Makina hakkında yardım...

Konu, 'Makineler' kısmında sh0ck tarafından paylaşıldı.

1. sh0ck

sh0ck Can

Favori Kamış:
    Lineaeffe Im Casting 4204
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000vi
    herkese merhabalar.. balıkçılık serüvenine yeni başladım biraz arastırma sonucu bayağı biseyler öğrendim ama cevap bulamadığım bi kaç soru var ve sizlere sormak istedim..

makina hakkında yarı bilgiye sahip oldum, olamadıklarım ise şunlar;

makina da devir bir turda misina yı kac tur sardıgı sanırsam. bilye sayısıda arabada silindir sayısı gibi 6 bilyeli bir makine 4 bilyeli bir makinadan daha kuvvetli buraya kadar sanırsam tamam..

makina da mesela 0.40mm/150mt gibi ibareler var 0.40 mm misinayı 150 mt sarma kapasitede peki bu makina ya 0.50 0.60 mm misinalar sarılabilirmi avantaj ve deyavantajları neler ?

Ve surf makineleri her kıyıdan her balık icin kullanılabilir mi diger makinalardan farkı nedir

simdiden cok teşekkürler herkese.. :)

2. dragonX

dragonX selcuk

surf kamışlar kıyıdan uzağa atış içindir....

kıyıdan tutulabilen her balığa uyar :)

3. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Merhaba Can.
    Devir konusunda bir yanlış yok, dediğin doğru. Bilya sayısını da hani lisede fizik dersindeki makaralar konusu vardı ya, aynısı. Bilyalar sayesinde kuvveti bölme mantığı... Ama aynı bilya sayısına sahip her makine aynı kuvveti kaldıracak diye birşey yok. Markaya göre değişebiliyor. (araba örneğinden gidersek, bunu 1,6 litrelik motora sahip tüm arabaların beygir güçlerinin aynı olmaması gibi düşün.)
    sarım konusuna gelince, istediğin makaraya istediğin kalınlıkta misina sarabilirsin tabii ki. ama makara üstünde yazan kalınlık ve metre yerine yapacağın ava göre misina seçersen daha iyi olur bence.
    hangi balığa hangi misina kalınlığı uygundur, bunu da forumda fazlasıyla bulabilirsin ;)

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    misinan kalinlastikca oltani attigin mesafe kisalip avcıligida azalicaktir.. almisken ip misina sarilabilecek ozellikte makina aliniz.

5. sh0ck

sh0ck Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000vi
    teşekkür ederim ayhan abi verdiğin bilgiler için kafam rahat bi şekilde anlayıp bilerek bi makina secebilirim artık :)

6. sh0ck

sh0ck Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000vi
    o zaman sarım kapasıtesi biraz daha yüksek bi makina secmek daha mantıklıçç tesekkürler :)

7. sh0ck

sh0ck Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000vi
    tesekkür ederim paylasmıs oldugun bilgi icin :)

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    merhaba can bey,

kısaca cevaplamak gerekirse,

tur sayısı doğru,
    rulman sayısı; genellikle rulman sayısı arttıkça makinanın kaliteside o periyotta artar ama 10 rulmanlı x marka makina 4 rulmanlı y markadan daha kaliteli anlamına hiçbir zaman gelmez.

kapasite : misinanın kalınlğı arttıkça doğal olarak kapladığı alanda artıyor ve makara kafasındaki kapasite cabuk doluyor, örnek vermek gerekirse,
    0,30mm - 200 metre kapasiteli kafaya 0,25mm misina atıyorum 250 metre sarabilirsin,
    0,30mm - 200 metre kapasiteli kafaya 0,35mm misina atıyroum 150 metre sarabilrisin,

surf makinaların amacı genelde kıyıdan daha uzağa atmak için kullanılır, her amaça yönelikte kullanılır fakat ağır oldukları için uzun süreli kullanımlarda pek doğru olmaz. örneğin kıyıda istavrit var sen surf makina ile bunları tutarsın ama sürekli atçek etçek yorulursun.

250gram ağırlığında makina kullanmak var 650gram ağırlığında makina kullanmak var.

rastgele

9. sh0ck

sh0ck Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000vi
    sanırım makinalarla ilgili her bilgiye sahip oldum teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için herkese rastgele :)