Makina Içi Yaği

Konu, 'Makineler' kısmında ismail34 tarafından paylaşıldı.

1. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Merhaba dostlar.Faydalı olmak amacıyla kendi formülümü yazmak istiyorum.

2 çorba kaşığı kauçuklu gres
    1 '' '' vazelin
    1 '' '' motor yağı
    2 çay '' motor katkı yağı (süzme bal gibi olan.)
    2 damla gliserin.

Sıcak bölge ve zamanlarda vazelini 1 tatlı kaşığı arttırabilirsiniz.
    Soğuk bölge ve zamanlarda vazelini biraz azaltabilir,motor yağını biraz arttırabilirsiniz.
    Makina büyüklüğüne göre oranları bozmadan arttırıp azaltabilirsiniz.
    Bu yağı koyunca iki yıl arkanıza bakmazsınız.

Faydalı olur ümidiyle selamlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 29 Ocak 2010
  2. Okan_uA

Okan_uA .

Ne kadar ilginç ilk defa görüyorum böyle sazan hamuru tarifi gibi bakım :D :D :D Hem bu formülle 20-30 makine yağlanır :) Ondan bundan çorba kaşığı olunca ...

Ben de yağlamak için wd-40 öneririm. Yıllık bakımda da gres oldu bitti maşşallah. :)

Son düzenleme: 29 Ocak 2010
  3. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Okan kardeşim,benim herkezin fikrine saygım vardır.Ben muhacırım ve safkan Trakyalıyım.Tarifi yazarken herhalde çok açtım,muhacırı aç bırakmaya gelmez işte sonucu bu olur.

Şaka bir yana, ölçeklemesi kolay olsun diye kaşıkla tarif ettim.Makinanın içine koyduğun grese vazelin karıştırırsan,o yağ suyu iter kabul etmez.Motor yağı da sertleşmeyi önler yağı mayi halde tutar.

wd-40 'ı hiç denemedim.Ama ilk fırsatta denerim.

Selamlar.

4. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    Wd 40 Pas sökücüdür ve yağı da söker atar. amaç makinanın yağlanması ise KESİNLİKLE WD 40 Kullanılmamalıdır. dişli mekanizmaların olduğu yerlerde WD 40 Kullanılmaz. ince yağ en iyisidir. av malzemesi satan dükkanlardan silah yağı alınıp kullanılabilir. eğer Wd 40 ile önce temizlik sonra yağlama yapılacaksa sık olmamak kaydıyla kullanılabilir.

5. Okan_uA

Okan_uA .

wd-40 pası,nemi alır,yağlar,korur ben gerçekten memnunum.

Benim de size bi sorum olacak makinenin dişlilerine gres sürmek gerekli hemfikiriz ama babam 2 sene önce kendi makinesine sürdüğü gres (abartarak sürdüğünden mi yoksa gresin özelliğinden mi ne ) geçen açtığımda donmuş kalmış makine kolu zor dönüyo, yarar yerine zarar yapmış kesinlikle eminim fazla sürmesinden ama gresin çeşidi de çok önemli acaba gres çeşidi nasıl olmalı kauçuklu diye biliyorum ? Bu babamın makinesinin geldiği hali görünce korktum gresten.:)

6. Okan_uA

Okan_uA .

Evet özellikle ilk aşamada kullanmakta yarar var gres sürmeden önce falan. Çünkü wd-40ın gresi gevşetme,sökme özelliği var. Ancak ben makinemin heryerine döner,dönmeyen,içine,dışına heryerine sıkıp kullanıyorum hiç problem görmedim. Ama misinadan korumakta yara var. Misinaya zarar verebilir. ;)

7. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    değerli kardeşim okan bende birkaç sitede wd 40 makina için pek tavsiye edilen bir yag olmadıgını okudum tabi siz daha iyisini bilirsiniz
    SAYGILAR

8. Okan_uA

Okan_uA .

Evet ben de gördüm yazılanları ancak olumsuz bir yanına denk gelmediğimden kullanmaya devam etmekteyim.

Kullanan,bilgisi olan başkaları da yorum yaparsa iyi olur.

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Okan ben mesleğim icabı WD 40 vede gres yağı çeşitlerini kullanmaktayım benim hergün yanımda taşıdığım servis çantamda bile üç çeşit gres(silikon gres,optik gres, traktör gresi) ve üç çeşit sıvı yağ var (otomatik şanzuman yağı, silikon yağı ve 20-50 motor yağı) ve yağlarla ilgili 26 yıllık bir tecrübem vardır sana kesinlikle diyebilirimki WD 40'ı makinanda sürekli kullanma;) ;)

10. Okan_uA

Okan_uA .

Hay Allah kafam karıştı :eek:

Ben bi zararını görmedim gerçi hatta öveni bile gördüm ama ...

Neyse o zaman herhangi bi silah yağı makine yağlamak için kullanılır mı ???

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Kardeş silah yağlarıda (bakım yağı) sıvı haldedir ve anlık yağlama yapar sürekli koruyamaz ve makina yüke binince dişliler zorlanır, silah saklama yağıda çok kalın gelir en uygunu rulman'cılarda rulman gresi vardır ufak tüplerdede satılır alıp kullanabilirsin zaten bir tüp aldınmı sana 10 yıl gider;)

12. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    aramıza hoş geldiniz.

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Gelen kim:confused: :confused: :confused:

14. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

aytekin abiye bende katılıyorum WD 40 ın özelliği pas sökücü temizleyici bir sprey yağdır WD40 paslanmış rulmanlarınızı açmak için,donmuş gresi sökmek için yadamakinın içindeki gresi sökmek için kullana blirsin.WD 40iletemizlediğim parçaları kağıt havlu yada peçete ile silip kurulayıp daha sonra bütün rulmanları önlü arkalı silikon ve magnezyum katkılı gres ile yağlarım dişlileride aynı şekşlde 1 dişliye noğut tanesi kadar yağ sürmeniz yetrli olucak bu bakım yapıldıktan sonra hava sıcaklığının çok değişim olmadığı evdeki bir odada rahatlıkla 1 yıl boyunca sorunsuz durur ama ısı değişimin çok olduğu özellikle deniz kenarındaki yazlıkların depolarında duran makinlarda ısı değişiminin makinada çiğ yapmasına sebep olur bu çiğde zamanlarukamnın içinde pas yapargünlük kullanımlarda makinanınkfasını söküp drağını açıp misinayı tatlı sula yıkadıktan sonra kafayıda tatalı suyla yıkayıp kuru bşr bezle kurulayıp açık havada bekletip nemini saldıktan sonrakafanın tabanına gres sürüp makaraya misinayı tekrar sarılmalı her hafta makinnın içine ince makina yağı damlatılmalı ve her hafta misinayı toplayan yüzüğün altındaki rulamanı kontrol edip rulamnın üstündeki fber pulda deniztuzunn kuruasını görüyorsanız vd 40 ile temşzleyip tekrar peçeteyle iyi ce temizleyip gres sürülmeli

kalitesi düşük gresler zaman içinde donar silikon katkılı gresler su tutmaz suyu kaydırır

15. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Merhaba dostlar.Aranıza yeni katılan ve bu yağ konusunu açanda benim.Sn.Nedim agacığım hoş buldum.Hörmet ve saygılar benden.

Aşağı yukarı 35-40 yıllık makina teknisyenliği hayatımdan sonra emekli oldum.
    Gresin kauçuklu olanı veya sudan etkilenmeyeni çeşitli firma ve adlarla petrol istasyonlarında bolca bulunur.

Tüfek yağının makinalarda kullanılmasını uygun görmüyorum.Namlu içindeki plastik fişek ve tapa kalıntılarını temizleme eritme özelliği vardır.Bu da olta makinalarının içindeki plastik parçaların zarar göreceği anlamına gelir.Birden olmasada zaman içinde mutlaka olacaktır.

Dikiş makinası yağları da hemen hemen aynı özellikler taşıdığından bu da olmaz.

Benim yağıma gelince 2 yıldır makinamın içinde özelliğinden hiçbirşey kaybetmeden şahane duruyor.Bilginize.

Selamlar.