makina kamış üzerine sorular

Konu, 'Makineler' kısmında ssolmaz tarafından paylaşıldı.

1. ssolmaz

ssolmaz Serkan

merhaba,
    33 yaşındayım. daha önce çok defa tekneden avım oldu. lise yıllarıma kadar da kıyıdan avlarım oldu. fakat hep kasnak kullandım. misinayı elde tuttum. ilk defa bir kamış ve makina almaya karar verdim. fakat yeterli bilgiye sahip olmadığım için sizden yardım rica ediyorum.

izmir, kuşadası, ayvalık gibi bölgelerde kullanacağım. kıyıdan uzağa dip oltası atıp bekliyorum. fakat levrek vs. tip balıklarda hep ilgimi çekiyor. etrafımda kamışla at çek yapanları da görüyorum. tek makina ile iki avıda yapabilirmiyim acaba? sadece kamış değiştirerek?
    epey bir yorum okudum. ve bütçemi de belirledim. tabi çok ufak bir bütçe idk

makina olarak OKUMA AVENGERS http://www.avmarketi.com/asp/product/142711/OKUMA-AVENGER-AV-40b-MAKINE

ve OKUMA COMPRESSA CP 50 veya 65 http://www.avmarketi.com/asp/product/11708/Okuma-Compressa-CP65-makine

kamış olarakta LINEAEFFE EPX INFINITY 3,90
    http://www.avmarketi.com/asp/product/136802/Lineaeffe-Epx-Infinity-390cm-Surf-Kamisi

yada LINEAEFFE LEAD SURFER 3,60
    http://www.avmarketi.com/asp/product/152008/Lineaeffe-Lead-Surfer-360cm-Kamis#

tavsiyelerinize ve vereceğiniz bilgilere ihtiyacım var.
    teşekkürler...

2. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Serkan bey makinayı hem kıyıdan yemli avı yapmak hemde atçek avı için kullanmak istiyorsunuz anladığım kadarı ile bu durumda 40 lık makine tercihiniz yerinde olacaktır. Kamış olayına gelirsek beklemeli avlar için 3.90 yada 4.20 kamışlar uygun seçenekler olur fakat bunları atçek avında kullanmanız oldukça zor olacaktır. At.çek için 10-30 yada 10-40 arası değerlerde 2.40, 2.70 yada 3.00 cm boyunda bir parçalı at çek kamışı almanızı öneririm.

Toplam bütçenizi belirtir iseniz size tavsiyelerde de bulunma şansımız olacaktır. Sizi üzmeyecek uzun süre yanınızda olacak bir atçek makinesi ve kamışım için en az 200-300 arası bir bütçe ayırmanızı tavsiye ederim. 100 lirayada takım oluşturabilirsiniz fakat hem av konforunuzu etkiliyecek sorunlarla karşılaşma olayınız artacaktır hemde ömrü daha kısa olacaktır.

3. ssolmaz

ssolmaz Serkan

Selçuk bey öncelikle ilginize teşekkür ederim.
    Evet hem yemli dip avı hem de at çek şeklinde avlanmak istiyorum.
    Makinayı ortak kullanma isteğim tamamen bütçe kısıtlılığı. Bütçemi 150 tl olarak belirledim.
    Uzun atışlarda kullanmak için kullanacağım kamış için lineaeffe lead surfer 3,60 yada 3,90 almak istiyorum fiyat olarak 50 tl civarında. Makina içinde geriye 100 tl kalıyor. Buna da okuma avengers 40b alabiliyorum. Bu takımla kısa süreli at çek yapabilirmiyim. Makina için güzel yorumlar var fakat kamış için herhangi bir yorum bulamadım. Şayet makinayı at çekte de kullanabileceksem ilerleyen zamanlarda 2.40 lık bir kamış almayı düşünüyorum. Diğer yandan 40 lık makina uzak atışları olumsuz etkiler mi?

4. ssolmaz

ssolmaz Serkan

Selçuk Bey ilginize teşekkür ederim.
    öncelikli olarak kıyıdan beklemeli olarak kullanmak istiyorum.
    hatta hafta sonu birkaç kamış ve makina inceledim.
    hatta takımımı yaptım bile.
    OKUMA Avenger 55b makina
    LINEAEFFE Sea Master 4,20 kamış aldım.
    kamışı çok beğendim 3,60 veya 3,90 olsun istiyordum fakat bu boyları aldığım yerde mevcut değildi. bu sebeple 4,20 olanı almak durumunda kaldım.
    dünde oltalarımı yaptım. bu sırada tek makina ve kamışın hem beklemeli hemde at çek avlarda kullanılmasının hiç pratik olmadığını farkettim.
    kendo marka sahte almıştım 3 adet. bunlar 6,5 ve 7,5 cmlik. bunları hafif oldukları için seyyar kurşunla kullanmam gerekecek. fakat oltamın ucuna klipsli fırdöndü takıyorum iğne takımlarını değiştirebilmek için. dolayısıyla dip oltasından at çek ava geçerken epey uğraştıracak. ileride at çek için kısa kamış ve hafif makina kombinasyonu yapacağım. şu anlık bu takımımı biraz kullanmak istiyorum.
    teşekkürler...

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Serkan bey rica ederim. olta balıkçılığı olayına sanırım yeni başlıyorsunuz ve bir çok şeyide gördüğüm kadarıyla öğrenmeye çalışıyor ve deneyimleyerekte öğrenmeye başlamışsınız yazarak zor olacak bir çok şeyi aktarmak böyle tek seferde numaramı özelden yazacağım aklınıza takılan merak ettiğiniz ne olursa akşam üzeri 5 ten sonra arayıp sorabilirsiniz öncesi genelde okulda oluyorum. Rastgelsin.

6. ssolmaz

ssolmaz Serkan

Selçuk Bey çok eskiden beri balık avlarım fakat dediğim gibi hep kasnak ve dip oltası kullandım. Hiç kamış kullanmadım. Bu ilk takımım oldu. Videoları takip edip farklı gelen yöntemleri araştırıyorum. Ayrıca levrek içinde hiç at çek yapmadım. Zamanında ısparozları yakalayıp canlı olraka geceleri bırakma yapardım. Sabah kontrol ederdim. O şekilde levrek avlardım. Şimdi terimleri ve teknikleri mümkün olduğunca öğrenmeye çalışıyorum. Bu arada numaranızı not aldım. Muhtemelen rahatsız ederim. Çok teşekkürler...