Arkadaşlar merhaba.Öncelikle şunu belirteyim çok çok başındayım balık avcılığının.Geçen hafta ilk kez malzemelerimi aldım ve dün makaraya misinayı forumdan öğrendiğim bilgiler doğrultusunda sardım,çok da güzel oldu reeling Ancak şu anda kullanmayacağımdan makinayı kamıştan ayırdıktan sonra 2-3 tur misina kendini sargıdan bıraktı ben de tekrar sarıp boşda kalan ucu üzerine bantladım.Bu durum normalmidir,yanlış birşeymi yapıyorum acaba? Bu arada misinayı fazla sarmadım ve kullandığım marka okuma bluefish .26mm. idk
Henüz sardığın bir misinanın kendini 2-3 tur bırakması normaldir.Misinanın ucunda takım yoksa makinanın makara kısmında misinayı takmak için huni şeklinde küçük bir sıkıştırma bölümü vardır orayı kullanabilirsin.
Takım yok Harun Hocam ama bahsettiğiniz gibi sıkıştıracak bir yer bulamamıştım akşam tekrar inceleyeyim bir.Çok teşekkür ederim,saygılar...
Bahsettiğiniz yer işaretlediğim yer olabilir mi acaba? (Resim Kadir Beyin incelemesinden alınmıştır )
Oraya sıkıştırabilirsiniz. Belliki misina yeni ve tahminimce sert bir yapısı var. Eğer oraya sıkıştırırsanız çok ufak miktarlarda deforme olacaktır. Ben fırdöndü ile birlikte klepe ye takıyorum
Çok teşekkür ederim,fırdöndü olayını deneyeyim bakalım olacakmı,akşam fırdöndüsüz biryerlere dolayayım dedim olmamıştı,inşallah hallederim balım bu sefer... reeling
Öncelikle adi misina almışsın, gam yapıyor bariz şekilde. Diğer yandan o bandın yapışkanı misinaya bulaşır, keyfe bolca keder verir. Bir an önce sökerek bahse konu makara düzeneğine misinayı geçirmende sayısız faideler olduğunu söylemek isterim. Takım kullanmadan, 3-4 tane kaliteli fırdöndüyü ucuca ekleyip misinaya bağla. En cua bir tane armut kurşun tak. Boşta önce hafif, yakın bir atış yap, hemen sar. Sonra biraz daha uzağa, 3. de biraz daha derken 4-5. ide olabildiğince uzağa atarak geri sar. Belki biraz gamını alırsın, faydası olur. Aslında en iyisi, ucuna hiç bir şey takmadan teknenin (biraz büyük olması zarar etmez, vapur, feribot vs. gibi) arkasından salıp geri toplamaktır gerçi.
Teşekkür ederim cevabınız için.Sanırım sorduğum sorudan ne kadar acemi olduğumu anlamışsınızdır,hal böyle olunca forumdan araştırarak ürünleri görüp,dokunma şansı bile bulamadan netten sipariş vererek aldım.Bu misina içinse esnediği felan söyleniyordu ama gam yapmadığından bahsediliyordu genel olarak.Neyse ki ucuz bişey ,dediğiniz gibi gam yapıyorsa en azından acemiliğimi biraz olsun atlatıp başka marka denerim... :thumb: