Makaraya olta sarımı

Konu, 'Makineler' kısmında elaziz23 tarafından paylaşıldı.

1. elaziz23

elaziz23 Ali

değerli ustalar bir sorum olacak forumda arattırdım fakat bulamadım
    Makinaya ilk olta sarımı, yani boş makinaya misinayı ilk kez sararken nasıl yapıyoruz? püf noktaları nedir? nelere dikkat etmeliyiz? mümkünse detaylı anlatım yapabilecek varmı veya bu konu daha önce cevaplandı mı?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... herkese ras gele

2. fish founder

fish founder Özgür

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Çile misina sarıcaksan çileyi 1-1,5lt pet şişe (kola fanta işişeleri en ideali) ortasından geçir bunu yaparken pet şişeyi yanlardan biraz bastırıp büzütürdüğünüzde misinayı elinizde fazla oynamadan pet şişeye daha kolay geçirirsiniz (çile misnayı eliniza alıp fazla kurcaladığınızda balyalar kendi arasında döner ve karışır). Pet şişenin ince beline kadar itekledikten sonra şişenin ağzından üfleyip çilenin ortasında gergince durmasını sağlarsınız. Daha sonra şişenin kapağını kapatın :D uzun olan uç çilenin başıdır ,çileyi pet şişeye geçirdikten sonra çileyi tutan bağın 1cini kes daha sonra sırayla 2 bağı, 3 bağı diye misisnın uzunluğuna göre sırayla kesersin (amaç çilenin karışmamamsı ) sonra kamışın makinaya yatağına en yakın halkasından misinayı geçir.Makinanın sarış yönün tersine makinanın kafasına kemet düğümü yada kasa düğümü düğümü at, daha sonra kaliteli bir gres yağ ile metal kafanın alt ve yan çeperlerine iyice sür. kola şişesinin bir ucu sana bakıcak şekilde biyere sabitle , bir elinle kamışı tutkamışı tutuğun ellein parmaklarının arasından misinayı gerdirerek sal, diğer elinlede makinın kolunu çevir :D

Biraz meşaketli oluyor bu çileler yaaa :D o yüzden sen makara al linkte anlatıldığı gibi yap :D unutma her iki yöntemdede misinayı sarmadan önce makina metal kafaysa korozyana karşı önlem için kafayı iyi bişekilde yağla

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Her seferinde de misinayı göbeğe bağlarken, sarma kolunun arkasından geçirmeyi unuturuz. Haydi kolay gelsin.

5. Metalist

Metalist Özkan

Başlığı ilk mesajınızdaki ,makinaya misina sarımı, gibi düzeltseniz daha güzel olur.

Rastgele ve hoşgeldiniz...

6. elaziz23

elaziz23 Ali

plastik makaralara sararken de hep başımı ağrıtan bir olaydır...:)

cevaplarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

7. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Merhaba Arkadaşlar

Misinanın makinaya gam yapmadan sarılma işleminin bana göre en güzel şekli, sarılacak kadar misinanın geniş bir alanda tamamen açılıp makinaya sarma sırasında iki parmak arasında hafif basınçla tutarak sarılmasıdır.

Saygı ve Sevgilerimle