Makina-kamiş Seti Konusunda Yardim!...

Konu, 'Kamışlar' kısmında karaka_33 tarafından paylaşıldı.

1. karaka_33

karaka_33 vedat

Herkese Merhabalar.ben Antep Te öğretmenim Ve Mersin Erdemliliyim. Cok Fazla Baliğa Gitme Sansim Yok Ve Zaten 10 Ay Antepteyim Pek öyle Büyük Su Yok.
    Yazin 2 Ay Kadar Erdemlide Sahilde Kiyi Balikçilği Haziran Eylül Ve Ekimde De Antep Te Küçük Sularda Pullu Balik Avliyorum.antepte Genelde Yakala Birak Yapiyorum Yemesini Pek Sevmiyorum Pullu Baliğin.
    Benim Balik Amacim Haftanin Stresini Atmak Için Doğayla Başbaşa Kalip Balik Yakalama Heyecani Yaşamak Istiyorum Zaten çoğunluklada Yakaladiklarimi Da Zarar Vermeden Birakiyorum.
    Sizlerden Bir Tavsiye Istiyorum.
    Mersinde çupra Karagöz Veya Kefal (ağirliklari En Fazla 2-3 kg) Ve Antepte Sazan Benzeri Baliklar (en Fazla 1-2 Kg) Için Bana Kamiş,makina,misina,kursun Iğne... Tavsiyesinde Bulunursaniz Sevinirim.ama Pahali Birsey Değilde Işimi Görecek Hesapli Birşeyler Ariyorum.hem Denizde Hemde Baraj Göllerinde Işimi Görecek 100-120 Tl Civarinda Olacak Bir Set.
    Yardimlariniz Için şimdiden Teşekkürler

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    http://www.avmarketi.com/asp/product/16657/SHIMANO-CATANA-4000-FB-MAKINE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/15903/Lineaeffe-all-around-3mt-teleskopik-kamis
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12505/0-30-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12519/0-25-MM-TRABUCCO-T-FORCE-COMPETITION-PRO-50-MT

Tekrar merhabalar.
    Simdilik size, bu hobinize ayırdıgınız butcenize uygun olarak, sizi hem tatlı, hemde tuzlu suda idare edebilecek ve memnun edecek bir set oldugunu dusuncesiyle bu seti oneriyorum. Makinada bir grafit kafa ( Tuzlu su icin ), birde aliminyum kafa ( tatlı su icin ) mevcuttur. Diger gelecek onerilerle birlikte, tekrar degerlendirerek, guzel bir set yapacagınızı umuyorum. Simdilik hosca kalın. Tevfik.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  4. karaka_33

karaka_33 vedat

Tevfik Bey Teşekkürler

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Karar verdiginizde tekrar goruselim. Forumda ki arkadaslar su an sanırım istedirler. Onun icin fikir beyanları gecikmistir. Aksam takip etmeniz yararlı olur.

Son düzenleme: 9 Mayıs 2011
  6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  7. karaka_33

karaka_33 vedat

tevfik bey gönderdiğiniz link leri inceledim. son gönderdiğiniz kamış işimi görür ama makinalar cok pahalı.sürekli balığa gidecek olsam alınırda.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vedat bey, tekrar merhabalar. Makina seceneklerini, mumkun mertebe ucuz, ama sizin ihtiyacınızı uzun sure giderebilecek urunler arasından secmeye calıstım. Yoksa 15 -20 tl.ye de makina secenekleri de var. Daha balık bile tutmaya fırsat bulamadan elinde kalırlar. Kulaklarımın cınlatılmasını istemem. Belki butcenizden 20 - 30 tl. fazla olacak, ama 10 sene sonunda bile rahatlıkla kullanabilecegin makinalardır. Kısacası '' Cok Calısır, Az Asınır '' cinsinden. Degerlendirmeni tavsiye ederim. Tevfik.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vedat Kardesim, tekrar merhabalar. Size ,ilk once benim mutlu olabilecegim seti aldırmadan huzurlu olamayacagımı bildiririm.

İlk konu girisinizde belirttiginiz gibi, bende onume 50 sene balık gelmezse, '' yahu bir balık olsada yesem '' diye aklıma gelmez. Buna karsılık da 7 / 24 balık avlamaktanda bıkmam. Aslında balık bahane. Ozene bezene takımları hazırlamak, ıgnelere yemleri takıp 70-80 metre ilerilere atıp beklemek, kamıs eger elinizdeyse,o balıkların tırtıklaya tırtıklaya onlara sundugunuz yemleri afiyetle yemelerini 70-80 m. uzaktan hissetmenın zevki bende ayrı ve doyumsuz bir zevk veriyor. Hele hele yakalanan o balıkları, incitmemeye ozen gostererek,igneden kurtarıp, birazda severek '' Hadi bakalım, buyude gel '' diyerek yavasca tekrar geldigi yere bırakmak, daha da ayrı bir zevk benim icin.

Bu benim icin, yasamımın olmazsa olmazlarıdır. nasıl ki kisiler seyahata cıkmadan araclarının bakımını yapar ve guzelce pırıl pırıl yıkayıp paklarlar, gidilecek yerlere uygun kıyafetler secilir,ayakkabılar boyanır da gidilir ya, bu benim icin her seferinde boyledir. Elime aldıgım malzemeler oksitlenmisse,kuflenmisse,kararmıssa, o malzemeyi kullanmak bana zevkten ote ızdırap verir. Bu, ici dısı pislik, toz , toprak,camur dolu bir aracla yolculuk yapmaktan bir farkı yoktur, benim icin. Sizin icinde oyledir umarım.Onun icin size onerdigim urunleri 3-5 sene sonra bile elinize aldıgınızda, zevkle kullanabileceginiz urunler oldugunu yazmak istedim. Kal saglıcakla. Tevfik.

10. karaka_33

karaka_33 vedat

tevfik bey düşüncelerimizin aynı olduğunu belirtmek isterim öncelikle.bende bazen balığa gitmesemde oltalarımı bir elden geçirir bakarım.eskileri yenilerim.benim için en güzel müzik balıkların yeme saldırırken kamışa takılı zilin çalmasıdır.yoksa balık yemeyi çok aramam.benim hafta içi yaşadığım stresimi ya cuma akşamları oynadığım halı saha maçı atar ya da haftasonu arkadaşlarla balığa gitmek atar.verdiğiniz olta bilgilerini inceliyorum sürekli.kamışı zaten fazla sorun etmiyorum ama makinada hesaplı ve işe yararı seçmeye de özen gösteriyorum.ve sizedw ilginizden dolayı tekrar tekrar teşekkür ederim

11. karaka_33

karaka_33 vedat

12. karaka_33

karaka_33 vedat

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9607/Lineaeffe-allaround-carbon-kamis-80-150g-300m

Linkini verdigim kamısı 15 gun kadar once aldım, henuz kullanma fırsatım olmadı. Ama LINEAEFFE de, İtalyanlar icin bir ekoldur. Gerci kamıslarını Cin' de yaptırıyor ama, bu tur, kalitesi kanıtlanmıs markaların kaliteden odun verecegini sanmam. Aynı, Sony , Canon gibi.

Sizin linkini verdiginiz kamıs da atar aksiyon olarak iyi duruyor. Kullanacagınız yer onemli. 3.00 m. veya 3.50 m. boy olarak, kamıs agırlıgı olarak gozonune alıp degerlendiriniz. Avantajlar ve dezavantajlar bakımından. Size linkini verdigim kamıs ort. 35-40 tl Civarındadır. Sizin linkini verdiginiz kamısa gore biraz daha etli duruyor. Takdir sizlerin.
    İyi dileklerimle. Tevfik.

14. karaka_33

karaka_33 vedat

linkini verdiğiniz kamış tamam olabilir.ama makina???çok pahalılar

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bir sefer al, alabileceginin en iyisini al. 50-60 Tl verip de,almıs olmak icin alacagına, 80-90 tl. verip isini gorecek, icine sinecek bir makina alman, herzaman icin avantajdır. Ve hatta isterim ki exage 4000 rc al.

http://www.balikavmarketi.com/SHIMANO-YENI-EXAGE-4000-RC-4+1-BB-pid-1085.html

165 tl civarı.

Kal saglıcakla.

16. karaka_33

karaka_33 vedat

17. karaka_33

karaka_33 vedat

iğne 4 numara boy olarak tam algılayamadım 500grlık balıklar için iyi mi yoksa numarada oynama yapayımmı

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vedat kardesim, hayırlı olsun. Simdi degilde, urunleri eline aldıktan sonra daha iflah olmazsın. Ona gore dusun tasın. Bu isin geri donusu yok. Hep bir adım daha ileri, hep bir adım daha ileri gitmektir, bu isin handikapı.

Kurdugun set simdilik baslangıc icin gayet iyi sayılır. Makina tek aliminyum makara, birde grafit makarası olsaymıs,cok daha iyi olacakmıs. Su an sizin icin cok da onemli degil. Zaten sonra makina ve kamısının sayısını bile unutursun.İgne secimine gelince Gayet iyi. Marka seceneklerin, Sesame, Mustad, Owner olsun. 4 - 6 - 8 sizin icin ideal. Numara secenegin, tek kalem siparisivereceksen 6 olsun. Misina, hic kullanmadıgım bir urun. Asagıda linkini verecegim misinayı incele, fiyat uygunsa onu ver. Kamıs sitede yok olarak gozukuyor. tedarik edebilirlerse oradan alman avantajdır; kargo acısından. Yok tedarik edemeyiz derlerse, Cengiz balıkcılıkta var. Kursun konusunda, o tur kursunlardan zıyade klasik kursun kullan. kargoda agırlık teskil eder. bulundugun yerden ortalama 80 - 100 gr.lık 5 - 10 tane alırsn.

Makinan 65 lik, 610 gr. 55 lik boy 440 gr. Avda surekli elinde tutacaksan 55 lik olanını tercih et.

Kamıs konusunda takılırsan, makina secenekleri Cengiz balıkcılıkta da var. Sitede her ne kadar fiyat gozukmese de, fiyat politikaları ve tecrubeleri gayet iyidir. Toptancı olduklarından sitede fiyatlandırmaları yok sanırım.

Simdiden tekrar hayırlı olsun. Sormak istediginiz birsey olursa, rahatlıkla yazabilirsiniz.

http://www.avmarketi.com/asp/product/12446/0-30-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SPECIAL-CASTING-300-MT

Son düzenleme: 13 Mayıs 2011
  19. SAKARYALI_54

SAKARYALI_54 NIHAT

MERHABA GUZEL KARDESIM, EGER HEM DENIZDA HEMDE NEHIRDE BALIK TUACAK KAMIS BAKIYORSAN NEKADAR BUTCE AYIRDIN, IKINCISI NEKADAR BALIGA GITTIGIN DEGIL NEKADAR KAMISI KULLANMAK ISTIYORSUN UCUZ KAMISLAR BIRINCISI COK AGIR HANTAL EGER CARBON ISE ODA TIVALET KAGIDIGIBI INCE VE COK KOLAY KIRILIYOR AMA BENIM SANA TAVSIYEM BASSROD, CARP ROD, SPINNING (KAMISI) ALMANI TAVSIYE EDERIM BILDIGIMIZ GIBI TURKIYEDE KAMISLAR AVRUPADAKI FIATLARIN 5 ILE ON KATI DAHA FAZLA AMA BU ADRESTEN COK UCUZA ALABILIRSIN >All About Angling <

20. karaka_33

karaka_33 vedat

ÖNCELİKLE İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.AV MARKETİ.COM DAN ÖNERİLERİNİZ VARSA GÖRMEK İSTERİM