Arkadaşlar Hayırlısı ile makinemi aldım yalnız uygun kamış bulamadım şöyle 150 200 tl arası surf kamışı tavsiye edebilirmisiniz fazla ağır olmayacak şekilde
Ufuk hayırlı olsun.Ben mi yanlış hatırlıyorum sen spinn ekipman yapmak amacında değil miydin? Okuma'nın bu makinesi kaçlık?
Sağol Metin baya araştırdım spine fazla zaman ayıramıyorum çevrem hep Köprüde yada yemli takılıyor gittiğim yerdede 40 Ceymar yoktu alıverdim 55 liği Yalnız kamışlar çok Uçuk fiyatta 180 liraya bir kamış çıkardı plastik gibi ne alacağımı şaşırdım kısmetse spin takımıda alacağım zamanla
Hayırlı olsun.Yemli veya çapari işin alışma kısmında oldukça fayda sağlayacaktır.Bence başlangıç için güzel seçim yapmışsın:thumb: bu hobide yeni arkadaşlar önce kıyı balıkçılığı disiplinine sonra alışmalı sonra spinn disiplini ile bu hobiyi taçlandırmalı.Çünkü spinn de 10 kez gidilir 3-4 kez en fazla oda balıkla yani hedef balıkla gelinir.Yani bu baya baya bi sabir işi Bak bende olan sana da gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim fakat senin 200tl çıtanın çok az üzerine çıkan gayet hafif ve hassas bir kamış var.Elindeki bu makine ağırlığı turu toplaması salması resimden gördüğüm kadarıyla misinayı istiflemesi gayet güzel. bu kamışı bi incele olmadı biraz kurcalayayım senin için :thumb: http://www.avdeposu.com.tr/?urun-53177-daiwa-samurai-tele-390cm-60-120gr-aksiyon-kamis
Dişe dokunur alternatif buldum bir iki bişey....Kullanmadığım ürünler markalar hakkında birşey diyemicem çünkü yanıla bilir yanılta bilirim en iyisi kargadan başka kuş tanımayalım Bak bu 1- 80-90gr arası verimli atışlar beklemeli avlarda işini görür...Çaparide ince takım yapıp 30-40gr kurşun ile çalıştığında düşük atarlı esnek yapısı sayesinde istavrit avın daha verimli geçer bence... http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10...le-surf-4-20-mt-aksiyon-120-gr-agirlik-471-gr Bu 2- Az önceki örneğin bir tık sert aksiyon olanı.... http://www.avdeposu.com.tr/?urun-102491-shimano-alivio-ex-tele-surf-4-20-mt-170-gr Bu 3- bu da ağır kurşun ile atış esnasında sınırları zorlaman hususunda nisbeten daha tahammüllü fakat hassas beklemeli avlarda ve hafif kurşun çapari avlarında zannımca seni biraz sinir ede bilir http://www.avdeposu.com.tr/?urun-19146-shimano-surf-joy-4-20cm-kamis Bi de bunları incele bakalım
Uskudar cengiz balıkçılık ta butcene uygun kamış bulabilirsin hepsini ustünde fiyatları yazıyor o ne kadar bu ne kadar diye sormaya gerek yok kafana gore takilirsin bence mrka olarak lineaffe uygun.
Metin Allah Razı olsun ilgilendiğin için sanırım senin gönderdiğin 3 Numaralı kamışı alıcam SHIMANO ALIVIO EX TELE SURF 4,20 MT 170 GR 4'20 uzun olmaz değilmi elimdeki kamış 3'90 lık boyum 1'87 sanki bu bile uzun geldi bana
Estafirullah arkadaşım aklımızca yardımcı olmak için ve biz de öğrenmek buralardayız.Sen de zamanla bilgilerini tecrübelerini paylaşacaksın:thumb: Bende 1,90 boy var 3,90cm hiç zorlamadı 4.20 zorlamaz bence.Başlarda zorlana bilirsin ama zamanla alışırsın.Youtube de surf atış teknikleri vardır pendulum vs. onları zamanla öğreniz bi güzel uygularsın.Rast geldin arkadaşım:thumb:
Sağol varol.Sanada...İlk av raporunu sabırla beklicem... Önümüz sonbahar lüfer sarıkanat kofana zamanı ona göre.... 75gr seyirtme kurşunu veya 50-75gr arası bula bildiğin sibrolino arkasında önceden gösterdiğin sahtelerden herhangi birisini bağlayarak da başlaya bilirsin yemli mantarlı dip takımı yaparakda... ben eskiden yani istanbulda iken önce istavriti kendi hazırladığım ince takım ile yoklar. seyrek ise en azından 2-3 parça istavrit alır onlardan bir tanesini kuyruk altı kesip zarganaya sünger top olan takım varya hani 50gr civarlarında sünger top arkasına 2-3mt 0.20mm misina 7mm çapraz iğne... hava kararana kadar en az 2 zarganam garanti... akşama şenlik var sen de stratejini belirlersin artık. ama mutlaka A-B-C planların olsun. yani akşam suyuna gideceksen biraz erken git istavrit dene yoksa zargana en olmadı gümüş ya da kayalardan söktüğün midye veya kaya kurdu ile izmarit...:thumb:
Metin abisi bu istavritler ellerinden öper makine siftahını yaptı yaklaşık 2,5 kilo istavrit aldık yeni trofeler kısmet inşallah
Offff bayıldımmmmm o mübarek balığı tutmayı ne de özledim ah bi bilsen...Eline aldığında kuş gibi gık laması yokmu... aaaah ah Seni tebrik eder avların devamını dilerim güzel iş çıkarmışsın helal olsun. makine kamış çapari özellikleri(beden,köstek,tüy rengi,kurşun ağırlığı) saat kaç aralığında yaptın biraz renklendirirsen daha bi sevincem
Üstad makina okuma Ceymar 55 lik resimdeki kamış dandik Markasız bir şey şimdilik idareden bunu kullanıyorum beden 30 köstek sanırım 25 lik tüy rengi koyu yeşil kurşun ise 75 lik yer Yenikapı fener var İstanbul'da orada akşam 15.30 18:00 arası yaptık dursak dahada alacaktık ama bize yeter bu kadarı afiyetle yedik Allah kimseyi boş döndürmesin avlarından