Makina seçimi konusunda önerileriniz?

Konu, 'Makineler' kısmında Doruk.TR tarafından paylaşıldı.

1. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Herkese Merhaba,

Forumunuzu bir süredir takip ediyorum. Makina seçimi konusunda kararsız kaldığım için forumdaki arkadaşlara sorayım istedim. Bu konudaki önerilerinizi yazmanızı rica edeceğim.

İstanbul boğazında kıyı balıkçılığı ile amatör olarak ilgileniyorum. Çapari, sıyırtma, kaşık ve canlı yem kullanarak; istavrit, çinekop, zargana, izmarit, kefal, lüfer v.b. gibi boğaz balıklarını avlamaya çalışıyorum.

Biri 2.40m 125gr atarlı diğeri 3.00m 160gr atarlı iki kamışımda kullanmak üzere iyi bir makina arayışı içindeyim. (deniz ve göl avcılığı için ileride 4.00m veya 4.50m 200gr atarlı bir kamış daha alabilirim)

Dört makina arasında kaldım;

- D.A.M Quick Distance Speedcast 950 FD

- SHIMANO Titanos 5500 XSA

- DAIWA Emcast Advanced 5000 AB

- MITCHELL Armada Pro 7000

Öncelikle bu dört makina içinden hangisini tercih etmeliyim? Ve elbette neden? (makinaların birbirlerine göre artı ve eksi yönlerini yazarsanız çok memnun olurum)

Ayrıca, en az bu dört makina kadar kaliteli ve en fazla bunlar kadar pahallı başka önerileriniz var ise yazarsanız çok memnun olurum.

Teşekkürler.

2. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Biri 2.40m 125gr atarlı diğeri 3.00m 160gr atarlı iki kamışımda kullanmak üzere iyi bir makina arayışı içindeyim

Doruk abi makine konusunda kullananlar yardımcı olacaklardır ama benim asıl dikkatimi çeken üstteki cümle oldu.Yukarıdaki boylarda kamışlarla boğazda balık yakında olmadığı zamanlarda uzağa atıp balık alabilmen hemen hemen imkansız.Önce 3.90 veya tavsiyem 4.20(100-250 gr.atarlı) bir surf kamış alman yönünde olacak.Bu boy surf kamışa da surf makine ilk tercihin olursa bence güzel bir takım yapmış olursun.

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Son resimlerdeki 3 makina şiir gibi.bence ne yap biliyormusun son resimlerdeki 3 makinanın birbirinden farkı yok onda bunda şundadır,benim gönlüm ondadır yap ama bana sorarsan SHİMANO kendine iyi bak sevgiler abi sana sınır ötesinden;)

4. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Sağol kardeşim.

Teoride 4.20m bir kamışın surf için daha uygun olduğunu biliyorum.
    Ancak, istanbul boğazında sahil yolu ile deniz arasında kalan kısıtlı yaya alanında 4.00m civarındaki kamışlar ile balık tutmaya çalışmak çoğu kere zahmetli oluyor. Çoğu arkadaşımda aslında 4.00m civarı kamış kullanmaktan çok memnun değiller. Benimde deneyimim oldu ve boğaz kıyısındaki kısıtlı alanlarda rahat edemedim.
    Birde çok akıntılı bir su olan boğazda çok uzaklardan balığı alıp gelmek çok kolay değil. Ayrıca uzaklara atmak için tenha zamanları seçmek lazım, herkesin oltasını alıp gelme durumları var. Maalesef çoğu kere kalabalıktan ötürü çok uzaklara oltayı atmaktan çekinip kısa atışlar yapıyoruz.
    Bana göre boğazda balık tutmaya en elverişli boylar 2.10 ile 3.00m arası. En azından ben bu boylarda daha konforlu ve rahat hissediyorum kendimi. :)
    Ayrıca, boğazda avlandığım bölgelerde balık uzaklardan çıkmıyor. Nadiren uzakta değil ama derinde olabiliyor. Boğazda 3m'lik bir kamışın yetemeyeceği kadar kıyıdan çok uzaklardan balık çekene ben pek rastlamadım. Sandal hariç. :)

Teşekkürler ve saygılar.

Son düzenleme: 10 Kasım 2010
  5. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Sen de kendince haklısın abi.

6. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    kamış seçimi

değerli arkadaşım ben konfor konusunda seçiminize pek katılmıyorum bence konfor kamışın kapalı halindeki boyu ile orantılı hem bagajda taşıma kolaylığı hemde toplutaşıma araçlarındaki rahatlığı önemli.
    kamışın uzun olması fiziksel olarak atış mesafesindeki moment kolu ile orantılı kaldıki bazı noktalarda uzağa atışın yanısıra dibe doğru gidişinde boğazdaki av kapasitesini arttırmakta.bence motor seçiminiz harika buna telesurf dam 420 yada linefee sflex 420 gider.bu kamışlar birkez alınır ama 140 gr kurşunla mesafe tanımaksızın atarsınız.lütfen artık günümüzde sezsiz tenha yer bulamayacağınızı unutmayın uzağa atma menziline sahip olmanız işi bilmeyenlerle takımınızı karıştırma riskinide ortadan kaldırır,ayrıca fiziksel olarak moment gücü kinetik enerjiyte dönüşü esneme ile olur

saygılarımla

7. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Okuma marka makinalarada bakmanı tavsiye ederim..

8. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Mitchellpro armada 7000 Daiwa ve Dam ağır makineler.Boğazda at çek avcılığında yorucu olurlar. Mitchell pro armada7000 yerine pro armada 6500 modeli çok daha hafif. Biri 720 gr diğeri 495 gr civarlarında,arada ciddi bir ağırlık farkı mevcut. Shimano titnos 45 lik bir makine, boğaz kullanımı için uzun mesafeli atışları düşünüyorsan yine surf bir modelin daha büyük makaralı olanlarını tercih edersen daha iyi olur

9. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Mitchell Armada Pro 6500 dediğiniz gibi 495gr. Hafifliği açısından bana da cazip geliyor. Ancak, ne kadar kaliteli bir makinadır?, emin değilim.

SHIMANO Titanos 5500 XSA 55'lik bir makinadır. Fotoğraf 4500 modeline ait olduğu için yanlış anlamışsınız. Düşündüğüm model 5500.

10. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

OKUMA markası içinde MAX-4 ilgimi çekiyor.

Bu makina hakkında bilgisi ve tecrübesi olan tüm arkadaşların yorumlarını almak isterdim.

11. hunter01

hunter01 AHMET

Favori Kamış:
    abu garcia stınger telesurf.lineaeffe turnafresh surf
    Favori Makine:
    okuma max-4 carp 60 .lineaeffe rapid long cast
    Slm max-4 ü kullanıyorum bana göre çok güzel fazla ağır değil özellikle tatlı su avlarımda kullanıyorum tuzlusu avlarındada tercihim beni hiç mahçup etmedi harika bir makine tavsiye ederim.

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 11 Kasım 2010
  12. balıkcı-hasan

balıkcı-hasan silivri

Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    FRESH 6.0
    En İyi Avı:
    PALAMUT 1.5 KG
    doruk abi çok sagol bu bilgileri paylastıgın için:)

13. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Ben eğer bütçeniz de uygunsa size shimanoyu tavsiye edeceğim. Bu güne kadar pek çok farklı marka makine kullandım ve hala da kullanmaktayım ancak hiçbirinin shimano kadar keyif verdiğini söyleyemem.

14. ferhat_78

ferhat_78 ferhat özgür

Favori Kamış:
    shımano tribal
    Favori Makine:
    shımano
    Ben shimanonun 5500 gölde kullanıyorum gayet güzem bir makine,ama denizde istediğin verimi alabilirmisin ve bu makineden beklettin nedir onu bilmiyorum.Ama benim sana tavsiyem shimanodan şaşma.