Cuma günü havanın yeterince sıcak olması beni haliyle şehri terketmeye zorladı. Forumda rastladığım Ulvi abinin yazısından sonra da zaten duramıycağımı anlayıp hemen Sedat abiyi aradım. Malesef Sedat abi haftasonu Tekirdağ'da olmıtacakmış. Bunun üzerine Sedat abiyi arayıp haftasonu için konuştuk. Cumkartesi benim için stresli başladı. Zira canlı kurt getirceğimi söyledim. Güneş altında elde kürek, elek, spatula kayaların üstünde kumların içinde ara ara ara 2 saatte ancak 4 tane kurt bulabildim. Sanırım onların sezon daha açılmamış. Bende dondurulmuş karides aldım. Akşam Sedat abi Tuncay abi buluşup çayımızı içtikten sonra beraber avlağa hareket ettik. Tuncay abi sağolsun aldı sazı eline bize güzel takımlar hazırladı; yoktan var etti desek yeridir Gece boyunca şamandıralı takım ile istavrite attık. 2-3 kg kadar İri ve güzel istavrit aldık. Sabaha karşı yerimizi değiştirip farklı bir yere geçtik. Burda bizi pek hoş olmayan bir süpriz karşıladı; Balıkçıağı... Malesef büyük hevesle geldiğimiz avlakta balıkçı ağı yüzünden ileriye atamadık oltalarımızı; haliyle de erken geldiğimiz avlakda balık zamanını kaçırdık; ancak en fazla 10 metre mesafe atabildiğimiz takımlarımız ile bu sefer Ulvi abi'nin şovu vardı... Ben tutacam diye debelenirken Ulvi abi böyle tıkır tkır ağaçtan meyva toplar gibi isparileri topladı vallaha... Bende aynı yere atıyorum ama elim boş kalıyoken Ulvi abi şov yaptı... Sanırım balıklar burda tercih yaptılar Sabah saat 9 gibi avlaktan ayrıldık. Ben Mahşerin 3 balıkçısı diye tanıdığımız Sedat abi, Ulvi abi ve Tuncay abiyi sadece 1 kere Hıdrellez organizasyonunda görmüştüm. Bunun dışında sadece sitede yaptığımız muhabbetler kadar biliyordum. Bu geceden sabaha kadar süren avda size şöyle söyliyim aldığım zevki anlatmak belkide zor; bir kere yanınızda 36 yıldır arkadaşlıkları devam eden 2 insan var evet tam 36 yıldır süren bir dostlujk; zaten birbirlerine yaklaşımları aralarındaki dostluğun nekadar derin ve ebedi olduğunun göstergesi ve bu iki insan balık avı için herzaman neolursa olsun neler yapıp nerelere gidebildiklerini sınırları asla tanımadıklarını fazlasıyla belli ediyor. Malesef bu haftasonu Sedat abi aramızda değildi. Çok isterdim onunda olmasını;ancak işleri sebebiyle şehir dışındaydı. İşin ustaları ile avlanmak da ayrı bir keyif; size devamlı anlatıyorlar, bilgi ve tecrübelerini aktarıyorlar, işin püf noktalarını gösteriyorlar. Benim için büyük şans ki Mahşerin 3 Balıkçısı ile sabahlamalı bir organizasyonda bulunma şerefine eriştim; sizlere tavsiyem eyer gerçekten zevkli bir av istiyorsanız mutlaka ama mutlaka kendinizi ayarlayın ve Mahşerin 3 Balıkçısına bir avda eşlik edin. Size garanti ediyorum bir çoğunuz avdan sonra şunu diyeceksiniz kendi kendinize (ki ben dedim); bu kadar tecrübenin yanında ben daha devede kulak bile değilim... Bu haftasonu için tekrar teşekkürler Mahşerin Balıkçıları, her şey çok güzeldi... Allah sizi biz genç amatör balıkçıların başından eksik etmesin... Sevgilerle... Not: Resimleri daha sonra siteye ekliyeceğim.
Bizleri fazlasıyla abartmışsın kerata.. Yinede teşekkürler,seni mutlu edebilmek bizleri sevindirdi.. Birdahaki buluşmamıza kadar hoşçakal..
haklıdır abi haklıdır bende 25/08/2007 tekirdağ buluşmasını unutamıyorum ne muhteşem bir geceydi sizlerle geçen balıksız bir gece balıklı geçen bir geceden çok daha zevklidir
Özgürcan o gece aranızda olamadığım için çok üzüldüm. Ama aklım sizdeydi. O gece sabaha karşı 04,30 da Çorlu'ya döndüm. O saatte orada olduğunuzu bilseydim gelirdim. (Gönlüm o gece sizinle olduğu için bazı yerlerde Ulvi yerine Sedat yazmışsın ) Bizler için yazdığın güzel ve övgü dolu sözlerin için çok teşekkürler. Güzel insanlar karşısında başka türlü davranmak içimizden gelmiyor. Sizin gibi güzel ve efendi kardeş ve arkadaşlarımıza gönül kapımız devamlı açıktır.
Evet Aytekin o buluşma benimde hala özlemimdedir. Hatırlayalım istersen ; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13328&highlight=Tekirda%F0+bulu%FEmas%FD
Ağabeylerle birlikte olup da keyif alınmaz mı? Tecrübeleri ve sohbetleri ile gönülleri fetheder onlar, şeytan tüyü var hepsinde. Senin adına sevindim Özgürcan, inşallah yeniden birlikte olmak nasip olur sizlere. Bir dahakine 10 m.den nasıl ispari alınır onu da öğrenirsin. Bereketli avlar dilerim, rast gelsin.
tebrikler güzel bir gün geçirmişsiniz abilerim herdaim böyle neşeli ve güler yüzlüdür allahım sizleri hep böyle kılsın
Özgürcan kardeşim Bizleri şımartma Bizler senin efendi ve saygılılığının karşısında şapka çıkartıyoruz ve senin gibi bir forum kardeşimiz ve balık sevdalısı bir kardeşimiz olduğu içinde en az senin bizden duyduğun haz kadar haz ve keyf alıyoruz Bu arada bütün Çarşı kardeşliğindeki arkadaşlarında yanaklarından öperim Ulvi abiniz geldi şu an sabaha karşı saat dört civarı balığa gidiyoruz benim acilen çıkmam lazım her kese selam balık tutmaya devam Bekleyin balıklar biz geliyyoooruuuzzzz
Başta Sennur kardeşim ve Özgürcan kardeşim 10 mt den Masculin adı Isparoz ... Feminen adı İspari ... olan yem düşmanı ve yakalanması bir okadar keyifli ve beceri gerektiren ısparoz mesafesi Ulvi abiniz ve bendeniz sayesinde 2mt ye düşürülmüş olup dünkü hasılatımız En ufağı el kadar olmak kaydıyla "Heleki Ulvi'nin şeytani fikirleri sayesinde 5==6 tane tabak gibi diye tabir edebileceğimiz" Ulvi'nin 22 Ad Benim 14 Ad Cemaan 3Kg civarında Sabah Saat 06-dan 08- e kadar ki hasılatımız olup Uyguladığımız takım basitçe şöyle. 5mt lik göl kamışı Stoper Gezer şamandıra damla kurşun altına Fırdöndü ve 30==40cm köstekli sinek iğne Stoper mesafesi 2mt Yem Kurutulmuş karides veya midye Şimdiki hedefimiz Kol boyu mesafesi ...Kamış götürme zahmetinden kurtulmak istiyoruz. Daha sonraki hedefimiz Ulvi Temizlenmiş olarak yakalama taktiklerini geliştirecek ben ise pişmiş haliyle nasıl yakalarız onun hesaplarındayım