibi havada yok, bir artısı da o, hava güzel , balık var. :D
    Bugün yanımda biri daha olacak, balık olur videoda çekersem :D

Yarın sabahtan gidiyorum Soma ya biraz kalacağım.Benim yer boş uğrarsan Volkan abi :) (Yeri de sahiplendim , benim yer ) :)

18. Plankton

Plankton Salih

Onlarla palamut , lüfer falan alınabilir o zaman bulunduğum kıyılarda o balıklar uzakta çünkü :) O da zor iş Sinan abi ilk attığın yerlerde atlasa balık :) çekecem diye uğraş dur ,bide kalama alsa :) Keyfide ayrı olur gerçi.

Aynen bulmak zor, yurt dışından getirme ihtimallerim var ama uğraşmıyorum.Ev halkından biri yıl içinde arada bir iş gereği çıkıyor.O zamanı bekliyorum biraz yüklü sipariş vericem getirebildiği kadar hihi

19. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    oy maşşallaah beeee artsın eksilmesin... :)

20. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Rastgelsin :)