Makina Seçimi Yardım

Konu, 'Makineler' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Merhaba forumdaşlar, kaliteli bir makina almayı düşünüyorum. Beğendiğim bu shimano, ryobi, okuma, ve trabucco makinalardan sizce hangisi daha kaliteli seçmeme yardımcı olurmusunuz. Cevaplarınızı bekliyorum. CEvaplarınız için şimdiden teşekkürler.

NOT: Ürün fiatlarından anlaşılacağı gibi 160 lira civarı bir şey düşünüyorum. Şu an en çok kafama yatan trabucco ve ryobi ama diğer 2 markada olabilir.

Son düzenleme: 16 Eylül 2009
  2. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    okuma'dan şaşma derim.

3. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Evet okuma güzel marka yalnız sağlamlığı konusunda aynısını söyliyemiyeceğim. Trabucco markasının makineleri tek yön sistemi olduğu için daha uzun ömürlü makineler oluyorlar. Kafama en çok yatan şu an trabucco

4. LapinCash

LapinCash

Av markete giriyorum sol alt köşede en çok satanlar var 5 tane makine 5 ide okuma kardeşim ya.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Eylül 2009
  5. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Gerçektenmi yaaa Acaba ben demi okuma alsam ne dersin Emre usta ...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Eylül 2009
  6. LapinCash

LapinCash

Özür dilerim hepsi shimano.

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Shimano güzel reklam yapan bir marka.

8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Alt tarafı bir öneri

9. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    bence en iyisi ryobi... resimde ki okuma sazan için biraz karışık makina... shimano iyi ama bu modeli en alt modeli gene de fena degil... trabucco hiç görmedim ama iyi oldugunu sanmıyorum...
    ben yıllardır ryobi nin hiç kötü bir makinsını görmedim bizim komşuda 20 yıllık ryobi var o bile saat gibi çalışıyo;) kendimde bikaç ryobi kullandım çook kaliteli makinalar ama reklamı yok...

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bunların al birini, vur ötekine.

İyi bir şey alacaksan, kesenin ağzını 500 - 600 TL çıkacak kadar açman lazım.

Hangini alırsan al, öbüründe olan ama aldığında olmayan bir şeyler olacak. Yapılmaya çalışılan, ucuz isteyen ucuz, az daha ucuz siteyene iyice ucuz makine satma telaşı.

Yani, bırak 160 TL sınıfını. Al bir tane 50- 75 TL arası, eli ayağı düzgün bir şey, aynı randımanı alırsın. Aha dizimin dibinde duruyor. Kamış 270 dolar. Misina 230 TL. Makine ALBA ALFA 60, 30 TL'lik makine. Canavar gibide balık tutar, hiç makinedne derdim olmamıştır. Ne yaptım? 23 TL makineye verdim, 7 TL verip bir avuçta bilya aldım. Sarma telindeki bilya kilitliyor 2-3 ayda bir, atıp yenisini takıyorum, gidiyor öylece. Kilitleyince ne oluyor? Misina gidip yüzüğü kesiyor, sorun bu. Tembellikten ölçüsünü alıp bir teflon kör bilya, sahte bilya vs. alıp oraya koymak elimden gelmedi.

11. Spector

Spector Şeref

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spektor
    En İyi Avı:
    Karaburun da kalkan 4.5 kiloya yakındı .
    Anladığım kadarı ile surf makina almak istiyorsun eğer yanlış algılamıyorsam . Nacizane tavsiyem şu olur okuma ve lineaeffenin satıcıları sattıkları malın arkasında duruyorlar bence ya daiwa al korkma yada okuma al en azından garantin olmuş olur . Okuma almayada eğer karar verirsen ve surf arıyorsan Blue hawk modele bir bak derim birde spektor e spektor biraz pahalısı blue hhawk da işini fazlaca görür hemde fazlaparçalanmamışolursun .

12. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tafsiyeleriniz için teşekkürler. Okumanın modellerini biraz daha inceleyeceğim.

13. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

trabucco ve okuma bu iksi arasında gidip geliyorum şu anda.

Son düzenleme: 19 Eylül 2009
  14. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Trabucco markasını biraz araştırdımda, söylentilere göre çok sağlam bir marka, hatta torununuzun torunu bile kullanabilimriş bu markanın ürünlerini. Avrupada çok talep varmış bu markaya, fakat türkiyede shimano, okuma gibi reklamı çok olan markaların gerisinde kalmış. Reklamı yok yani türkiyede bu markanın.

Şahsi fikrimde bu yönde adamlar reklamı okadar iyi yapıyorki. 12 liralık ürünü reklam sayesinde 50 liraya satıyorlar.

Bu konuda fikri olan yazabilirmi.

15. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

.......................

16. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Ustalar, bir yardım lütfen bayramdan sonra makine alıcağım. Trabuuco markası nasıl bilgilerinize danışmak istiyoru. Aşağıdaki resimde görünen modelini almayı düşünüyorum.

Son düzenleme: 20 Eylül 2009
  17. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

18. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    valla ıbrahım kardes..benım elımde okuma colarado cd 65 var 8 bılyanı yanılmıyosam 4 senelık o bıle canavar gıbı,kaldıki görüstügümüzde gördun dıer makınayı oda epıx pro emp65..o benım tek gectıgım

19. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Aynen murat güzel makinaydı sendeki :)

20. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    İbrahim bence biraz daha araştır okuma power liner kullananların fikirlerini al zira kullanan bir arkadaşım bu makinadan pek memnun olmadığını söylemişti, bir de okuma salina 65'i incele istersen bu makinayı kullanan birkaç arkadaşım da çok memnun olduğunu söylüyorlar. Fiyat konusunda da salinanın power linerdan çok farklı olacağını düşünmüyorum şahsen..