Arkadaşlar makaralara bazen misinanın kalınlığına göre 300 mt misina sarıyoruz.Fakat bunun en fazla olsa olsa 100 mt kullanabiliyoruz.Kıyıdan atışta dünya rekoru bildiğim kadarı ile 240 mt.Deinizde tekneden en fazla olsa olsa 100 mt derinlikte avlanıyoruz.Piyasada 100 mt'lik makaralaralarda satılan çok iyi misinalar var.Makinaya 100 mt sarsak olmuyor.Uzak atış yapamıyoruz.Kafa misinanın gitmesini engelliyor.Alta ucuz 150 mt misina sarıp üzerine ek yaparak kaliteli misina sarsak olabilir mi acaba?
seni gidi seni... sen bu soruyla bizi tuzağa düşüreceksin şaka bir yana, "bence" olur. nedenini niçinini sorarsan, öyle işte, sebeb yok. selamlar....
Kesinlikle olur..Ancak son 100 metre sardığın misinayı ek yaptıktan sanra makaranın köşesine ve ek yerinin altta kalmasını sağla..Hatta üzerine elektrik bantı sar..Böylece misinanın düğüme takılmasını engellemiş olursun
Arkadaşlar özellikle bu site ve benzeri siteler sayesinde balık avı bilgilerimi çok geliştirdim.Eskiden balık malzemesi satan yerlerden rastgele misina alırdık.Boşu boşuna bir sürü malzeme aldım.Şimdi bakıyorum bunu neden aldım diye düşünüyorum.Elimde bir sürü misina kaldı.İyi kaliteli misinalar gerçekten çok pahalı ama değiyor.Peki kullanamayacağım misinaya niye para vereyim.
Ben makarının alt tarafına ucuz misina yerine,ip sarıyorum.Ne ipi diye sorarsanız,bildiğimiz bobin ipi yani naylon ip.Misina böylece daha düzgün duruyor makarada ve gelen suyu ip emmiş oluyor.
Evet bende aynı dertten şikayetçiydim. Çoğu zaman misina düğüme takılıyordu, keyfim kaçıyordu. Bende sonradan uyandım.