Merhaba forumdaşlar, kaliteli bir makina almayı düşünüyorum. Beğendiğim bu shimano, ryobi, okuma, ve trabucco makinalardan sizce hangisi daha kaliteli seçmeme yardımcı olurmusunuz. Cevaplarınızı bekliyorum. CEvaplarınız için şimdiden teşekkürler. NOT: Ürün fiatlarından anlaşılacağı gibi 160 lira civarı bir şey düşünüyorum. Şu an en çok kafama yatan trabucco ve ryobi ama diğer 2 markada olabilir.
Evet okuma güzel marka yalnız sağlamlığı konusunda aynısını söyliyemiyeceğim. Trabucco markasının makineleri tek yön sistemi olduğu için daha uzun ömürlü makineler oluyorlar. Kafama en çok yatan şu an trabucco
bence en iyisi ryobi... resimde ki okuma sazan için biraz karışık makina... shimano iyi ama bu modeli en alt modeli gene de fena degil... trabucco hiç görmedim ama iyi oldugunu sanmıyorum... ben yıllardır ryobi nin hiç kötü bir makinsını görmedim bizim komşuda 20 yıllık ryobi var o bile saat gibi çalışıyo kendimde bikaç ryobi kullandım çook kaliteli makinalar ama reklamı yok...
Bunların al birini, vur ötekine. İyi bir şey alacaksan, kesenin ağzını 500 - 600 TL çıkacak kadar açman lazım. Hangini alırsan al, öbüründe olan ama aldığında olmayan bir şeyler olacak. Yapılmaya çalışılan, ucuz isteyen ucuz, az daha ucuz siteyene iyice ucuz makine satma telaşı. Yani, bırak 160 TL sınıfını. Al bir tane 50- 75 TL arası, eli ayağı düzgün bir şey, aynı randımanı alırsın. Aha dizimin dibinde duruyor. Kamış 270 dolar. Misina 230 TL. Makine ALBA ALFA 60, 30 TL'lik makine. Canavar gibide balık tutar, hiç makinedne derdim olmamıştır. Ne yaptım? 23 TL makineye verdim, 7 TL verip bir avuçta bilya aldım. Sarma telindeki bilya kilitliyor 2-3 ayda bir, atıp yenisini takıyorum, gidiyor öylece. Kilitleyince ne oluyor? Misina gidip yüzüğü kesiyor, sorun bu. Tembellikten ölçüsünü alıp bir teflon kör bilya, sahte bilya vs. alıp oraya koymak elimden gelmedi.
Anladığım kadarı ile surf makina almak istiyorsun eğer yanlış algılamıyorsam . Nacizane tavsiyem şu olur okuma ve lineaeffenin satıcıları sattıkları malın arkasında duruyorlar bence ya daiwa al korkma yada okuma al en azından garantin olmuş olur . Okuma almayada eğer karar verirsen ve surf arıyorsan Blue hawk modele bir bak derim birde spektor e spektor biraz pahalısı blue hhawk da işini fazlaca görür hemde fazlaparçalanmamışolursun .
Trabucco markasını biraz araştırdımda, söylentilere göre çok sağlam bir marka, hatta torununuzun torunu bile kullanabilimriş bu markanın ürünlerini. Avrupada çok talep varmış bu markaya, fakat türkiyede shimano, okuma gibi reklamı çok olan markaların gerisinde kalmış. Reklamı yok yani türkiyede bu markanın. Şahsi fikrimde bu yönde adamlar reklamı okadar iyi yapıyorki. 12 liralık ürünü reklam sayesinde 50 liraya satıyorlar. Bu konuda fikri olan yazabilirmi.
Ustalar, bir yardım lütfen bayramdan sonra makine alıcağım. Trabuuco markası nasıl bilgilerinize danışmak istiyoru. Aşağıdaki resimde görünen modelini almayı düşünüyorum.
OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE ve son kararım okuma yarın almayı düşünüyorum. Hem ucuz hem güçlü bir makine http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-PLINER
valla ıbrahım kardes..benım elımde okuma colarado cd 65 var 8 bılyanı yanılmıyosam 4 senelık o bıle canavar gıbı,kaldıki görüstügümüzde gördun dıer makınayı oda epıx pro emp65..o benım tek gectıgım
İbrahim bence biraz daha araştır okuma power liner kullananların fikirlerini al zira kullanan bir arkadaşım bu makinadan pek memnun olmadığını söylemişti, bir de okuma salina 65'i incele istersen bu makinayı kullanan birkaç arkadaşım da çok memnun olduğunu söylüyorlar. Fiyat konusunda da salinanın power linerdan çok farklı olacağını düşünmüyorum şahsen..