Arkadaşlar yukarıda ismini vermiş olduğum Gps' i Türkçe menülü diye ikinci el olarak yeni aldım. Eve geldiğimde cihazı çalıştırdığımda menüsü İngilizce çıktı. Bende maşallah sular, seller gibi İngilizce konuştuğum içindirki hiç birşey anlamadım. Şimdi sizlere sormak istiyorum. Bu cihaza sonradan Türkce menü ilave edilirmi, edilirse nasıl bir yol izliyeceğim. Yine bu cihaza elle koordinat yazarak, denizde o noktayı bulmam için beni yönlendirirmi, kısacası bu Gps 'i kullanan arkadaşlardan teknik ve kolay kullanım için bilgiler rica ediyorum. Şayet bu cihaz hakkında bilgilerinizi benimle paylaşmassanız, yarından tezi yok bu yaşta beni İngilizce kursu almaya mecbur edersiniz haberiniz olsun. şimdiden paylaşımlarınız için teşekkür eder, saygılar sunuyorum.
Sedat bey, gerci hic kullanmadıgım bir urun ama, mantık hep aynı olmalı. Menusune girdiginizde dil secenegi ( Language )yok mu ? Cep telefonlari, fotograf makinaları, Tv.ler V.S. gibi tum elektronik urunlerde, multi language ( tum diller ) secenegi bulunuyor. Elinizde ki cihazda da olabilir. Arastırmakta yarar vardır. Aldıgınız urun bu olsa gerek.Urunde de Turkce menu diyor zaten. Fabrika cıkısı hep İngilizce olur.Siz seceneklerle degistirebilirsiniz sanırım. http://www.cimri.com/magellan-explorist-100-turkce-el-tipi-gps-sistemi#pdetail
M.Tevfik Sarı Bey; tahmin ettiğiniz gibi cihaz aynı fakat, menü kısmında bulunan dil seçeneginde Türkçe dil seçeneği yok. İlginize teşekkür ederim.
Bu konuda bilgi ve tecrübelerini benimle paylaşmak isteyen arkadaşların yazmalarını bekliyorum. Yoksa tatil moduna mı girdiniz??
menüsü çok kolay. tahminin kadar zor değil. bir yeri işaretlemek için mark tuşuna bas save le kaydeder. mesaj yazabilirsin kayıt noktalarına. bir yere gitmek için goto tuşuyla şeçyosun. esc tuşuyla ucu siyah ok yönünde gidiyosun durum bundan ibaret. zaten menüde 10 kelime ingilizce var. biraz zahmet kendini geliştirmiş olursun
Ozan'cım tavsiyelerini mutlaka dikkate alacağım amaaa bu dil konusunu gel bana sor. Palaşımların ve önerilerin için teşekkür ediyorum.