Makina önerisi

Konu, 'Makineler' kısmında cosmic-c tarafından paylaşıldı.

1. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
  2. T-Rap

T-Rap ilker

3. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Yurtdışından almayı planlıyorsan ''Daiwa Emcast Plus 5500''

Fiyat + Kalite olarak gördüğüm en iyisi (İstanbul Boğaziçi şartlarında)

Not: 60 lık kafanın 55 lik kafadan daha iyi olacağını düşünüyordum ancak makinayı bizzat test etme şansım olduğunda EPC5500 ün daha iyi kullanışlı olacağı hususunda fikrim değişti.. 6000 lik modeli ağır kaçacaktır.. Yurtışı ortalama fiyatı 85 USD.. daha ucuzu varsa linki özellikle rica edeceğim..

Son düzenleme: 24 Temmuz 2011
  4. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    surf kamış için shimano exage 2500 mü? yok artık. bu makine at çek için kullandığım bir makine. asla surf kamışa uymaz..

5. T-Rap

T-Rap ilker

orda 40lık önerdim bende biliyorum 25liğin atçek için ideal olduğunu, hadi rasgele.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 25 Temmuz 2011
  6. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    temsili fotoğraf olarak 2500'lüğün fotoğrafını koymuşlar, fakat satılan ürün 4000'lik, yani satılan ürünün resmi yerine başka bir ürünün resmini koymuşlar. yanlış anlaşılma bundan olsa gerek. biraz sakin :)

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bahsettiğiniz ürün bu olsa gerek. Belirttiğinizden 10 dolar daha ucuz. Daiwalar da gerçekten kalitesini kanıtlamış ürünlerdir.

http://global.ebay.com/NEW-DAIWA-EMCAST-PLUS-FISHING-SPINNING-REEL-ECP5500/310328512883/item

Ama birde bunu inceleyin derim. Ultegranın yeni versiyou. Önden çift kalama.

http://global.ebay.com/Shimano-Ultegra-5500-XTB-Reel-FREE-PP/110700504726/item

Birde bu var.

http://global.ebay.com/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XSBCUSC41-RB035290MGR565/110330230310/item

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A

Tevfik Bey Shimano makinalar güzel görünüyor, marka ismine de güvenirim ancak biri 119 GBP diğeri 118 EUR.. EPC5500 ise 75 85 USD..

EPC5500 ü akıntılı boğaz şartında kullandım.. Fiyat olarak 2,5 3 kat yukarı çıktığımızda Performans olarak da aynı oranda değişiklik olacak mı?

Ki EPC5500 TR piyasasında satılanlarla kıyaslandığında Salina SA10000, Trio55, PL865 gibi makinalardan daha bile kuvvetlidir.. Avenger AV65 yanında zaten çocuk oyuncağı kalıyor (Ben şu an AV65 kullandığım halde bu yorumu yapıyorum)..

Buna mukabil yurtdışı alışverişte makina alındığı zaman olası bozulma durumunda yedek parça ya da tamir konusunda sıkıntı çıkabilir.. Onun da bir alternatifi vardır elbet..

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Deniz kardeşim,

Teknoloji almış başını gidiyor. Bizlerde nefesimizin yettiğince arkasından koşuyor, yetişmeye çalışıyoruz. Ama ne mümkün. Bizim yapapacağımız tek şey var. Madem o kadar koştuk. Yakalayabileceğimizin en iyisini yakalamak ve '' Bu bana yeter '' deyip, daha fazla koşup yorulmadan, bir kenara çekilip, elimizde ki ile mutlu olmaya çalışmak olmalıdır.

Konuyu açan arkadaşımız yurt dışı deyince, değişik alternatifleri olsun istedim. Sizde, daha ucuzu olursa, haberim olsun demiştiniz. İlgili linkleri bu amaçla verdim.

İyi dileklerimle.

10. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla bir gerçek var ki; teknoloji arttıkça balık sayısı azalıyor ve yakalaması zorlaşıyor..

Ebayda EPC5500'ü arada 75,00 usd ye satanlar çıkıyordu ancak bunların çoğu münferit satıcılar.. Bir cabelas gibi güvenemedim açıkçası..

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Satıcı '' Power Seller '' ise güvenebilirsin. O armayı almak kolay değildir.

12. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    tevfik ağabey, neden hep shimano?

soruş şeklimi güncelliyorum...

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Volkan kardeşim,

25 yıl bir fiil dolu dolu çalıştım. Çalışırken, '' müşterilerimiz en iyilerine layıktır '' zihniyeti bizlere aşılandı. Bu aşıyla, en güzelini en iyisini verebilmek için uğraştım. Karşılığını da, hem maddi, hem manevi olarak fazlasıyla aldım ve almaya da devam ediyorum. 2009 yılında da emekli oldum ve beynimde aktif olarak çalışma hayatını sonlandırdım.

Hayatta bakış açım, '' En iyiler, en iyilere layıktır.''

Daha fazla yazmamı istermisin ?

14. 29519

29519

Terbiyesizlik yapma len velet. Senden kaç yaş büyük ve bir abimizle nasıl konuşuyorsun artist.

Tevfik abi kendi bildikleri doğrultusunda kendisinin de dediği gibi en güzel ve doğru olanı önermeye çalışan bir abimiz. Bu doğrultuda Türkiye de ulaşılabilen en kaliteli makineler olan shimano'yu öneriyor, aynı benim gibi. Bu senin için bir sorun teşkil ediyorsa belirt bilelim, yoksa herhangi bir marka veya ticari işletme ile ticari bağın mı var?

15. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Genç arkadaşım uslubuna dikkat et. Burası yeni ergen forumu değil.

16. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    tevfik ağabey, öncelikle yanlış anlaşılma olmasın. yazılarını severek okuyorum, insanlara güzel tavsiyelerde bulunuyorsun, faydalı bilgiler paylaşıyorsun. fakat makina konusunda anlayamadığım bir yaklaşımın var, sorumu biraz açacak olursak, şöyleki;
    maddi skala ne olursa olsun shimano tavsiye ediyorsun, insanların yazdığı rakamların en az 50-100 tl üzerine çıkıyorsun, kötüyü değil aksine daha iyiyi tavsiye ediyorsun fakat, herkesin bir alım gücü var bunu da göz önünde bulundurmak gerek :) o yüzden yaklaşım tarzının nedenini merak ettim. soruyu en doğru şekilde yöneltemedim size fakat umarım kendimi anlatabilmişimdir.

örnek vermek gerekirse; birisi nissan almak istiyor, mercedes tavsiye ediyorsunuz, motorsiklet almak istiyor mercedes tavsiye ediyorsunuz, otobüs almak istiyor mercedes tavsiye ediyorsunuz, spor araba almak istiyor mercedes tavsiye ediyorsunuz, tekerlekli sandalye almak istiyor mercedes tavsiye ediyorsunuz :) tamam mercedes iyidir ama niye hep mercedes? :) kayıtsız şartsız her koşulda shimano tavsiye etmenizi anlayamıyorum. bildiğiniz üzere fiyat/performans oranı gibi bir faktörde var ve hiçbir üretici her ürününde en iyi fiyat/performans oranını tutturamaz.10 liraya 3 birim mal almak yerine 20 liraya 5 birim mal almak her bütçeye uygun olmayabilir. merakım bundan ibaretti. lütfen bunu eleştirme, iğneleme olarak değilde, bir gencin sebep ve sonuçlarıyla beraber bilgi almaya, tecrübe edinmeye çalışması olarak görün, rahatsız ettiysem kusurabakmayın.

en iyiler, en iyilerine layıktır fakat, çoğu zaman en iyiyi alacak güce sahip değiliz, maddi anlamda bize hangisi makulsa onunla yetinip mutlu olmalıyız.

dipnot:sorma şeklimi daha uygun bir hale getirdim.

17. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    sorularınıza gelince; neyin ne teşkil ettiğini belirttim, okursanız bilebilirsiniz, ayrıca herhangi bir firma ile ticari bir bağım yok.

tevfik ağabey de, bende, başka bir kişinin yardımına ihtiyaç duymadan iletişim kurabiliyoruz, sizin bu konuda bir efor sarfetmenize gerek yok. çünkü konuşmanız yapıcı değil. sizde kendi bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız, okur ve yeni birşeyler öğreniriz.

eğer birilerine karşı ahlak polisliğine soyunacaksanız önce kendinizi düzeltin, insanların büyüklerine karşı olan tavrını beğenmiyorsunuz, peki siz kendinizin küçüklere karşı tavrınızı beğeniyormusunuz? bu tarz hitaplarla tansiyonu yükseltmekten başka birşey yapmıyorsunuz.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Volkan kardeşim,

Tavsiyelerim hep makina üzerine olmuştur. Zaman zaman misina da olmustur ama, bir kamış konusunda sabitlenmemişimdir. 30-40 liralık kamışda işini görür mantığıyla yaklaşmışımdır hep.

Analizlerinizde Nissana isteyenede. motor isteyenede, velhasıl her istenene mercedes oneriyorsun ifadenizde, gerçekte alternatif olarak oyle bir seçenek varsa, evet; ama hiç bir zaman alternatifi yoksa onerim olmamıştır.
    Tavsiye isteyen arkadaşların profillerini ve o iş için bütçelerini incelerim genelde. Kişi 16-18 yaş civarı ve 50-60 lira gibi rakamım var diyorsa sadece gelen onerileri okur, geçerim. Şayet kişi çalışıyorsa ve 150 liralar gibi bir rakamı varsa, o arkadaşıma 100-200 liralar arası makinalar öneririm. Belki bütçesini 60-80 gibi aşacaktır ama kısa vadede fazla odeme yapıyor gibi gözüksede uzun vadelerde kazançlı cıkacaktır.

Şuna inanın, profilimde gördüğünüz mesajım kadar olmasada, bu güne kadar dolan listemi 3 kez sildim. Arkadaşlarımın büyük çoğunluğu, hem buraya konu açarken, extradanda ozelden fikrimi soruyorlar.Gelen mesajların % 95 i hangi marka değil, Shimanonun hangi modelini alayım diye. Alanların %99 geri dönüp, yüzlerce kez teşekkür etmişlerdir. Demek ki bu insanlar iyi şeylere layıktırlar. iyiyi ellerine alınca, ödedikleri 50-60 liralık farkı, rahatlıkla o kalite için eder olduğunu görebiliyorlar. Mutlu oluyorlar. Onların mutluluğu, inan benim mutluluğumcasına seviniyorum onlarla.
    Bak geçen hafta ne oldu yazayım size;
    Bir arkadaş yine hem buraya konu açtı, hemde özelden sordu, '' Siz ne dersiniz abi '' diye. Rakamı 150 - 200 arası idi. Exage derken çita yükseldi ve Titanos oldu vede aldı. Telefon actı bunu aldım abi, birde ultegra vardı 130 lira daha pahalı. siz olsanız ne yapardınız diye fikrimi sordu. Bende,'' Ben olsam 320 vermişsem 130 daha verir ultegrayı alırdım '' dedim. O da gitti ve Ultegrayı aldı. 50 sefer telefon açtı ve mutluluğunu benle paylaştı. Yani 150-200 olan rakamı 450 oldu. böyle imkanı vardı degerlendirdi. Şimdi ben ona 50-60 liralık bir makina önersem ve 6 ay sonra gelip, '' Abi önerdiğin makina bumuydu, ha senin bilginin, tecrübenin ..................... '' dese. Bu güne kadar ben kendime bu lafı ettirmedim; bundan sonra da ettirmem. Ha ne olur? gider ucuzunu bu gün alır, ama yarın daha iyisini alsaymışım diye serzenişte bulunur ve en sonunda da gider alır. Bana maliyeti 150 lira, ona maliyeti 250 lira olur.

Birde çevremde sıklıkla görüyor ve yaşıyorum. Sanki erişilmez bir armada. '' Yok abi, o çok pahalıdır. 140-150 liralık bir makina bize yeter.'' bakış açısı ve yorumu var. Al sana 160 liraya şu makina deyince, dalga geçtiğimi sananlar bile oluyor.

Velhasıl Volkan kardeşim, bu davranış biçimi benim karakteristik bir yapım haline geldi. Hem kendim için, hem ailem için, hemde çevrem için; iki gün geç olsun, ama en iyisi olsun mantığıyla hareket etmişimdir. Hiç ama hiç de kaybetmedim.

Sizlerde hep kazanan taraf olun isterim.

Bakış açımı ve yorumlarımı anlamışsınızdır umarım.

İyi dileklerimle.

19. 29519

29519

e tamam okudum bitti. :) İyi niyetine inanıyorum sorun yok.

20. 29519

29519

Valla güzel kardeşim Tevfik abi gibi iyi niyetine son derece inandığım bir insana karşı artık 24 yaşına gelmiş ve saygılı seviyeli olmayı öğrenmiş olması gerekn bir insanın "gözlüklerini takda gel gibi" terbiyesizliğin daniskasılığının yapılması, elbette ki karşılık ve cevap verilmesi gereken bir yaklaşımdır. Yapıcı olmayı bana değil o yazıyı yazan kişiye söyle o yüzden. Siz tevfik abiye sorduğunuz sorunun farkında mısınız peki "shimano ile ticari bir bağınımız mı var?" ne demek? Tevfik abi son derece saygılı seviyeli ve insanlara elinden geldiğince yardım etmeye çalışan bir insan ve bu insanlardan az kaldı, dolayısı ile bu insanlara karşı yapılan hesap sorarmış gibi yapılan sorulara kendi tepkimi koyuyorum. Bence siz bundan sonra sorularınızı sorarken daha ince eleyip sık dokuyun. Ama son cevabınızda iyi niyetlisiniz o belli oldu orası ayrı.