Herkese merhabalar.. Balık tutma sevdamız başladı tekrardan.. Ancak ne eşim ne de ben profosyonel değiliz aksine bayağı bir amatörüz sanırım.. Haftasonu Kartal/Atalar kıyıdan çapari ile istavrit almaya çalıştık 2 saati geçen süre sonunda kovamızda 2 adet istavrit olduğunu gördük.(Hatta yanımızdaki bir bey 7 tane tutmuş onlarıda acıyıp bize verdi saolsun ) Benim oltam çok kötü gerçekten.. Marketlerde satılan 30 liralık oltalardan bir farkı yok.. Sizden maddi olarak çok zorlamayacak bir olta önerisi rica ediyorum.(mümkünse hafif birşey olsun malum biz bayanlar 5 dk sonra kolum ağrıdı deyip kaçabiliyoruz) Genelde kıyıdan avlanıyoruz.. Bir de Kartal/Atalar dan istavrit dışında başka birşey çıkmazmı yahu Çıkıyorsa nasıl tutabilirim? Önerilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim tüm üstadlara..
merhaba farklı balıkları tutmak mümkün makine kamış dışında bunu oltanıza taktığınız takımlarıda değiştirebiliriniz. daha az iğneli . tüysüz tüylü vs.vs. şeklinde bi çok hazır takım satılır . çapari yemsiz kullanır genelinde . oyusden en azından balıkla haşır neşir olana kadar sizin için idealdir. çünkü yeni başlıyanlar yem kesme yem takma hangi yemler ve oltayı attıkdan sonra bekleme süresinde sıkılırlar. çaparide sürekli bi attıktan sonra sarma çekme durumu olduğundan sizi oyalıyacaktır ve elinizdeki olta setine alışmanızı sağlar. olta kamış makine seti olarakda bütçenizi zorlamamak için bütçenizi bilsek daha iyi olur . hem eşinize hem size aynı setten kullancaksınız toplam bütçe verirseniz herkes yardımcı olur. şuan iş saati olduğundan pek mesaj gelmemiş olabilir . akşam tekrar forummuza giriş yaparsanız herkes tavsiyelerini size sunmuş olacakdır.
Teşekkür ederim cevabınız için. Eşimin kendi kamış ve makinesi var şimdilik memnun ama ben kendi setimden memnun değilim.. Dediğim gibi markette satılan oltalardan farkı yok Bütçe olarak başlangıç olarak 200 TL 'yi geçmesin diyorum.Gerçi 200 e de nasıl bir kamış + makine olur bilemiyorum Zaten tekne vs için değil sadece kıyıdan kullanım için istiyorum.Kartal sahilinden istavrit dışında birşey tutamadığım için istavrit seti lazım sanırım bana
Okuma avenger av 40 olabilir mesela hafif bir makina fiyatı uygun ömür boyu garantili bozulursa üsküdarda cengiz balıkçılık var götürürsünüz ücretsiz yaparlar. Bende Av 65 modeli var boğazda kullanıyorum diye. Kamış olarakta ben sadece orada kullanacağım derseniz 100 gram atarlı bir kamış olabilir.Fazla ucuz modellere yönelmeyin paranız boşa gidecek bir süre sonra daha iyisini almak zorunda kalacaksınız çünkü sizi yarı yolda bırakacaktır.Kamış olarakta lineaeffe alabilirsiniz.Kırılırsa yine cengiz balıkçılığa gider yaptırırsınız yine mallarının arkasında dururlar.Hafif bir çapari kamışı isteyin yardımcı olurlar.Bayansınız boyunuzu bilmiyorum ama 420 kamışı zapdetmek zor olur derseniz 390 boyunda bir kamış idealdir bence bir bayan için.Bu av işi sizin için sürekli devam edecek birşey ise kaliteli alın derim.Yok derseniz fazla para harcamayın.Ama şunu iyi bilinli dandik malzeme sizi yarı yolda bırakacak,hem paranızdan hem av zevkinizden mahrum kalacaksınız.Ancak bazı şeylerde tecrübe edinilmeden öğrenilmiyor.Şu an zaten kamışınız kötü olduğu için arayışa girmişssiniz. Kartal sahilde 0.18mm beden 0.10 mm köstekli yeşil organze tüylü çapari ve 50 gram kurşun atılabilir.O çaparileri yapanlar sizin gibi bayan ek iş olduğu için yapıyorlar.Sizde öğrenip yapabilirsiniz.Akşam ışıklı şamandıralı stoperli takımlar kullanılabilir beklemeli avlar için.Makinayı bilerek küçük seçtim zira bugün baktım hafif makinalar bir bayan için.Ortalama kamış ve makina için 200 liralık bir harcama sizi yolda bırakmaz.Bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı oluruz.Kartal bölgesi kayalıktır mesela karbon kamış alırsanız dikkat etmeniz lazım vurursanız çatlar kırılır.Acemilik döneminde bir fiber kamış alınabilir mesela.Ama bence en azından makinayı düzgün alın.Hafif ürün isterseniz fiyat artar.Ancak makinayı küçük ve kamışıda kısa alırsanız ağırlık azalır bu seferde uzağa atmak sorun olabilir sizin için. Böyle durumlar var.Boğaza gidermisiniz hiç oradan sıkılırsanız? O zaman işte bütün donanım değişir.Ama yine emin olun 200 lira tutar en az.Daha tecrübeli arkadaşlar önerilerde bulunacaklardır.Shimano mesela kaliteli bir markadır ancak pahalıdır parçası bazen geç bulunur.Okuma ve lineaeffe hem uygun hem kaliteli markalardır.Parça kolay bulunur, başınız ağrımaz pek vs vs.Kamış modeli ben seçemedim size çünkü kullanmadığım bir kamış türü sizin ihtiyacınıza göre olan.Makinayı her avdan sonra misina sarım kılavuzunu tatlı suyla yıkayın.2-3 avda bir en azından yüzük kısmını yağlasın eşiniz.Misina sarılı makarayı da çıkarıp yıkayın bir peçete ile kurulayın.Kamış yüzüklerini tatlı suyla yıkayın ve kurulayın.Kamışıda bir bezle silin kurulayın.Kamıştaki halkalar paslanmasın diye kaliteli bir kamışa yönelmenizi öneririm.Arada sırada forumu okuyun.Burda her türlü bilgi var.Hiçbirşey bilmeyen bile öğrenir İlaveten şunu ekleyeyim makinayı sararken kötü makinalar sizi zorlar kolunuz yorulur.Aslında bu sizi kamıştan daha çok yorar.O yüzden makinaya dikkat derim.Kamışıda gezerek alın burada tavsiyeler gelecektir.Mağazada deneyin elinize alıp bakın ağırmı geliyor hafifmi bir süre sonra yorarmı anlamaya çalışın.Her satıcıya da güvenmeyin. Cengiz bu konuda iyidir, size mal satmaya çalışmaz elinde size uygun birşey yoksa da satmaz.Zira zamanında benimde başıma geldi Kolay gelsin
Kamış biraz araştırdım bu size bence uygundur.Hafif,ucuz,kaliteli.Boyuda 390. http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m Ancak kalmamış belki ararsanız bulursunuz.
Makinada bu,Hafif bir makina. http://www.avmarketi.com/asp/product/142711/OKUMA-AVENGER-AV-40b-MAKINE Toplam 160 lira gibi bir rakam.
Uzun süre çalışmak ve yorulmamak istiyorsanız surf disiplinini tavsiye etmem . Bence spin takımlar edinin yani hafif esnek . Yok uzağa atmak ve farklı balıklarda yakalamak istiyorsanız o halde genel maksatlı takımları seçin Ama dediğim gibi surf çok yorar. internetten satış yapan firmalardan surf yada spin diye bakabilirsiniz. Ama en ideali güveneceğiniz bir mağazadan durumunuzu ve isteklerinizi anlatarak yeni takımlar edinmeniz. sizin bölgede Cengiz,Kısık (alba) yada Ergin balıkçılık oldukça iyi niyetli ve yardımsever esnaflardır. Ayrıca bizim grubun ismini verdiğinizde her konuda daha yakın davranacaklarından eminim. Rastgele kardeşim.
Teşekkür ederim cevap veren herkese.Cengiz balıkçılık adını çok duydum üsküdarı fazla bilmiyorum iskeleye yakın mı acaba?
merhaba bolsans sizin icin önerecegim makina tuzlu su korumali kalite+fiyat+ renk (kirmizi )+ hafiflik olarak sizin icin bicilmis kaftan 40 lik tercih ediniz almanyada tutulan bir ürün http://www.spotbalik.com.tr/Red-Arc-Tuff-Body-WS-2-91BB,PR-12917.html ================================================================================================== buda beyefendi icin 50 lik tercih edilmeli yeni ürün 2013 http://www.spotbalik.com.tr/Opera-12000-Olta-Makinesi-40,PR-36092.html
bu kamışı ben gecen sene aldım oldukca hafif bir kamış. kapalı boyu biraz uzun olması dışında sıkıntısı yok gibi
o 2 makinenin yanında bide 250 tl şerden 2 kamış ayarlıyıverin. 30 liralıklara benzemesin dedi vur deyince öldürüyosunuz sizde arkadaş
bence gereksiz asabiyet içersindesin. karşındakinin seninle şakalaştığını anlamıyacak kadar. inan laf sokmak istesem karşılık vermen 1 haftanı alırdı . ancak çok ağır bişi söylemişim gibi meydan okuma pozisyonuna geçmişiniz bence bu yalnış tutumunuzu ve aldımı bi kere alsın aldınmı en iyisini alıcan geyiğinide bi kenara bırakın. her başlayan 2 yıl hobiye devam ediceğine %kaç veriyorsunuz? bazı şeyler basamak basamaktır. acemliğini attıktan sonra hem modeller hem seçimleri yavaş yavaş kendisi yükselir? şimdi onu yarı yolda bırakmıyacak daha uygun okuma modelleri mevcut. işi ilerlettiğindede spin avcılığı tercihinde bulunursa ozaman ne olacak? daha henüz hangi avcılığa yatkın olduklarını bile bilmiyorlar. öneride bulunurken servis seçeneklerini dişli malzemesini falan düşündüğünüz kadar karşınızdaki ile empati yapmayıda deneyin. ve daha sakin olun keskin sirke küpüne zarar .
toplamı 60tl ye gelir ağırlığı 600gr civarı olur. kamışın kapalı boyuna takılırsanız daha kısaları da var araştırın. kartal kayalıkları için bence daha fazlasını vermeye gerek yok. ama tercih sizin. bunlar bile istavrit ve kartalda atacağınız 35gr kurşun için çok çok uygundur..boğaza da giderim derseniz ayrı güzel bir takım yaparsınız olur biter.. rastgele http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10724-Lineaeffe-Universal-360cm-120gr-Olta-Kamisi.html http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10605-Okuma-Boxter-60-lik-Olta-Makinasi.html
bence gereksiz asabiyet içersindesin. karşındakinin seninle şakalaştığını anlamıyacak kadar. inan laf sokmak istesem karşılık vermen 1 haftanı alırdı . cok yasa emi