Herkese selam, öncelikle sizleri yorduğum için özür dilerim fakat bu bilgilere ihtiyacım var. 1 1,5 ay öncesinde shimano exage 4000fd makinaya sahip oldum.Yaklaşık 6,7 kere ava gittim.Şimdi merak ettiğim soruları sormak istiyorum. -Makina hangi sıklıkla yağlanmalıdır.? -Bildiğim kadarı ile shimano makinalarında yağ bakım delikleri bulunuyor bu deliklere aşağıdaki linkdeki yani shimano bantam oil yağı mı damlatmam gerekiyor ve miktarı ne kadar olmalı. -Akışkan mı olmalı kullandığım yağ yoksa siprey olabilir mi? -Makinanın tamamen aksamı ne zaman açılıpı greslenip yağlanmalı.. -Makina yağı olarak shimano markasından hangisini öneririrsiniz fazla pahalı olmamak şartıyla. http://www.spotbalik.com.tr/Bantam-Oil-Blister-Bakim-Yagi,PR-56896.html
Normalde makine, periyodik bakım falan istemez. Ne zaman ki bakıma ihtiyacı oldu belli eder. Sizde bakımını yaparsınız gereğince. Ama elinizdeki bir shimano. Bildiğimiz kadarıyla kullandınız mı, bakım yapmanız gerekiyor. Yok, vitrine koyarsanız, o zaman 2-3 ayda bir bakım kafi geliyor(muş). Tavsiyem yağdanlığı yanınızda taşıyın, av esnasında 2-3 saatte birde yağlamayı vs. ihmal etmeyin, ne olur, ne olmaz, shimano bu, belli mi olur. O belli olmaz ama, yarın bir gün bir tarafına bir şey olursa, ki genelde oluyor, "Amanda sen yağına suyuna bakmamışsın bre..." diyerek kabahatli olursun hatta, aman dikkat, bu tecrübeyle sabit. Eğer yağ, hakikaten yağ ise, uçup gitmez. Yani, makineye dökeceğiniz yağ, orada kalacaktır. Yanisi şu, bakım denen aksiyon, makinedeki eski yağın önce temizlenmesini gerektirir. Bilhassa gres türü bir şey kullanıyorsanız, bu muhakkak gereklidir. Birde, her yağ, makinenin her noktasına olmaz. Film oluşturan yağlar, dış aksam için iyidir. Akıcı olan yağlar, hızlı hareket eden parçalar için iyidir. Gres, bilhassa dişlilerin dişleri için tavsiye edilir.
O fiyat aralığında alınabileceklerin en iyilerindendir; Exage serisi.:thumb: Öncelikle ve özellikle, bakım ve temizliği birbirinden ayıralım. Bakım ; Bakımı ikiye ayıralım. 1 - Makinanın dış oynak ve hareketli aksamları. Bunun için, ara sıra akışkan kaliteli yağ kullanılması uygundur. 2 - Makinanın iç dişli ve mil aksamları. Kalitesine güvenilen makinaların bu bölümünü, genelde 4-5 yıl açıp yağlamaya gerek yoktur. TEMİZLİK ; İmandan gelir ve bu hissiyat kimine zevk, kimine ızdıraptır. Yani, kısaca '' YANSIMA '' dersek yeter.
1 - '' Hocam '' hitabınızı ben adıma yakıştıramıyorum. Henüz o mertebelere bayağı uzağım. '' Abi '' hitabınız, daha isabet olur. 2 - O delik denen müşküllezden şimdilik yağlama ihtiyacın yoktur. Nasıl ve hangi sıklıkla sorunuzun cevapları verildi sanırım. Dış ve hareketli aksamları ( Kol, klepe teli, klavuz rulman aksamı vs.) 2-3 avdan sonra tatlı suyla ( Şekerli su değil ) yıkayarak tuzdan arındırıp kurular ve sonrasında 1-2 damla sıvı yağla yağlarsan, işlem tamamdır.
Exagede bakım deliği yoktur. http://www.balikmarketim.com/shimano-stradic-ci4-3000-fa-olta-makinesi bu linkte çevirme kolunun hemen altında vida gibi bir yer var orası bakım deliği Exage de o yoktur.