MAKİNA BAKIMI VE TEMİZLİĞİNDE WÜRTH BALATA SPRE'Yİ KULLANILIR MI?

Konu, 'Makineler' kısmında ercan1977 tarafından paylaşıldı.

1. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Seneler boyunca yatmış kaliteli makinalarımızı , balata spreyi kullanarak , senelerin kirini , pasını atabilirmiyiz?Balata spreyi makinalarımızı bozar mı?Yoksa temizlemeye yardımcı olur mu?Sizlerin , değerli yorumlarınızı bekliyorum.Tamirci arkadaşlar varsa , ne demek istediğimi anlamışlardır , inşaallah.Hayatta paylaşmak , dalında olmuş meyva gibi tatlı ve faydalıdır.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey , gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan , tüm balıkavınet üyelerine kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

2. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    MÜMKÜMKÜNDÜR......

ERCEN YEĞENİM BEN MOTOR TEMİZLİĞİNDE (TEKNE MOTORU)DIŞINI TEMİZLEMEDE KULLANDIM TERTEMİZ ETTİ.....KAMIŞ MAKİNALARINDA DENEMEDİM AMA ZARAR VERMEZ ..ELİNDE BİRDE YAĞLAYICISI OLSUN ...AYRICA BİSKLETİN MEKANİK AKSAMINIDA TEMİZLİYORUM PIRIL PIRIL YAPIYOR AMA BUNLAR HAVA ŞARTLARINA AÇIK ALETLER....BİLGİN OLSUN ....SEVGİLERİMLE......idk idk idk

3. Mühendis52

Mühendis52 Doğan ÖZER

Favori Kamış:
    Lineaeffe All Around 3,50 cm.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-40B
    En İyi Avı:
    Sarıkanat 300 gr
    WD-40 Spreyi tavsiye ederim.Özellikle pas sökme konusunda mükemmeldir.Aynı zamanda yağlama yapar.

4. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    WD özetle su giderici manasına gelen İngilizce kelimelerin baş harflerini ifade eder. Paslı metalleri açmada, tuzlu su bulaşan parçaları temizlemede, ses yapan menteşelerde ve temizlik amacıyla kullanılabilir ancak yağlayıcı ve pas önleme özelliği bana göre zayıftır. Tam bir yağlama için aşağıdaki ürünlerden biri ve kapalı ortam yağlaması için önerilen lityum sabun bazlı bir gres kullanmanızı öneririm. Gresi sadece sürtünme yapan parçalara ve az miktarda kullanın. Azı yarar çoğu zarar....

http://ballistoltr.com/asp/show_stock.asp?product=2160
    http://ballistoltr.com/asp/show_stock.asp?product=2215

Balata spreyine gelince arkasındaki uyarıları okuyacak olursanız eve dahi sokmazsın. Bence temizlik için önce WD-40 sıkıp ardından mikrofiber bir bez ile silmek ve montaj öncesinde iyi bir yağlama yeterli olur...

Not: Würth marka gres ve yağlar hakkında da çok iyi şeyler duydum ama hiç kullanmadım. Ancak fiyatları daha yüksek

http://shop.wurth.com.tr/hhs-2000-yagi-500-ml
    http://shop.wurth.com.tr/0893-hhs-ptfe==400ml

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Bugüne kadar Shimano Daiwa Penn Okuma elimde ve arkadaşlarda ne kadar makina varsa Würth HHS 2000 ile yağladım. Hepsi bakımdan sonra yeni alınmış gibi oluyor.!

6. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Balata spreyini hem kullanan hemde satan birisiyim sadece temizlemek için kullana bilirsin başka da bir faydası olmaz zaten...

7. GencoGnc

GencoGnc Genco

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    WD 40, solvent bazlı bir temizleyici ( Pas ) ve yağlayıcıdır. Plastik, benzeri aksamlarda ve boyalı yüzeylerde, solvent içeriği nedeniyle, kullanılmaması tavsiye edilir. Würth HHS 2000 yağlama için idealdir.:thumb: :thumb:

9. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

Würth hhs 2000 nerden temin edebilirim idk

10. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
  11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    Sagıp Bey,

Cengiz balıkçılıkta mevcut. Telefon ile sipariş verip, adresinize kargolatırsınız.

12. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

Teşekürler ceyhun cevap verdiğn için Bakımlarını nasıl yapmalıyız makinaların deneyimlerinide paylaşırsan çok sevinirim. en çok yağlamayı istediğim makinam shimano stradic fh4000 kolay yağlama yeri mevcut makinada içini açmadan yağlama kanalına sıkarak yağlarsam yeterli olurmu yoksa açıp temizlemek dahamı mantıklı bu konuda pek becerikli değilim bu yüzden çekiniyorum aslında

13. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yağlama deliğinden yağlarsanız sadece dişlilere ulaşır yağ. Eğer sökebilirseniz, içini temizleyip rulmanları dişlileri ve mili yağlayabilirsiniz.

14. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

Cesaret edebilirmiyim bilmiyorum hiç makina söküp toplamadım :confused: :confused: :confused: yinede teşekür ederim cevaplarınız için