Maket sahte ve silikon ile levrek avında yaz-kış farkı

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında karakuş tarafından paylaşıldı.

1. karakuş

karakuş Burak Karakuş

Favori Kamış:
    Okuma V-system 2.70m. Lineaeffe S-Curve Spin 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000FA Okuma Epix pro-40
    Merhabalar.

Genel kanı sert maket sahtelerin kışın daha iyi balık cezbedeceği yazın ise silikon sahte kullanılması gerektiği yönünde. Açıkçası ben de sadece yazın levrek avına gidebildiğimden, sürekli raglou sahteler ile levrek avladım şimdiye kadar.

Forumda araştırdım fakat net bir bilgiye ulaşamadım malesef. Merak ettiğim konu neden yaz aylarında silikonların sert sahtelere göre daha başarılı olduğu ve sert sahtelerle yazın verim almanın mümkün olup olmadığıdır.

Şimdiden teşekkürler.

2. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    Sert sahteler ile kış aylarında daha verimli olması kış aylarında levrek tutulamayacağı anlamına gelmez. Çok da güzel tutulur. Ancak kabul edelimki kış aylarında daha verimlidir evet. Sebebine gelince zannedersem, yaz aylarında kıyıda fazlasıyla küçük balık bulunur. Ve levrek bir balığı aklına koyduysa diğerlerine aldırış etmez. Bir anımı anlatayım. Bundan 1 ay önce Akşam vakti avlağımda bir anda levrek akını oldu. Kıyıda ise bir sürü küçük sardalya ve kefal yavruları vardı. iri iri levrek ler öyle saldırı yapıyorlardı ki, su üstüne zıplayan o kadar levreği hayatımda hiç görmemiştim. Kaynattığı yerlere o kadar değişik sert balık attık ama hiç vurmadı. Çünkü küçük balıklara odaklanmıştı. Silikonumuz olsaydı belki alabilirdik. Mersinde zargana topunun arkasına 3'lü muhtelif silikonlar çok güzel işler yapıyor. Saygılar...

3. karakuş

karakuş Burak Karakuş

Favori Kamış:
    Okuma V-system 2.70m. Lineaeffe S-Curve Spin 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000FA Okuma Epix pro-40
    Reşat abi bilgilendirmen için teşekkürler. Konu benim için biraz daha açıklığa kavuşmuş oldu. Bu sene de avlarıma silikon ile devam etmekle birlikte özellikle gece ve gün doğumundan önce bazı sert sahtelerimi de denemeyi düşünüyorum.
    Saygılar.

4. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Silikonun yaptığı işi hiçbir sahteye yaptıramadım bugüne kadar tabii ben usta değilim oda var ama nerdeyse çoğu balığımı silikonla aldım.

5. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    her zaman söylüyorum gene söylüyorum abi yaz kış sert sahte ile çalışıyorum ve silikon ile balık alamayan adamların yanında sert sahte ile balık alıyorum önemli olan silikon yada sert olan değil önemli olan balığa aksiyonu verdirmek silikon harekete daha hassas olduğu için genelde silikona atlar çünkü farklı hareketler gözne çarpar aynısını sert sahtede yaptırabilirseniz silikonun yapacağı görevin aynısını hatta daha iyisini yapar silikonda tek igne mevcutdur kaçma olasılığı daha yüksek rapala dediğimiz sahtede kaçma olasılığı daha düşük :)benden bu kadar saygılar :))