Merhaba Uzağa atış yapabileceğim gam yapmayan kolay kopmayan düğümlere dayanır bir misina Trrabuco süper soft 0.40mm. beden ve köstekler için pelikan Spy fluoracarbon 0.27 mm. kalınlık iyimi almayı düşünüyorum ustalara danışalım dedim birde bana eşkina ve normal dip oltası için iğne markası ve numarası verirmisiniz detaylı açıklarsanız hangi balıklara hangi iğne çok sevinirim saygılar
Eşkina için 0.40 çok kalın dostum. ben 0.30 beden 0,22 köstek kullanıyorum. iğne olarak kesinlikle owner 50116 1 veya 2 numarayı tavsiye ederim. makaraya saracağın misina 0,35 i geçmesin bu tip balıklar için.
Trabucco Soft ideal bir seçim. Hedef av şekline göre kalınlık tercihi değişebilir. At çek için 0.25 idealdir. Beden ve köstek için dersen, yine trabucco Comptetion derim.
1. Bedeni FC yaparsan daha iyi olur. Köstekleri de yapsan daha da iyi olur. 2. Makineye sarılacak en iyi misina, istisnasız olarak dyneema misinadır. Örgü veya kaynaklı olabilir, her biri farklı avantajlar sağlar. Dyneema uzak atış, sağlamlık, hassasiyet, dibe daha çabuk dalma, daha küçük kurşun kullanma, su üstü takımlarda suyun üzerinde yüzerek balığı ürkütmeme, sahteye daha iyi aksiyon verme gibi hemen her hususta misliyle daha iyidir. Bunu tartışmaya bile gerek yoktur bence. Ancak, makine dyneema için uygun değilse, bu bir sorun olabilir elbette. 3. Balığa göre iğne seçilmez genellikle. Balığa bakarak iğnenin büyüklüğü seçilir en fazla. Büyük balık için, daha kalın iğne gerekir ki, açılmasın. Bunun dışında nasıl, ne büyüklükte iğne kullanılacağı balıktan ziyade yemle ve av stili ile alakalıdır.
ustalar anlatmış ama bende birkaç öneri vereyim dedim. makarada 0.40 misina kullanıyorum köstekler 0.33-0.35 çünkü güçlü ve büyük balık daha ince misinayı koparabilir ve eşkine için dediğinden bence kalın misina daha iyidir diye düşünüyorum çünkü eşkine yemi aldığı gibi kayalara girer ve sürtünmeden dolayı ince misina daha çabuk kopma yapabilir. iğneye gelince ben mustad 496 kullanırım. hem incedir yemi çok bozmadan takabilirsin fakat açılması kolaydır. balık iğneyi açabilir ama demin dediğim gibi kayalık bölgede kullanacağın için takılma olayı fazla olacaktır ve iğne açıldığı için takımın kopmadan sana dönecektir. genede bu benim kullandığım misina ve iğne herkes için tercihler farklıdır ve en güzeli deneme yanılma ile kendine yaratacağın takımdır diyede düşünüyorum.
teşekkür ediyorum saolun artık tavsiyelerinize göre bir seçim yapıcam bayramdan sonra bir takım kurarım...