arkadaslar 300tl ile 500tl arasi makina almak istıyorum... yardım edın lutfen... deniz icin... suan okuma av65 var bende ....
surf ile spinin arasındakı fark nedir onuda pek bilmıorum acıkcası yardımcı olursanız sevınırım karadenızden ve bogazda avlancam ... at cek beklemedli av vs... bende kamıs olarak extreme 4.2m var
Seydihan kardeşim, önce ki okuma makinana bakınca sorf amaçlı makina aradığın düşüncesindeyim. 300 - 500 rakamınıda makinaya yatıracağını varsayarak, o paranın son kuruşuna kadar harcayalım, Ne dersin ? Bu ürünü 10 gün önce bizzat inceleme fırsatım oldu. Extra özellikleri arasında göze çarpan, makarasınn onünde ki kalama düğmesinde, ikinci bir mücadele kalama düğmesinin olması. Makarası AR-C spool ( V konik ) 450 lira fiyatı vardı. Bu ürünü görmeden ve bizzat incelemeden başka bir ürün almamanı öneririm. Yedek makarasının olduğuda bilgilerin arasında olsun. http://www.yakamozbalikav.com/index.php?route=product/product&product_id=51 Bu paraya bir sorf, birde spin takımım olsun dersen Spin için, http://www.avpazarim.net/_A3-1197-shimano-exage-4000-fc-4xsss1-rulman-makine.htm Sorf için, http://www.avpazarim.net/_A3-1118-shimano-exage-6000-fb-4xsss1-rulman-makine.htm
zaten sorf icin okuma av65 var ama eskı makına daha ıyısını ıstıyorum acıkcası... benım kamıs zaten agır extreme 4.2 yada 4.4m tam bılmıorum ve makınada agır olunca yoruluosun zaman zaman... spin kamıslar sahtelerle avlanmak ıcındır dımı?? aynısı makına ıcınde gecerlı sanırım
Seydihan kardeşim, Spin makina ve kamış kombinasyonu, genellikle kıyıdan at çek avlarında kullanılır. bunlarda 1000 - 4000 arası olan makinalardır. Size linkini verdiğim 4000 lik makinayı hem spin amaçlı, hem de hafif beklemeli avlarda rahatlıkla kullanabilirsin. Diğer 5000 - 10000 lik arası olan makinalar genelde beklemeli avlar için kullanılır. Kamışını dayarsın dayanağa, beklersin. Benim size önerim, 4000 lik makina al, edineceğin tecrübe ve deneyimlerle ileriki zamanlarda oluşacak ihtiyaç durumuna göre karar vererek, 400-500 liralık bütçelere gir.
abim ben ıstanbuldan avlanıyorum ama sımdı 1 sene boyunca karadenızde buluncam... ordada levrek lufer ne cıkarsa avlamak istıyorum cunku cok sevıyorum balık tutmayı.... pekı orda bana spın kamıs ve makına gerekırmı sızce?? ona gore almayı dusuncem...
İhtiyacın var ise bir makina al. 4000lik veya 6000 lik Exage olabilir. 2.70 - 3.00 arası bir kamış işini görür. Oralarda genelde beklemeli avlar yapılır. Bütçende sıkıntı yoksa tam tekmil git. Şayet belirli miktar ayırabilirim dersen, fazla açılma. Karadenizin haşin dalgalarında spin bayağı zayıf kalır.
kamısa ıhtıyacım yok herhalde karadenızde avlanmak icin 4.2m lineaeffe extreme uygun degılmdır?? sahtelerimde yeterınce mevcut.... sadece bilmem gereken ne tur bi takıma ıhtıyacım olması... 3lu dıp oltası gıbı??
4.20 oralarda çok zor olur. 3.00 lik kamış bulundur.2'li, 3' lü dip oltasi atarsın.. Tabii ki bunları senin yapman gerekecek. Gideceğin yerde bu tür malzama satan yerler mutlaka vardır. Ufak tefek ihtiyaçlarını oralardan giderebilirsin ve gerekli bilgi eksikliğini malzeme aldığın yerlerden giderirsin. Ama bunlar yanında olsun. http://www.avmarketi.com/asp/product/12506/0-35-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT http://www.avmarketi.com/asp/product/9607/Lineaeffe-allaround-carbon-kamis-80-150g-300m 2-4-6-8 numaralarda Owner çelik iğne
bu kamıs surf kamısı degılmıkı zaten ... neden 4.2 cok zor olur kı?? bosuna 1 tane daha surf kamısı almama gerek varmıkı?
Avlanacak yerlerin konusunda gideceğin yeri elbette ki sen daha iyi biliyorsundur. Ben, Karadenizde bulunup da, avlandığım yerlerin coğrafi konumlar açısından değerlendirdim. Derseniz ki ben tek kamışla bu işi yaparım, sizin değerlendirmenizdir. Bu işi yapmış olmak için değil de, yapmak için yapanların, her değişik konumlarda kullanılmak üzere 8-10 kamışı vardır zaten. Olması gereken de budur. Ama derseniz ki '' Benim 4.20 liğim var, gerisini boşu boşuna almaya gerek varmı '' dediğinizde, benim için '' Sözün bittiği yerdir.'' Herşey gönlünce olsun.
karadenızde unyeden avlancam abi ben... kumsaldan ve limanın ıcınden avlanma sansım olcak ona gore bı tavsıyede bulunurmusun... limanda yol var yanı su sekılde dusunebılırsın I======================-x (BEN) I I lıman ici I I======================- sahıl
Bende shimano 5500 xtb kullanicisi olarak tavsiye ederim hem hafif hem surf icin uygun zaten ayri cok keyifli makina kaliteli oldugunu elinize aldiginizda zaten hissettiriyor. Exege de gorme firsatim oldu oda cok kaliteli 2 yada 3 ay sonra arkadaslarima 2 tane alacagiz bi 10000 bide 6000 lik bende ileride duruma gore 4000 lik almayi dusunuyorum bu makina su an bana fazla fazla yetiyor ama ondada icim kaldi. Simdi Tevfik abimi daha rahat anliyorum (kizmasin ama ilk basta shimanoyu tevfik abi getiriyor sandim ne kadar yanildigimi sonra anladim hakkini helal et tevfik abicim.) insanlar bir urunden memnun kaldiklarinda o urunu baska insanlarla da paylasmak ve baska insanlarinda memnun kalmasini isterler Tevfik abimde oyle shimanodan keyif aldigini begendigini bi cok yazisinda okuyabilirsiniz durum boyle oldugunda oda memnuniyetini dile getiriyor ve tecrubelerini skilmadan bize aktariyor tesekkur ederim. cok acemi balikci olarak bildiklerimi paylastim yanlistir dogrudur ustalarim daha iyi bilirler ama bence ne yaparsaniz yapin shimano alin mercedes surmek gibi