arkadaşlar elimde alba star focus 60 olta makinası var makinanının içindeki geri salma pimi atmış düzelltim ama bi kısmını toplayamadım 3tane parça var resimde iki tane cıkmıs otekide sarı demir bir kısa cubuk gibi bişey yardımcı olursanız sevınırım
kardesim bu makinadan hic sokmedim yanlız makina sokmeye baslarken her parcanın fotografını cekersen toplarken cok kolay olcaktır
S şeklinde parçanın uzun tarafı altta ve içeri bakacak şekilde sağda görülen boşluğa sokulur. Sarı kısa çubukda yayın içine girer ve diğer S şeklindedi metal parçanın yanına gelir. Yay genelde makinelerde hafif çapraz durur. Burda görülmeyen tarafta bu sarı parça ve S şeklindeki metalin gireceği yuvalar vardır. Parçalar yuvalara oturtulur...
Kaan kardeş...S şeklindeki parçanın yay ile bağlantısını yapan plastik bir parça olur...onu kaybetmişsin gördügüm kadarıyla...Misina tutucuyu tekrar çalışır hale getirmek istiyorsan tamir yapan bir üstad bulmanı tavsiye ederim bana parça eksiltmişsin gibime geldi
eksik parça L şeklinde olmalı diye tahmin ediyorum..resmin sağ tarafında yukarıdan aşağıya oluk misali bir kanal var.. yay o kanala oturtulacak..o eksik parçayı yaya geçireceksin. o eksik parçanın ( L) kısa tarafı, makinanın telinin bağlı olduğu yuvarlaktaki deliğe oturacak.. bu şekilde kapağı kapatacaksın.. yanlız resmin sol tarafındaki Z şeklindeki parça neriye girecek onu burdan çözemiyorum
mersinde bit pazarinda ona parca uydurabilecek bir var ancak siz aydindasiniz benim basimada gelmisti ayni olay 2 kere, gidip parca uydurtmustum